menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Zoutwatersysteem

Zoutwatersysteem

Het zoutwatersysteem is een makkelijk te gebruiken automatisch systeem voor het onderhoud van je bad. Je hoeft niet langer potten chloor te kopen om het bad te onderhouden. Met het systeem zorg je er namelijk voor dat er 100% natuurlijk zout gebruikt wordt wat dan weer wordt omgezet in een laag gehalte natuurlijk vrij chloor. Het natuurlijke chloor voorkomt bacteriën en dood algen en andere organische materialen worden geoxideerd. Hierdoor blijft het zwemwater fris en schoon. Het zoutgehalte is zo laag dat de zwemmer niet eens opmerkt dat je een zoutwatersysteem gebruikt!

Lees meer...
5 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Wat doet een zoutwatersysteem?

Met een zoutwatersysteem zorg je er voor dat je geen grote hoeveelheden chloor meer hoeft te gebruiken in je zwembad. Een zwembadzoutwatersysteem voorkomt alg vorming en bacteriën. Wanneer je een zoutwatersysteem in je zwembad gebruikt hoef je niet bang te zijn dat het water ineens zout wordt. Het zwembadzout wat in het systeem gaat wordt omgezet in koperionen en een laag gehalte natuurlijk chloor. Dit zorgt weer voor een voortdurend schoon en helder zwembad. Een groot voordeel van het natuurlijke chloor ten opzichte van andere pompen en systemen is dat er geen sterke chloorlucht aan zit. Het heeft dus veel voordelen, een zoutwatersysteem.

Voordelen van een zoutwatersysteem

Een zoutwatersysteem heeft een aantal voordelen tegenover het gebruiken van chloor granulaat en een chloordrijver. Een groot voordeel is dat het constant zorgt voor schoon, helder en gezond zwembadwater. Dat komt doordat het systeem continu het zout omzet in een natuurlijk chloor. Door het natuurlijke chloor in het water hoef je zelf niet meer te denken aan andere vormen van desinfectie. Een groot voordeel want dit scheelt jezelf weer een hoop tijd en werk. Doordat het zout water systeem natuurlijk chloor produceert zal je badkleding ook niet meer verkleuren. Andere klachten welke je van chloor kan krijgen zijn ook verleden tijd. Met een zoutwatersysteem zorg je voor zacht en milieuvriendelijk water.

Hoeveel zout heeft een Intex zoutwatersysteem nodig?

Om te berekenen hoeveel zout je nodig hebt, kan je de volgende formule gebruiken: 

Aantal KG zout = Inhoud zwembad (in liters) * 0,003

Voorbeelden:

Inhoud zwembad

Berekening

Kilogram zout

Zwembad 10.000 liter

10.000 x 0,003

30 kg zout

Zwembad 20.000 liter

20.000 x 0,003

60 kg zout

Zwembad 30.000 liter

30.000 x 0,003

90 kg zout

Zwembad 40.000 liter

40.000 x 0,003

120 kg zout

Zwembad 50.000 liter

50.000 x 0,003

150 kg zout

De Boer Drachten verkoopt zwembadzout in 25 kg zakken. En zouttabletten in 10 kg zakken. 

Waar moet je op letten?

Wanneer je een zoutwatersysteem aanschaf voor je zwembad zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Wij zetten de meest belangrijke tips voor je op een rijtje:

  1. Het meest belangrijke is dat je zout gebruikt zonder jodium. Jodium zorgt er namelijk voor dat je bad geel kleurt en beschadigt! Te allen tijde wil je dat voorkomen
  2. Bij een zoutwatersysteem hoort een pomp met een bepaalde capaciteit. Bekijk voor de aanschaf dus ook altijd wat voor type zandfilterpomp je bij je zwembad hebt staan.
  3. Heb je een merk in gedachten voor je zoutwatersysteem? Intex zoutwatersystemen zijn er populair. Deze kunnen door middel van koppelingstukken ook op een Bestway zwembad worden gemonteerd. 
  4. Zet het zoutwatersysteem altijd op minimaal 3.5 meter afstand van het zwembad. 

 

Zoutwatersysteem kopen?

Wil je graag een zoutwatersysteem kopen voor je zwembad? Bekijk dan de verschillende modellen bij De Boer Drachten. Wij hebben een ruime voorraad van zoutwatersystemen van Intex en Mega Pool. Door het aanschaffen van een zoutwatersysteem zorg je voor schoon en helder zwembadwater.

Vind je het lastig om te bepalen welk systeem nou past bij jouw zwembad en pomp? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zowel telefonisch als per mail staan zij voor je klaar om je te helpen bij het maken van de betere keuze.

Wil je liever de opties in het echt komen bekijken? Kom dan naar onze vestiging aan de Jade in Drachten. Hier staat ons personeel voor je klaar om je te adviseren over je aankoop.

Wacht niet te lang en bestel nu gemakkelijk online je zoutwatersysteem.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw