menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Zwembad Filter kopen? - De Boer Drachten

Zwembad Filter

Een zwembad filter is nodig wanneer je een filterpomp hebt voor je zwembad. Deze filterpompen werken anders dan zandfilterpompen met filter cartridges. Per type filterpomp kan je een andere filter nodig hebben voor in de pomp. In het aanbod van De Boer Drachten vind je een ruim assortiment met verschillende zwembadfilters voor jouw filterpomp. Wanneer je vandaag besteld, heb je morgen het zwembad filter al in huis!

Lees meer...
19 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Zwembad filter kopen

Wanneer je een zwembad filter wil kopen is het belangrijk om uit te zoeken welk type filter je nodig bent. Ieder zwembadmerk heeft namelijk eigen maatvoeringen en filters welke passen in jouw zwembadfilterpomp. In ons aanbod hebben wij cartridgefilters van verschillende bekende zwembadmerken zoals Intex, Bestway, Exit en Infinity.

Heb je een zwembad filterpomp van Intex in je bezit? Dan moet je kijken naar filtercartridges aangeduid met een letter. Zwembad filter type a is geschikt voor de zwembadpompen met 2271, 3470 en 5678 liter pompvermogen per uur van Intex. En voor de 9.463 l/h filterpomp heb je Intex type B nodig. Filterype H is geschikt voor de volgende zwembadpompen: 28601 en 28602, van Intex.

Bestway heeft zwembadfilters opgedeeld in Type I, Type II, Type III en Filter Type IV. Type I is geschikt voor pompen met een pompcapaciteit tot 1249 l/h, Type II voor pompen met pompcapaciteit  2006l/h en 3028 l/h. De Bestway zwembadfilters Type III  voor pompen met pompcapaciteit 5700 l/h en Filter Type IV voor pompen met een capaciteit van 9463 l/h.

Soorten filterpompen

Er zijn verschillende soorten filterpompen beschikbaar om het water van je zwembad schoon te houden. In ons aanbod hebben wij de zandfilter pomp en de cartridgefilterpomp. Een zandfilterpomp filtert vuil, insecten en bladeren uit het zwembadwater. Zandfilterpompen kunnen gevuld worden met filterzand, filterglas of aqualoon ballen.

Een cartridge filterpomp zorgt voor een goede circulatie van het zwembadwater. Daarnaast filtert het natuurlijk ook het vuil uit het zwembadwater. Zowel voor grotere als kleine zwembaden zijn er filterpompen beschikbaar. Bij een filterpomp hoort een zwembad filter. In de zomerperiode raden wij aan deze om de twee weken te vervangen. Zo blijft je zwembadwater goed schoon.

Hoe lang moet je een zwembad filteren?

Een zwembadpomp met zwembad filter zou je de hele dag aan kunnen laten staan. Vooral het overdag laten draaien van de filterpomp is belangrijk. Overdag wordt er het meest in gezwommen en worden de chemicaliën in het zwembad afgebroken. Minstens vier keer per dag moet het zwembadwater volledig gefilterd worden. Doe dit tijdens de warmste uren van de dag, algen zijn namelijk gek op warmte en op stilstaand water.

Een zwembadpomp zal zeker 8 uur per dag moeten draaien om het volledige zwembadwater vier keer te kunnen filteren. Aan te raden in de zomerperiode is om hem sowieso de hele middag aan te hebben en een deel van de avond. Wordt het water toch wat troebel of zelfs wat groen? Dan zijn er gelukkig nog onderhoudsmiddelen en vlokkenmiddelen welke kunnen helpen. Wacht niet tot het laatste moment om deze aan te schaffen en bestel ze mee met je nieuwe zwembad filter.

Zwembad filter vervangen

Heb je een zwembad filter gekocht voor je cartridge filterpomp? Dan hoor je deze om de twee weken te vervangen. De filters zitten dan vol met vuil, insecten en bacteriën uit het zwembadwater. Vervang je de cartridge niet op tijd dan gaat dit vaak ten koste van de waterkwaliteit. Wil je de levensduur van de filters wat vergroten? Spoel ze dan zo nu en dan goed schoon met schoon kraanwater.

Wil je de cartridge vervangen? Onderstaand stappenplan is toepasbaar op de meeste cartridgefilterpompen. Lees altijd de bijsluiter van je filterpomp controleer de gebruiksaanwijzing of de stappen hetzelfde zijn.

  1. Zet de pomp volledig uit.
  2. Zorg er voor dat je alles goed afdicht met de zwarte pluggen zodat er geen water kan ontsnappen
  3. Draai de schroefdraad en de deksel tegen de klok in
  4. Verwijder het zwembad filter en kijk of deze vervangen of schoongemaakt moet worden
  5. Plaats wanneer nodig het nieuwe filter
  6. Plaats de afsluitring en de deksel weer op de pomp en draai alles vast
  7. Verwijder de zwarte pluggen en ontlucht de pomp. Draai daarna het luchtventiel weer dicht.
  8. De pomp kan nu weer aangezet worden.

Zwembad filter online bestellen

Waarom het slim is om jouw zwembad filter online te bestellen bij De Boer Drachten? Wij hebben een ruim assortiment met filters van de bekende zwembadmerken. Naast dat wij deze allemaal in ons aanbod hebben, kunnen wij je ook voorzien van het beste advies hierover. Zowel online, telefonisch, per mail én in onze winkel helpen wij je graag.

Uit voorraad leverbare zwembadfilters worden de volgende werkdag al bij je thuis bezorgd. Wij verzenden zelfs gratis wanneer je bestelling boven de 75 euro is. Wacht dus niet te lang en bestel je zwembad filter!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw