menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Zwembad verwarming solar kopen? - De Boer Drachten

Zwembad verwarming solar

Koud zwemwater? Kies dan voor zwembad verwarming. Solar systemen zijn de laatste jaren erg populair aan het worden. In ons uitgebreide aanbod met zwembad producten hebben wij verschillende solar zwembadverwarming systemen. Zo kan je tijdens een zomerse dag genieten van heerlijk warm zwemwater. Bij bestellingen boven de 75 euro bezorgen wij de solar verwarming gratis bij je thuis! Koop nu direct je zwembad verwarming solar.

Lees meer...
7 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Zwembad verwarming: solar systeem

Er zijn verschillende mogelijkheden voor zwembad verwarming. Solar verwarming is een mogelijkheid maar ook zwembad warmtepompen. Beide systemen zorgen er voor dat je kan ronddobberen in een heerlijk verwarmd zwembad. De solar verwarming maakt gebruik van zonnewarmte, waardoor je op een goedkope manier het water kan verwarmen.

Solarverwarming heeft naast dat het een goedkope manier van verwarmen is ook een ander voordeel. Het is namelijk vrij gemakkelijk aan te sluiten op je zwembadpomp. Een groot voordeel is ook dat je vaak meerdere zwembad solar bol en panelen aan elkaar kunt koppelen. Zo zijn de zwembad solar verwarming systemen geschikt voor alle opzetzwembaden.   

Hoe werkt solar verwarming bij je zwembad?

De solar verwarming voor het zwembad is eigenlijk hetzelfde als een zonnepaneel. Je plaatst het paneel of de solar bol naast je opzetzwembad en sluit hem aan op je zandfilterpomp of cartridge filterpomp. Je zwembadpomp zorgt er voor dat het water door de solar verwarming heen stroomt. De zon doet de rest, deze verwarmt het water in de solar mat of solar bol.

Heb je een niet al te groot zwembad? Dan zal na ongeveer twee uur de temperatuur van het zwembadwater al een graad warmer zijn. Heb je meerdere solar panelen of bollen aan elkaar gekoppeld? Dan warmt het water nog sneller op! Zorg er wel voor dat de zwembad verwarming solar bollen of matten goed in de zon staan.

Zwembad verwarming: solar bollen, panelen en matten

Ben je van plan om zonnecollectoren te kopen om je zwembadwater mee te verwarmen? Dan zijn er verschillende soorten waar je uit kan kiezen. Wij lichten graag de verschillende solar verwarming opties voor je toe: zonnepanelen, solar bollen en solar matten. Per mogelijkheid hebben wij de voordelen en nadelen op een rijtje gezet. Zo kan je gemakkelijk een keuze maken uit de verschillende opties.

Zonnepanelen voor zwembadverwarming

Wellicht heb je ze al op je dak, zonnepanelen. Ook voor het verwarmen van het zwembadwater zijn er speciale zonnepanelen ontwikkeld. Deze plaats je gemakkelijk naast je zwembad. In ons aanbod hebben wij zonnepanelen welke een curve hebben. Deze zonnepanelen komen met pootjes om op te staan. Zo kan je ze altijd in de buurt van jouw zwembad plaatsen.

Let bij de aanschaf van zonnepanelen goed op de grote van je zwembad. Afhankelijk hiervan moet je berekenen hoeveel zonnepanelen je precies nodig bent. Wil je niet te veel panelen in je tuin bij het zwembad hebben staan? Houd er dan rekening mee dat het verwarmen van je zwembadwater wat langer kan duren. Let daarnaast ook goed op de aansluit mogelijkheden. Voor zwembadpompen hebben wij altijd ook koppelingen in ons aanbod.

Solar bol voor zwembad verwarming

Een solar bol is een perfecte verwarmingsoptie voor opzetzwembaden. Een voordeel voor het gebruik van een solar bol ten opzichte van zonnecollectoren is dat ze een minder krachtige pomp nodig hebben. Een zwembadpomp met een minimale capaciteit van 2000 liter is hiervoor al voldoende. Een zwembad met maximaal 7000 liter water kan gemakkelijk verwarmd worden met één solar bol. Tot maximaal 4 bollen kunnen op 1 installatie worden aangesloten.

De verwarmingscapaciteit kan je gemakkelijk verhogen door gebruik te maken van meerdere verwarmingsbollen. Wanneer je de solar bol aan hebt staan kan deze zorgen voor een temperatuurstijging van ongeveer 4 graden. Hoe meer bollen je aan elkaar hebt gekoppeld, hoe sneller het zwembad zal verwarmen.

Solar verwarming door matten

Een speciaal solar mat leg je op de grond naast het zwembad. De matten zijn heel erg dun, bijna te vergelijken met een stuk plastic. In vergelijking met de speciale zonnecollectoren voor zwembaden en solar bollen, neemt een mat veel ruimte in beslag. Wel kan je gewoon over de mat heen lopen. Vooral bij kleinere zwembaden worden de matten gebruikt. Op een zonnige dag zorgt de mat voor een temperatuursverhoging tussen de 3 en 5 °C graden.

Warm zwemwater

Wanneer je zwembad verwarming solar bollen, matten of panelen aan wil schaffen wil je graag je zwembadwater temperatuur verhogen. Naast het aanschaffen van solar verwarming is het ook belangrijk dat je het zwembad na gebruik altijd goed afdekt. Dat kan met een afdekzeil. Een afdekzeil beschermt je zwembad tegelijkertijd ook tegen bladeren en andere viezigheden.

In de zomer en wintermaanden kan je ook gebruik maken van zwembad zomer- en winterkleden. Deze kleden hebben een speciaal noppenfolie welke er voor zorgt dat het water minder verdampt. Hierdoor blijft het zwembadwater langer op temperatuur. Een prima combinatie voor bij een zwembad verwarming op solar.

Zwembadverwarming tips van De Boer Drachten

Zelfs wanneer je zwembad verwarming solar producten of warmtepompen hebt gekocht zijn er ook nog een aantal tips welke handig kunnen zijn. Wanneer je de tips opvolgt zorg je er voor dat het zwembadwater langer warm blijft.  

  • Houd het zwembad wanneer het niet gebruikt wordt goed afgedekt,
  • Zorg dat de filterpomp op het warmst van de dag aanstaat zodat je optimaal gebruik kan maken van de zon,
  • Ontkoppel de verwarming in de herfst. Laat het leeglopen en berg de verwarming goed op. Zo voorkom je vorstschade.
  • Een zomerkleed kan helpen om meer warmte binnen te houden.
  • Berekend van te voren goed hoeveel collectoren, panelen of bollen je nodig bent voor de snelste verwarming.
  • Plaats je zwembad niet op een koude ondergrond maar op bijvoorbeeld tegels of grondfolie.
  • Zet het zwembad op een plek waar veel ‘zonuren’ zijn.

Online zwembad verwarming met solar kopen

Niet alleen vanwege ons grote aanbod in zwembad verwarming solar producten koop je bij De Boer Drachten. Ook met onze scherpe prijzen, deskundige service en snelle levering maken wij het verschil. Bestel je op werkdagen en is de solar verwarming op voorraad? Dan leveren wij het de volgende dag al uit! Vanaf €75,- leveren wij het gratis bij je thuis af. Afhalen in de winkel is gratis. Wij zijn 6 dagen in de week geopend.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op, telefonisch en per mail. Uiteraard ben je ook van harte welkom bij onze winkel aan de Jade in Drachten. Hier staan onze specialisten voor je klaar met advies, als jouw nieuwe zwembad verwarming solar moet zijn.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw