menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Filterzand kopen? 🌊 – De Boer Drachten

Filterzand

Filterzand, filterglas of filterbollen zijn de opties voor in de zandfilterpomp Deze filtermedia zorgen er voor dat het zwembadwater op een goede manier wordt gefilterd. Elke soort filtermedia heeft weer zijn voor- en nadelen. Zand is jarenlang het middel geweest wat gebruikt werd voor waterfiltering. Bij De Boer Drachten kan je alle soorten filter media terug vinden in het aanbod. Wanneer je vandaag nog besteld, ontvang je van ons morgen al het filterzand of de andere filtermedia.

Lees meer...
5 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Filterzand kopen

Filterzand voor in je zandfilter pomp is anders dan normaal zand wat je in de tuin of in de zandbak gebruikt. Filterzand is speciaal geschikt voor zwembadfilters. Het heeft een speciale korrelgrote van 0,4 tot 0,8 millimeter en bevat geen fijnstof. Een groot voordeel van het gebruik van zand is dat het lang mee gaat. Wel 5 jaar! Wij adviseren je wel om bij het zomer klaar maken van je zwembad het bovenste laagje uit het zandfilter te scheppen en dit te verversen met nieuw filterzand.   

Hoeveel filterzand moet ik gebruiken in mijn zwembad?

Het kan lastig zijn om te bepalen hoeveel filterzand er precies in een zandfilterpomp moet. Wij hebben hiervoor een handig overzicht gemaakt. In het overzicht staan de meest bekende Intex en Bestway zandfilterpompen. Voor de kleinere filterpompen heb je genoeg aan één zak met filterzand. Voor de grotere pompen heb je vaak twee of meer zakken nodig. Er zit 25 kg in een zak met filterzand.

Zandfilterpomp

Hoeveelheid filterzand

Bestway Flowclear Zandfilter 3.0 m³/u

8,5 kg

Intex zandfilterpomp 4 m3/h

12 kg 

Intex zandfilterpomp 6 m3/h

23 kg 

Intex zandfilterpomp 8 m3/h

35 kg 

Bestway Flowclear Zandfilter 5.7 m³/u

36 kg

Bestway Flowclear Zandfilter 7.5 m³/u

45 kg

Intex zandfilterpomp 10 m3/h of Bestway Flowclear Zandfilter 9.8 m³/u

55 kg

Filterzand, filterglas of filterbollen

In tegenstelling tot filterzand filtert filterglas nog fijnere deeltjes weg. In totaal wel meer dan 30% meer materiaal en verontreinigde stoffen. Nog kleinere vuildeeltjes worden uit het water gefilterd. Daarnaast is filterglas ook een stukje duurzamer. Het gaat langer mee dan zand, filterglas kan wel 10 tot 15 jaar mee gaan. Ook heb je minder chemicaliën nodig om het water schoon te houden. Van het aantal kilo wat je met filterzand in je zandfilterpomp moet toevoegen kan je voor het gebruik van filterglas 15% afhalen.

Filterbollen

Filterbollen staan ook wel bekend als polysphere of aqualoon ballen. Deze filterballen zijn ook als vervanging voor filterzand in zandfilters of filter cartridges in cartridge filters te gebruiken. Zitten de ballen vol met vuil? Dan kan je ze gewoon uitwassen en weer hergebruiken. Een ander groot voordeel is dat je de backwash functie van de pomp niet meer hoeft te gebruiken en dus veel water bespaart. 500 gram filterbollen staat gelijk aan 18 kg filterzand.

Je zwembad goed schoon houden

Wanneer je een zwembad hebt aangeschaft is het meest belangrijke dat het zwembadwater goed schoon blijft. Zorg er dan bij de aanschaf van een pomp gelijk al voor dat je de juiste aansluitsets in huis hebt.  Naast het gebruik van een filterpomp om het zwembadwater te zuiveren is vlokkelmiddel ook aan te raden. Vlokkenmiddel voorkomt troebel water. Het zorgt dat de zwevende deeltjes samenvoegen en makkelijker door het filterzand uit het water worden gefilterd.

Filterzand bestellen bij De Boer Drachten

Filterzand, filterglas en filterbollen bestel je gemakkelijk bij De Boer Drachten. Op onze website kan je gemakkelijk de producten met elkaar vergelijken. Heb je al een keuze kunnen maken in ons assortiment met filter media voor in je filterpomp? Bestel dan voor 16:00, dan wordt het vaak de volgende dag al bij je thuis afgeleverd. Vanaf €75,- bezorgen wij het zelfs gratis bij je thuis!

Heb je nog vragen over al het filtermateriaal? Neem dan contact met ons op. Wij staan telefonisch en per mail voor je klaar om je te voorzien van advies. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze winkel aan de Jade in Drachten. Hier staat ons deskundig personeel voor je klaar om je verder te helpen met al je vragen over filter media. Bestel nu de filterbollen, filterglas of filterzand en spring snel in schoon zwemwater!

De Boer Drachten
Winkelt u privΓ©
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw