menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Zwembadwarmtepomp kopen? 💧 Vandaag besteld is morgen in huis

Zwembadwarmtepomp

Een zwembadwarmtepomp zorgt er voor dat het zwembadwater altijd lekker op temperatuur is. Heb je nu vaak te koud water waardoor je juist liever snel het zwembad weer uit gaat? Dan is een warmtepomp voor je zwembad precies wat je nodig hebt! In het assortiment van De Boer Drachten vind je verschillende zwembadwarmtepompen. Er zit altijd wel een pomp bij die jouw zwembad kan verwarmen. Wanneer je vandaag voor 20:00 uur besteld, dan heb je morgen de zwembadwarmtepomp in huis!

Lees meer...
9 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Een zwembadwarmtepomp voor jouw zwembad

Een zwembadwarmtepomp is geschikt voor opzetzwembaden. Wanneer je de warmtepomp toevoegt aan je zwembadsysteem zorg je er voor dat de temperatuur van het zwembadwater makkelijk beheerst kan worden. Met de temperatuurpomp kan je ook wanneer het buiten niet super warm is gebruik maken van een lekker verwarmd zwembad.

Voor elk zwembad is er een passend model om het zwembadwater te verwarmen. Belangrijk is om bij de aanschaf van de warmtepomp de grote van je zwembad in gedachten te houden. De zogenoemde plug & play modellen zijn geschikt voor opzetzwembaden. Deze temperatuurpompen moeten aangesloten worden op de filterpomp van je zwembad. Een bypass set is niet nodig om deze zwembadwarmtepomp aan te sluiten.

De werking van een zwembadwarmtepomp bij een zwembad

Een zwembadwarmtepomp zorgt er voor dat de buitenlucht wordt opgepompt. In de warmtepomp zit een compressor welke deze buitenlucht verhoogt. De verwarmde lucht wordt afgegeven aan een warmte-element. Een warmtepomp aan je zwembad aansluiten gaat vaak erg gemakkelijk, zeker wanneer je voor een plug & play model hebt gekozen.

Een erg belangrijk onderdeel van de zwembad warmtepomp is de compressor. De doeltreffendheid van de compressor wordt aangegeven met de COP-waarde. Hoe hoger de COP-waarde, des te beter. Wanneer je benieuwd bent naar het vermogen van de warmtepomp is het belangrijk om te letten op de verwarmingscapaciteit. Per omgevingstemperatuur kan deze verschillen. Om de geschikte warmtecapaciteit van je zwembad te bepalen kan je de berekening ‘inhoud van het zwembad / 4’ aanhouden. Je hebt ongeveer 1 kW warmte nodig om 4 m3 aan water te kunnen verwarmen.

Welke kW heeft mijn warmtepomp nodig?

Het is soms lastig te bepalen hoeveel kW de warmtepomp voor je zwembad moet hebben om op een effectieve manier het zwembadwater warm te krijgen. Met dit makkelijke schema krijg je een idee van welke kW je nodig bent voor de inhoud van jouw zwembad.

Zwembad inhoud

Benodigde kW

tot 12m³

3 kW

tot 20m³

5 kW

tot 32m³

8 kW

tot 40m³

10 kW

tot 60m³

15 kW

tot 80m³

20 kW

 

Wanneer warmtepomp zwembad aanzetten?

Het beste is om de warmtepomp minimaal 4 uur voordat je wil gaan zwemmen aan te zetten. De zwembadwarmtepomp zal je elke dag opnieuw aan moeten zetten om te zorgen voor warm zwemwater. Zet je de pomp minimaal 4 uur van te voren aan, dan zorgt de pomp er voor dat het gehele zwembad wordt rondgepomp en verwarmd. Een warmtepomp bij het zwembad is populairder dan solar verwarming omdat de temperatuurpomp effectiever werkt.

Hoe lang warmtepomp voor zwembad laten draaien?

Heb je je zwembad nog niet op temperatuur? Dan moet de temperatuurpomp wel 8 uur lang draaien zodat je zwembad op temperatuur kan komen. Is het zwembadwater al op temperatuur? Laat dan je zwembadwarmtepomp alsnog 4 uur lang op een dag draaien om het water ook op temperatuur te houden. Dek het zwembad na gebruik wel goed af, zo voorkom je dat je snel warmte verliest.

Waar zwembad warmte pomp plaatsen?

De zwembad warmtepomp plaats je rond de 2.5 meter afstand van je zwembad. Lees de handleiding van de warmtepomp voor je zwembad welke afstand het meest gunstige is voor jouw pomp. Laat ook voldoende afstand tussen de warmtepomp en je cartridge of zandfilterpomp. Minimaal dertig centimeter schijnt de gewenste afstand te zijn. Voor de gewenste afstand is het ook weer aan te raden de handleiding van je zwembadwarmtepomp te raadplegen.

Zwembadwarmtepompen bij De Boer Drachten

Bij De Boer Drachten vind je verschillende zwembadwarmtepompen in het aanbod. Bekend zijn de warmtepompen Hot Splash. De warmtepompen van Hot Splash zijn de zo genoemde plug & play warmtepompen. Kenmerkend is dat ze klein zijn en makkelijk aan te sluiten zijn op de pomp van je zwembad.

Naast dat wij van het merk Exit verschillende opzetzwembaden en zwembad overkappingen in ons aanbod hebben, heeft Exit ook temperatuurpompen in haar aanbod. De zwembadverwarming van Exit is makkelijk aan te sluiten, er zijn maar twee slangen welke gekoppeld moeten worden. Eén slang op de filterpomp en de andere op het zwembad. De pompslang, slangklemmen en slang tules zijn vaak gewoon meegeleverd.

Welke warmtepomp voor een opzetzwembad kopen?

Alle warmtepomp modellen in het aanbod van De Boer Drachten zijn geschikt om aan te sluiten op een opzetzwembad. Warmtepompen zijn niet geschikt voor opblaasbare zwembaden. Heb je maar een klein opzetzwembad in je tuin staan? Dan volstaat een plug & play model. Maar ook zeker de grotere modellen verwarmingspompen zijn een goede optie. Deze vergen alleen wat meer tijd om te installeren.

Voordelen zwembad temperatuurpomp

Een zwembadwarmtepomp aansluiten op je zwembadfilter heeft vele voordelen. Wij zetten ze graag voor je allemaal op een rijtje:

  1. Je kan veel eerder al een duik nemen in het zwembad
  2. Een warmtepomp is effectiever dan solar verwarming
  3. Een warmtepomp is milieuvriendelijk en duurzaam
  4. Al te gebruiken vanaf 15 °C in Nederland en België
  5. De nieuwste modellen maken nauwelijks nog lawaai
  6. Zowel geschikt voor grote als kleine zwembaden

 

Zwembadwarmtepomp verwarmt het water niet?

Heb je een zwembadwarmtepomp aangeschaft en heb je het idee dat het water niet of nauwelijks warmer wordt? Dat kan komen doordat je zwembadfilter te veel kracht heeft. Hierdoor gaat het water sneller door de warmtepomp dan dat moet. Met een speciale bypass set voor de warmtepomp zorg je er voor dat het water langzamer door de warmtepomp vloeit. Hierdoor wordt het water warmer en voel je zelf het effect ook van de zwembadwarmtepomp.

Zwembadwarmtepomp kopen

Wil je een zwembadwarmtepomp kopen? Dan ben je bij De Boer Drachten aan het juiste adres. In ons ruime aanbod met zwembadproducten en zwembad accessoires vind je warmtepompen van verschillende merken zoals Exit, BSI en Hot Splash. Heb je nog vragen over de verschillende temperatuurpompen? Neem dan contact met ons op via de telefoon of per mail.

Haal je je bestelling liever zelf op? Ook dat kan al vanaf 2 uren na het plaatsen van de bestelling! Je bent van harte welkom in onze winkel aan de Jade in Drachten. Mocht je bestelling toch niet zijn wat je ervan verwacht had, dan kun je deze zonder problemen binnen 14 dagen je bestelling retourneren. Wij helpen je graag verder met de zwembadwarmtepomp.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw