menu
 • excl.
 • incl.
BTW

Robotmaaiers kopen?

Robotmaaiers

Robotmaaiers

Robotmaaiers, je bent ze vast wel eens tegengekomen in iemand zijn tuin. Een kleine gestroomlijnde automatische grasmaaier die het gras maait, zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Je kan gewoon vanuit je luie stoel toekijken hoe de grasmaaiers robot je gazon onderhoud.  Wil je graag een robotmaaier kopen? Bekijk dan in het ruime assortiment van De Boer Drachten de verschillende robotmaaiers. 

Lees meer...
36 artikelen gevonden
Sorteer op:
Gardena Robotmaaier Sileno City
Gardena Robotmaaier Sileno City
vanaf  € 879,08 € 660,33 (per stuk)
(1)
Vergelijken (0)

Robotmaaiers voor grote en kleine gazons

Verschillende typen grasmaaiers, waaronder robotmaaiers, zijn te vinden in het aanbod van De Boer Drachten. Voor iedere tuin, van klein tot groot, tot aan sportvelden is er wel een robotmaaier welke de klus kan klaren. Ongeveer 90% van de gazons en grasvelden is geschikt voor een maairobot. De beste robotmaaiers kunnen oneffenheden in de tuin aan. Zelfs lichte schuine hellingen zijn geen probleem.

De kleinere maairobots zijn geschikt voor tuinen met een oppervlakte tot 500m2. Grotere robots kunnen wel meer dan 5000m2 onderhouden. Tussen het kleinste en grootste maaimodel zitten veel verschillende soorten en maten, dus zeker ook robotmaaiers welke geschikt zijn voor jouw tuin.

Modellen met draad of draadloos

Een Gardena robotmaaier of maairobot van STIHL zijn zeker merken om te overwegen wanneer je een robotmaaier wil kopen. Beide merken bieden verschillende soorten robots aan. Bij de maaiers van STIHL zijn vaak installatiekits nodig welke bestaan uit begrenzingsdraad, bevestigingspennen en draad verbinders.

Ook de GARDENA modellen werken met grensdraad. Wel beschikkende de Smart SILENO modellen over een smart app waarmee je de maaitijden automatisch kan instellen. Deze robotmaaiers zijn handig wanneer je in je tuin ook een sproeisysteem hebt van GARDENA.

Ook Viking heeft voor de maairobots een app ontwikkeld waarmee automatisch de start en stoptijd van het maaiproces kan worden ingesteld. Het begrenzingsdraad en andere onderdelen voor de robotmaaiers zijn ook te koop op onze website.

Robotmaaiers laten installeren

Heb je bij De Boer Drachten een robotmaaier gekocht en wil je deze graag laten installeren? Dat kunnen wij doen! Wij hebben professioneel personeel dat in Friesland en omgeving de installatie voor je kan verzorgen. De installatie van de maaier vindt plaats met behulp van een kabellegger. Een voordeel van het gebruik van de kabellegger is dat je na een week al geen spoor meer ziet in je gazon. Binnen enkele uren is je nieuwe robot en het robotmaaier huisje volledig geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Een robotmaaier kopen en installeren hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Wanneer je vragen hebt over robotmaaiers laten installeren dan kan je contact met ons opnemen. Onze professionals leggen je graag uit wat nodig is en hoe zij je nieuwe maairobot gaan installeren.

Gazononderhoud met een automatische grasmaaier

Je gazon is het visitekaartje voor je huis. Daarom is het onderhoud hiervan ook erg belangrijk, een mooie groene grasmat is natuurlijk het mooist.

De Boer Drachten heeft de volgende tips voor gazononderhoud met een robotmaaier:

 1. Maai regelmatig het gras
 2. Gebruik scherpe snijbladen, passend bij jouw robotmaaier
 3. Maai niet wanneer het regent of nat buiten is
 4. Maai het gras in de juiste lengte, ongeveer 3 a 5 cm hoog
 5. Maai niet bij sterk zonlicht of temperaturen boven de 30 graden
 6. Verticuteer je gazon tussen de maanden maart en mei
 7. Loop een paar uren voor de maaibeurt niet meer op het gazon
 8. Bewater het gazon wanneer er onvoldoende regen valt
 9. Verwijder snel molshopen uit de tuin
 10. Loop niet op het gazon wanneer het gevroren heeft
 11. Met het mulchprincipe, het laten liggen van het gemaaide gras, krijgt je gras gezonde voeding

 

Onderhoud aan je robotmaaier in Drachten

Het is belangrijk om zelf geregeld de robot schoon te maken. Denk hierbij aan de messen, de wielen en de behuizing. Reinigen kan het beste gedaan worden met een vochtige doek. Daarnaast is het belangrijk om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Naast dat je robotmaaiers bij De Boer Drachten kan kopen, is het ook mogelijk dat wij het onderhoud voor je doen. In de regio Friesland bieden wij ook nog eens een haal- en brengservice aan, welke helemaal gratis is.

Gemiddeld ben je de robotmaaier een week kwijt wanneer wij hem in onderhoud hebben. Wij kijken de maairobots niet alleen na, we maken ze ook nog eens voor je schoon en zorgen ervoor dat de software weer helemaal up-to-date is. De gemiddelde levensduur van een robotmaaier is tussen de 5 en 8 jaar. Door de robot goed te onderhouden zorg je ervoor dat hij nog langer meegaat. Maak dus tijdig een afspraak wanneer het om het onderhoud van robotmaaiers gaat.

Robotmaaiers bestellen bij De Boer Drachten

Robotmaaiers bestel je gemakkelijk en snel op de website van De Boer Drachten. Een robotmaaier vergelijken met andere maaiers is ook mogelijk via de website. Met deze optie kan je precies bepalen welke robot het beste bij jouw gazon past. Wil je toch wat meer advies over de aankoop van een nieuwe maaier? Dan staat ons deskundig personeel voor je klaar om je te adviseren. In onze showroom in Drachten staan verschillende producten zodat je ze ook van dichtbij kan bekijken.

Heb je in ons aanbod van robotmaaiers de maaier gevonden die aan je wensen voldoet? Wanneer je hem voor 20:00 uur bestelt heb je hem vaak de volgende dag al in huis!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw