menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Meststoffen

Meststoffen

Meststoffen zijn cruciaal voor een gezond gazon. In het ruime assortiment van de Boer Drachten vind je veel verschillende soorten meststoffen voor onder andere het gazon, de moestuin, de siertuin en nog veel meer! Door regelmatig je gazon te bemesten creëer je een diepgroen, dicht of mosvrij gazon. Door de planten in je moestuin goed te bemesten zorg je voor heerlijk vers en gezond eten, het hele jaar door! Wil je dat je siertuin weer straalt en bloeit? Bemest deze dan regelmatig en het resultaat zal je verbazen! Bestel nu de meststoffen van de Boer Drachten voor 16:00 online en je kunt je meststoffen de volgende dag al uitstrooien!

Lees meer...
107 artikelen gevonden
Sorteer op:
actie
ECOstyle Gazon-AZ
ECOstyle Gazon-AZ
vanaf  € 41,17 € 30,65 (per zak)
(28)
actie
Ecostyle AZ-Kalk
Ecostyle AZ-Kalk
vanaf  € 14,37 € 5,28 (per zak)
(9)
ECOstyle Tuinmest
ECOstyle Tuinmest
vanaf  € 8,38 (per zak)
(2)
ECOstyle Coniferen & Taxus AZ
ECOstyle Coniferen & Taxus AZ
vanaf  € 5,44 (per pak)
(1)
Hagen-AZ
Hagen-AZ
vanaf  € 8,38 (per pak)
(2)
Buxus-AZ
Buxus-AZ
vanaf  € 5,44 (per pak)
Rozen-AZ
Rozen-AZ
vanaf  € 5,44 (per pak)
ECOstyle Vinassekali - 800 Gram
ECOstyle Vinassekali - 800 Gram
€ 7,54 (per pak)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
ECOstyle OpMaat K15 - 20 Kg
ECOstyle OpMaat K15 - 20 Kg
€ 39,13 (per zak)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
DCM Meststof - Gazon Pur
DCM Meststof - Gazon Pur
vanaf  € 931,92 (per 33 stuks)
DCM Meststof - Vital-Green Gazon
DCM Meststof - Vital-Green Gazon
vanaf  € 14,14 (per 33 stuks)
DCM Meststof Rhodo en Hortensia
DCM Meststof Rhodo en Hortensia
vanaf  € 13,77 (per stuk)
Vergelijken (0)

Verschillende soorten meststoffen

De Boer Drachten heeft een groot aanbod aan meststoffen van verschillende bekende merken waaronder BSI, DCM en ECOstyle. Er zijn meststoffen die speciaal bedoelt zijn voor het gazon, de moestuin, de siertuin en nog meer. Kalk is ook te vinden in het assortiment van de Boer Drachten, kalk ontzuurt de bodem, voedt de planten en maakt deze sterker. We lichten de meststoffen voor gazon, moestuin en siertuin en de kalkmeststof graag voor je toe hieronder:

Gazonmest

Meststoffen voor het gazon helpen je om een groene, dichte en strakke grasmat te krijgen. Voor een optimaal resultaat zul je je gazon 3 of 4 keer per jaar moeten bemesten, in het voorjaar, in de zomer en in het najaar. Dit hangt af van de status van je gazon. Ook zijn er verschillende soorten gazonmest, onder andere mos verwijderingsmest en mest voor groen gras. Als je in het voorjaar een paar weken vóór dat je je gazon gaat bemesten met kalk heb gestrooid dan zal het gazon de meststof daarna het beste opnemen. Kalk is heel handig in combinatie met de verschillende meststoffen.

Moestuinmest

Meststoffen voor de moestuin helpen je bij het verkrijgen van sterke planten. Op die manier zullen je fruit, groenten en kruiden beter groeien. De kleine en middelmatige plantjes (zoals bijvoorbeeld keukenkruiden en spinazie) hebben weinig to geen extra voeding nodig. De grote plantjes (zoals bijvoorbeeld aardbeien en komkommers) hebben deze extra voeding echter wel nodig. Voor deze planten is het aan te raden 1 keer per 3 jaar je gehele moestuin goed te bemesten.

Siertuinmest

Meststoffen voor je siertuin helpen om je tuin weer te laten bloeien en stralen. Met siertuinmest zorg je ervoor dat je planten mooi en sterk blijven. De Boer Drachten heeft veel verschillende soorten siertuinmest, voor coniferen, voor hagen, voor buxus en voor verscheidende bloemen en planten. Het is aan te raden de siertuin 2 keer per jaar te bemesten met de meststoffen van de Boer Drachten.

Kalkmeststof

Kalkmeststoffen helpen bij het ontzuren van de grond. Door natuurlijke processen in de bodem of bepaalde weersomstandigheden kan er zuur ontstaan in de grond van je tuin. In deze zure bodem kunnen je planten en je gazon minder goed groeien. Kalk zorgt ervoor dat de zuurgraad van je grond wordt gecorrigeerd. Zo kunnen je planten en gazon beter groeien, hou je de groei van mos tegen en kan je grond de meststoffen beter opnemen.

Hoe strooi je meststoffen uit?

De meststoffen van de Boer Drachten voor de kleine oppervlaktes zijn gemakkelijk uit te strooien met de hand. Bekijk en meet eerst goed de oppervlakte die je gaat bemesten en weeg daarna de juiste dosering af. Voor de grote oppervlaktes kun je de kunstmeststrooiers in het assortiment van de Boer Drachten gebruiken. Bestel er nu 1 in combinatie met de meststof en geniet van de gratis verzendkosten bij bestellingen vanaf 75 euro!

Hoe vaak moet je meststoffen uitstrooien?

De herhalingen van het uitstrooien van de meststoffen verschilt per categorie. Bij het gazon zul je 3 of 4 keer per jaar moeten bemesten, dit hangt af van de status van je gazon. Bij de moestuin zal dit 1 keer per 3 jaar grondig moeten gebeuren en bij de siertuin zal je 2 keer per jaar moeten bemesten. Bij de kalk hangt het af van de zuurgraad van de grond. Als het zo is dat je gazon, je moestuin of je siertuin de meststoffen niet goed opnemen zul je daar met kalk moeten strooien.

Meststoffen kopen bij de Boer Drachten

Ben je opzoek om meststoffen te bestellen? Dan ben je bij de Boer Drachten aan het juiste adres! De Boer Drachten heeft een ruim assortiment aan verschillende soorten meststoffen. Van gazon tot moestuin en siertuin, je vindt het allemaal bij de Boer Drachten. De meststoffen zijn ook perfect te combineren met onze kunstmeststrooiers. Bestel nu je meststoffen online en je hebt ze de volgende dag al in huis!
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw