menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Muizen bestrijden? - Gratis verzending

Muizenbestrijding

Muizen bestrijden zal iedereen wel eens moeten doen. Muizen komen soms in huis, de garage en de stal. Wanneer je de juiste middelen gebruikt zijn ze prima te verdelgen. Muizen moeten tegenwoordig niet alleen in de warmere perioden bestreden worden. Doordat het weer steeds zachter wordt in de winter kan er dan ook een muizenplaag ontstaan. Gelukkig hebben wij voldoende middelen op voorraad waarmee je kan starten met de muizenbestrijding. Wij hebben onder andere bestrijdingsmiddelen, muizen vallen en voederdozen, elektrische verjagers en lokmiddelen in ons aanbod. Bekijk nu ons uitgebreide aanbod zodat je binnenkort kan beginnen met het muizen bestrijden.

26 artikelen gevonden
Sorteer op:
Rodilon Wheat Tech (Tarwe-Graan) Tegen Muis En Rat
Rodilon Wheat Tech (Tarwe-Graan) Tegen Muis En Rat
vanaf  € 41,99 (per stuk)
Vergelijken (0)

Verschillende soorten muizen bestrijden

Wanneer je last hebt van muizen, is de kans het grootste dat je te maken krijgt met de huismuis, spitsmuis of veldmuis. De huismuis welke binnen leeft is te herkennen aan donkere haar met leigrijze tot lichtgrijze onderbuik. De vacht van de muis is vet en glanzend. De huismuis heeft beitelvormige voortanden die zijn hele leven lang door kunnen groeien en door middel van knagen kort moeten worden gehouden. De spitsmuis is geen knaagdier maar directe familie van de egel. Ze vertonen overeenkomsten met de muis maar hebben een bijna kegelvormige kop. De veldmuis leeft graag in gebieden waar voldoende grassen en granen zijn te vinden. De veldmuis is te herkennen aan de kortere staart en onbehaarde binnenzijde van de oren. De veldmuis zal voornamelijk buiten leven. Een elektrische verjager is dan ook een uitstekend middel om deze muizen mee te bestrijden.

 

Waarom heb ik muizen in huis?

Een veel voorkomende oorzaak van muizen of ratten in je woning of bedrijfspand is achtergebleven voedsel. Muizen eten wat ze tegenkomen en vinden veel lekker. Je verwacht het niet maar muizen bezoeken in 1 nacht tijd wel 20 tot 30 verschillende plekken. Op elke locatie die ze bezoeken wordt wel 15 gram aan voedsel gegeten. Daarnaast houden muizen ook van warmte en zoeken ze beschutting. Muizen komen dan ook vaak voor in het hooi en op andere warme plekken. Een geïsoleerde omgeving zal dan ook vaak de voorkeur hebben van de muis.

 

Waar komen ratten en muizen op af?

Muizen en ratten komen beide af op warmte en etensresten. Ratten bevinden zich vaak in de omgeving van mensen omdat zij eten hebben liggen. Vaak hoeven ratten hierdoor maar weinig moeite te doen om aan voedsel te komen. Eerst zal je waarschijnlijk niet eens merken dat je overlast hebt van ratten of muizen. Ze laten zich graag zien wanneer niemand in de buurt is. Heb je thuis ook een moestuin? Hiermee vergroot je de kans om last te krijgen van ratten en muizen. In de moestuin groeit namelijk voedsel. Voor beide dieren is het een paradijs. Zij kunnen hier namelijk ongezien van eten. Helaas verplaatsen ratten zich vaak van de moestuin naar de woning. Ratten en muizen komen ook af op openstaande containers. In tegenstelling tot wat veel mensen denken lusten beide dieren naast vers voedsel ook bedorven eten.

 

Ratten bestrijden

Naast muizen bestrijden kan je thuis ook overlast hebben van ratten. Denk je last te hebben van ratten? Controleer dan je voorraadkast. Ratten zijn alleseters en zullen meerdere soorten voedsel aangevreten hebben. Vaak zitten er zelfs keutels van ratten in de verpakkingen. Heb je meubels staan van hout, plastic of textiel? Controleer deze dan op knaagbeten. Rattenurine heeft daarnaast een penetrante geur waaraan je ze kan herkennen. Wanneer je zeker weet dat je last hebt van ratten zijn er verschillende ongediertebestrijdingsmiddelen mogelijk om te gebruiken.

 

Rattenbestrijdingsmiddelen bij De Boer Drachten

Zo zijn er specifieke bestrijdingsmiddelen zoals Raco, Probloc en Rodilon. Deze middelen zijn alleen op licentie te verkrijgen.  Daarnaast zijn er ook middelen zonder licentie verkrijgbaar in ons aanbod zoals Ratten en Muizenlijm. Ook hebben wij voldoende rattenvallen en voerdozen in ons aanbod. Ratten vang je met een doos op een hygiënische manier. Ook hebben we vangkooien groot genoeg om een rat mee te vangen. Voor in en om huis zijn verschillende lokmiddelen verkrijgbaar om de ratten mee te bestrijden. Denk hierbij aan lokaas voor in de vangkooien, lokdoos pasta’s en lokaasblokjes.


Muizen bestrijden in plafonds en vloeren

Wanneer je aan muizen bestrijden wil beginnen is het van belang om eerst te weten met welk type muis je te maken hebt. Wanneer het je zelf niet lukt om het type muis te identificeren kan je altijd een professional vragen om een determinatie onderzoek te verrichten. Wanneer je weet met welk type muis je te maken hebt, kan je voor de meest effectieve bestrijdingswijze kiezen. Er zijn namelijk muizen welke minder reageren op elektrische verjagers of niet reageren op bepaalde geuren van lokstoffen. Wanneer je de muis hebt geïdentificeerd en weet wat de favoriete leefomstandigheden zijn, kan je de beste manier van verstoren uitkiezen.


De Huismuis bestrijden

De huismuis zit het vaakst in spouwmuren, in isolatiemateriaal, onder vloeren en in de ruimtes tussen het plafond. In vergelijking met andere muizen hebben huismuizen een snel reactievermogen, zijn goede zwemmers en klimmers, zijn nieuwsgierig en maken veel geluid. De huismuis zal de roedel niet snel verlaten en zal zijn eigen territorium streng afbakenen.  Wil je de huismuis bestrijden? Dan adviseert De Boer Drachten om te kijken naar muizen graan en muizenbrokken. De huismuis bestrijden kan het beste met middelen welke ze kunnen eten. De huismuis staat er bekend om dit graag te doen. Daarnaast laten huismuizen zich eenvoudig vangen.


Muizen effectief bestrijden op verschillende manieren

Muizen zijn op verschillende manieren te bestrijden. Per muizensoort is het afhankelijk wat de meest effectieve manier is. Houd er rekening mee dat muizen in het algemeen slecht kunnen zien. De snorharen worden gebruikt als sensoren om zo vooruit te kunnen komen. De neus wordt gebruikt om te navigeren.


Bestrijdingsmiddelen

Middelen om muizen te bestrijden zijn bij De Boer Drachten volop te verkrijgen. Er kan in ons aanbod onderscheid gemaakt worden in middelen welke licentievrij en licentie plichtig zijn. Licentie plichtige middelen mogen alleen geleverd worden wanneer wij in het bezig zijn van een kopie van het vakbekwaamheidsbewijs. Heb je geen vakbekwaamheidsbewijs? Dan ben je aanwezig op onze licentievrije middelen.  We hebben verschillende middelen zoals muizenblok, muizenpasta en muizengraan.


Muizen vallen en voederdozen

Een muis vangen in huis kan met muizen vallen en voederdozen. In ons aanbod hebben wij de klassieke houten muizenval geschikt voor een blokje kaas, maar ook andere soorten vallen. Een kantelval kan voor muizen makkelijk geplaatst worden. Het enige wat je bij dit type val moet doen is de val plaatsen en regelmatig controleren of er al iets gevangen is. Elektrische muizenvallen geven een seintje wanneer er een muis gevangen is. Ook hebben wij meerdere muizenvoerdoosjes in ons aanbod waar gemakkelijk de verschillende soorten lokstof in kan worden gelegd.


Lokstof

Lokstoffen om muizen mee te bestrijden kunnen worden gebruikt in muizen vallen en voederdozen. De lokstoffen hebben voor de muizen een lekkere geur waar ze op af komen. Daarnaast zijn er lokaasblokjes welke aangeven of er inderdaad ook muizen of ratten in je woning aanwezig zijn. De muizen gaan hier aan knagen. De lokblokken kan vervangen voor een val.


Muizen met vallen bestijden

Muizen bestrijden kan door het gebruik van verschillende soorten vallen te gebruiken. Heb je echt te maken met een grote muizenplaag dan is het raadzaam om contact op te nemen met je gemeente. De grotere gemeentes in ons land hebben vaak een aparte plaagdieren bestrijdingsdienst. Gaat het maar om een paar muizen? Dan kan je er voor kiezen om dodelijke muizenvallen of speciale vallen voor knaagdieren te gebruiken.


Wanneer je een muizenval gebruikt is het van belang dat er om de plek heen helemaal geen eten te vinden is. Alleen in de val mag wat eten zitten. Gebruik hiervoor het speciale lokaas of pindakaas, een blokje kaas of chocoladepasta. Smeerbaar lokaas heeft als voordeel dat de muis het lokaas niet snel kan pakken voordat de val zijn werk heeft gedaan.


Levend de muis in een val vangen

Je kan er voor kiezen om muizen te bestrijden met vallen welke er niet voor zal zorgen dat de muis dood zal gaan. Met kooi- en kantelvallen vang je de muis levend zodat je de muis na vangst weer vrij kan laten. Heb je een levende muis gevangen? Laat hem dan op ongeveer 100 meter afstand van je huis weer vrij. Muizen doorkruizen niet graag het territorium van een andere muis. Laat je de muis dichterbij weer vrij dan heb je de kans de muis nog een keer aan te treffen in je huis.


Vallen die de muis doden

De klassieke knijp- en klapvallen doden de muis direct. Wij adviseren deze vallen alleen binnenshuis te gebruiken en niet buiten. Buiten kan je met de val naast de muis ook andere dieren doden. Daarnaast zijn er ook vallen welke wel toe zijn gestaan maar zorgen voor een lijdensweg bij de muis. Denk hierbij aan vallen waarbij muizen verdrinken of geëlektrocuteerd worden. Er zijn ook vallen met vloeistoffen welke de muizen bedwelmen. Ook Deze vallen zijn niet diervriendelijk, het is onbekend hoe lang het duurt voordat de muis buiten bewustzijn raakt.


Elektrische verjagers met geluid en golven

Elektrische verjagers werken het beste wanneer je gericht op bepaalde plekken het geluid kan plaatsen. Het heeft een lokaal effect op de plek waar de straal op gericht is. Staat er iets in de weg, zoals een doos, kast, tafelpoot et cetera dan zal het effect ook een stuk minder zijn.


Tips van De Boer voor het bestijden van muizen

Rattengif kopen zonder licentie is mogelijk bij De Boer Drachten. Er zijn verschillende muizenbestrijding middelen welke voor particulieren geschikt zijn. Naast het kopen van bestrijdingsmiddelen heeft De Boer Drachten ook andere tips om overlast van muizen en ratten tegen te gaan. Onze 8 tips vind je hieronder:


  • Berg voedsel altijd op voordat je weg gaat of gaat slapen;
  • Berg dierenvoer goed op in een goed afgesloten kist;
  • Pas op met vogelvoer en vetbollen, naast vogels trekt dit ook muizen aan;
  • Dicht gaten en kieren, zo kan geen muis naar binnen komen;
  • Maak wekelijks je huis of bedrijf goed schoon;
  • Ruim ook in de tuin het afval goed op;
  • Verschoon het konijnenhok en andere dierenhokken regelmatig;
  • Zorg er voor dat de prullenbakken goed afgesloten zijn.

De Universiteit van Utrecht maakte een handige video met uitleg over waarom muizen in je huis komen en wat je er precies aan kan doen:


Muizen bestrijdingsmiddelen kopen?

Muizen bestrijden doe je met de bestrijdingsmiddelen van De Boer Drachten. In ons uitgebreide aanbod bieden wij verschillende soorten middelen zoals lokstoffen, vangkooien en klassieke muizenvallen. Vind je het lastig om digitaal een keuze te maken? Dan ben je van harte welkom om langs te komen op onze vestiging in Drachten. Hier staat ons personeel voor je klaar om je te helpen met het maken van een beslissing over de ratten en muizen bestrijding in huis en daarbuiten. Heb je wel al online rattengif of een ander product gevonden voor het bestrijden van de muizen? Bestel dan voor 20:00 de producten online, dan heb je meestal de volgende dag alles al in huis om de muizen te bestrijden.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw