menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Onkruid bestrijden? 🌿- De Boer Drachten

Onkruidbestrijding

Onkruid bestrijden

Onkruid bestrijden kan op verschillende manieren. Bij De Boer Drachten zijn we expert op het gebied van onkruidbestrijding. In ons aanbod met bestrijdingsmiddelen hebben we producten voor de professionele gebruiker als de particuliere gebruiker.

De professionele gebruiker kan gebruik maken van de onkruid bestrijdingsmiddelen waar een licentie voor nodig is. Voor particulieren hebben wij verschillende bestrijdingsmiddelen welke een totale werking hebben. Bestel je op werkdagen voor 20:00 uur, dan heb je de volgende dag de middelen om onkruid te bestrijden al in huis!

Lees meer...
Wij geven spuitlicentie cursussen en verlengingsbijeenkomsten voor bedrijfsmatige toepassing van gewasbescherming. Bekijk hier alle cursussen.
32 artikelen gevonden
Sorteer op:
ECOstyle Ultimate
ECOstyle Ultimate
vanaf  € 13,21 (per flacon)
(2)
Flitser Bayer tegen Onkruid
Flitser Bayer tegen Onkruid
vanaf  € 12,58 (per stuk)
Onkruidspray Luxan
Onkruidspray Luxan
vanaf  € 10,89 (per stuk)
Herbex Onkruidbestrijding
Herbex Onkruidbestrijding
vanaf  € 17,31 (per stuk)
(2)
Luxan Genoxone ZX
Luxan Genoxone ZX
vanaf  € 12,62 (per stuk)
(6)
Touchdown Quattro (Glyfosaat 360gr/l)
Touchdown Quattro (Glyfosaat 360gr/l)
vanaf  € 142,16 (per stuk)
MCPA
MCPA
vanaf  € 106,03 (per bus)
(8)
Kleurstof Signaalrood - 1 Liter
Kleurstof Signaalrood - 1 Liter
€ 14,08 (per flacon)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Weedblaster Schoffel met Wielen
Weedblaster Schoffel met Wielen
€ 127,96 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Primstar
Primstar
vanaf  € 57,56 (per flacon)
(7)
Bio Weedkiller BWK 450
Bio Weedkiller BWK 450
€ 3.454,89 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Decis EC 5 Liter
Decis EC 5 Liter
€ 237,36 (per jerrycan)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Vergelijken (0)

Onkruid bestrijden: Wat is onkruid?

Wanneer je onkruid wil bestrijden is het van belang om te weten wat onkruid precies is. Onkruid is eigenlijk gewoon een subjectieve term. Wat voor de één onkruid is, kan voor de ander juist weer heel erg anders zien. Van Dale definieert onkruid als: een ongewenste plant tussen gekweekte gewassen.

Hierdoor zou je kunnen zeggen dat elk type plant als onkruid kan worden beschouwd. Uiteindelijk is wat we als ongewenst beschouwen, kan als onkruid kan worden beschouwd. In wilde tuinen zal onkruid bestrijden lastig zijn. Vaak zijn er veel planten welke extreem en wild groeien dat een ongewenste plant bestrijden lastig gaat.

Onkruid kan vervelende gevolgen hebben voor het gazon, tuin of terrastegels. Het zorgt niet alleen voor kale plekken in het gazon, de oogst uit je moestuin kan tegenvallen en tuintegels en planten kunnen flink verzakken. Wij vertellen je graag welke middelen er zijn om onkruid te bestrijden.

Middelen om onkruid te bestrijden kopen

Zowel in een gazon als op de oprit kan onkruid flink gaan woekeren. Onkruid bestrijden is dan zeker nodig. Door middel van de verschillende onkruidbestrijdingsmiddelen zorg je er voor dat je gazon weer mooi groen is en de oprit onkruidvrij.

De professionele gebruiker zal voornamelijk kiezen voor de producten met licentie. Deze onkruidbestrijdingsmiddelen zijn te herkennen aan de rode button met uitroepteken. Een licentie kan je verkrijgen door middel van een cursus. Bekende producten om onkruid mee te verwijderen voor professionals zijn MCPA, Roundup en Genoxone ZX.

Particulieren kunnen onkruid bestrijden tussen tegels en het gazon met licentievrije middelen. Vergelijkbaar met Roundup en de andere middelen op licentie is Imex Glyfosaat lll. Daarnaast zijn ook verschillende eco-vriendelijke producten bij ons te koop van Luxan, ECOstyle en Herbex.

Verantwoord onkruid bestrijden

Er zijn verschillende manieren om onkruid te bestrijden. De onkruidbestrijdingsmiddelen hiervoor kunnen zowel chemisch zijn als milieuvriendelijk. Belangrijk is om met beide middelen verantwoord om te gaan. De bestrijdingsmiddelen kunnen los en in een onkruidspuit worden gebruikt, eventueel aangelengd met water. Bij beide soorten producten zijn er wel een aantal veiligheidsregels waar je om moet denken:

  • Let op het wettelijke gebruiksvoorschrift. Een aantal producten is uitsluitend toegestaan in weilanden of niet bruikbaar op het gazon.
  • Elk product kan een andere veiligheidstermijn hanteren waarin niet gezaaid en geoogst mag worden.
  • Houd altijd de dosering aan

Mechanische onkruidbestrijding

Naast dat er voldoende vloeibare middelen zijn om onkruid te bestrijden, zijn er ook mechanische onkruid bestrijdingsmiddelen. Een mechanisch middel waar aan gedacht kan worden is het gebruik van onkruidbranders. De onkruidbrander is er zowel in een elektrisch model als een model op gas. Ook hebben wij voor grote oppervlakten speciale onkruidborstelmachines welke gemakkelijk een bedrijventerrein onkruidvrij maken.

Mos verwijderen

Vooral bij plekken in de schaduw zal je snel last krijgen van mos vorming. Helemaal wanneer het ook nog eens een vochtige plek is. Mos komt niet alleen voor in het gazon, ook in beplanting en op stenen kan mos groeien. In ons aanbod met middelen om onkruid te bestrijden hebben wij ook middelen welke werken tegen mos. De onkruidspray van Luxan is een middel wat werkt tegen zowel onkruid als mos. De onkruidbestrijder van BSI, Ecopur Herbex, bestrijdt ook verschillende gewassen zoals gras, onkruid en mos.

Tips om onkruid te bestrijden

Een beetje onkruid in de tuin is niet erg. Wanneer er wel veel onkruid in de tuin staat zoals hondsdraf of paardenbloem, wil je natuurlijk niet dat dit de overhand krijgt. De rest van de tuin onderhoud je waarschijnlijk ook altijd goed. Wist je dat in een kort gemaaid gazon onkruid het makkelijkste groeit? De Boer Drachten heeft een aantal tips om je te helpen met de onkruid bestrijding.

1.Herken het onkruid wat je wil bestrijden

Klaverzuring, zevenblad en paardenbloemen, allemaal verschillende soorten onkruid wat mensen maar wat graag uit de tuin willen verwijderen. Het meest belangrijke is om de typen onkruid te herkennen. Pas hierna kan je kiezen welke bestrijdingsmiddelen je wil inzetten.

2.Verwijder onkruid met wortel

Wanneer je voor een lange tijd van het onkruid af wil zijn moet je het met wortel en al verwijderen.

3.Verwijder onkruid met een bestrijdingsmiddel

Onkruid verwijder je met een onkruidbestrijdingsmiddel. Kies altijd voor het juiste middel. Lees hiervoor goed de verpakking. Veel particuliere middelen zijn verantwoord en milieuvriendelijk. Hiermee bescherm je niet alleen de planten in je tuin, ook bescherm je je eigen gezondheid.

4.Voorkom onkruid

Ze zeggen wel eens, voorkomen is beter dan genezen. Onkruid kan je voorkomen door de grond af te dekken zodat er geen water of licht bij de onkruidzaden in de grond kunnen komen.

Online middelen kopen om onkruid te bestrijden

Niet alleen vanwege het grote aanbod koop je producten om onkruid te bestrijden bij De Boer Drachten. Ook met onze scherpe prijzen, deskundige service en snelle levering maken wij het verschil. Bestel je op werkdagen de onkruid bestrijdingsmiddelen om onkruid te bestrijden? Dan zorgen wij er voor dat het de volgende dag al geleverd wordt.

Heb je nog vragen of advies nodig? Neem dan contact met ons op via telefoon of per mail. Je bent ook van harte welkom om langs te komen in onze winkel van De Boer Drachten in Drachten. Hier staan onze specialisten voor je klaar om je te adviseren over hoe je het beste onkruid bestrijden kan. 
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw