menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Kompas kopen? - Bestel vandaag!

Kompassen

Kompassen zijn als wegwijzers al eeuwenlang een onmisbaar instrument voor navigatie, oriëntatie en verkennen van onbekende gebieden. Tegenwoordig worden ze vaak gebruikt voor buitenactiviteiten zoals wandelen, kamperen en geo-caching. Als je op zoek bent naar een kompas voor je volgende avontuur, dan ben je bij De Boer op de juiste adres!

Lees meer...
1 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Soorten kompassen

In de basis zijn er twee soorten kompassen: magnetische kompassen en elektronische kompassen. 

  • Magnetische kompassen, ook wel analoge kompassen genoemd, gebruiken een magnetische naald die wijst naar het noorden en zijn geschikt voor eenvoudige navigatie. 
  • Elektronische kompassen, ook wel digitale kompassen genoemd, gebruiken elektronica om de richting te bepalen en kunnen een veel breder scala aan informatie bieden, zoals de hoogte en de temperatuur.

Waarom een magnetisch kompas?

Terwijl een elektronisch kompas een aantal opvallende extraatjes kan bevatten, zoals een vocht of hoogtemeter, wegen de voordelen niet altijd op tegen de nadelen. Door digitale aard van zo’n apparaat bestaat er een kans dat er storingen ontstaan. Daarnaast is een groot nadeel van een kompas dat deze afhankelijk is van batterijen, waardoor je, wanneer je halverwege je wandeltocht met een lege batterij komt te zitten, geen navigatie meer om handen hebt. 

Magnetische kompassen lijken dan misschien een tikkeltje klassiek, maar zijn door hun analoge navigatietechniek nog net zo betrouwbaar als ze altijd geweest zijn. Met een analoog kompas ben je niet afhankelijk van stroom en weet je altijd je weg te vinden!

Een kompas van Konus

Met de Konuspoint-6, uit het assortiment van het Italiaanse outdoor merk Konus, biedt De Boer het ideale kompas voor iedere wandeltocht of kampeervakantie. Dit toegankelijke navigatiemiddel is door iedereen te gebruiken en af te lezen: ongeacht leeftijd. Zo kunnen ook de kleine avonturiers zich prima redden in de wildernis. Het Konuspoint-6 kompas is dan ook uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld de scoutingactiviteiten, maar ook wandeltochten voor alle leeftijden.  

Oriënteren zonder kompas

Het ook mogelijk om jezelf te oriënteren zonder kompas. Je zult dan moeten navigeren door gebruik te maken van natuurlijke herkenningspunten, zoals de stand van de zon en de maan, de windrichting en de sterrenhemel. Met een beetje ervaring en een heleboel vertrouwen kun je vervolgens een heel eind komen, maar zelfs wanneer je over de nodige vaardigheden beschikt ben je nogsteeds overgeleverd aan de omstandigheden van je situatie, zoals het weer of het moment van de dag. 

Het is daarom altijd verstandiger om op pad te gaan met een geschikt back-up plan, een goede voorbereiding en natuurlijk: een betrouwbaar kompas.

Een kompas kopen bij de Boer Drachten

Voor een degelijk en betrouwbaar magnetisch kompas ben je bij De Boer aan het juiste adres! Bij onze winkels in Drachten en Hazerswoude-Dorp helpen onze collega’s jou graag verder met al jouw vragen over ons brede outdoor assortiment. Of je nu bezig bent met de voorbereidingen voor een relaxed weekendje kamperen of een lange trektocht door de bergen: De Boer helpt je graag met een passend advies voor een geslaagd avontuur.

Woon je niet in de buurt van Drachten of Hazerswoude-Dorp en heb je toch advies nodig? Onze klantenservice is telefonisch en per mail beschikbaar om je te helpen met al je outdoor vragen.

Bestel nu je kompas online en je hebt deze de volgende dag al in huis!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw