menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Telescopen kopen? - Nu online!

Telescopen

Telescopen van de Boer Drachten zijn uiterst geschikt om alles op hele grote afstanden goed te kunnen observeren. Met een telescoop kun je objecten die heel ver weg zijn goed bekijken, zoals sterren, planeten, de zon en de maan. Wil je hele kleine objecten van heel dicht bekijken? Dan kan dat met alle microscopen die de Boer Drachten heeft in het ruime assortiment! Bij de Boer Drachten vind je alles over telescopen, van kleine spotting scopes, tot grote telescopen en vele telescoop accessoires. Ben je opzoek om objecten die iets dichter bij staan te observeren? Neem dan een kijkje bij ons verrekijkers assortiment! Bestel nu je telescopen voor 16:00 online en je kunt er de volgende dag al mee op pad!

Lees meer...
13 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Verschillende soorten telescopen

Er bestaan verschillende soorten telescopen zoals reflector-, refractor- en catadioptrische telescopen. De Boer Drachten heeft telescopen voor kinderen en volwassen. Ook heeft de Boer Drachten een ruim aanbod aan telescoop accessoires. Wij lichten de verschillende soorten telescopen hieronder graag voor je toe:

Reflector telescopen

Reflector telescopen maken gebruik van holle spiegels onderin de kijkbuis. Alle lichtstralen worden gereflecteerd via de spiegels en komen samen op 1 punt. Het oculair zit bij reflector telescopen aan de zijkant buiten de kijkbuis, er zit een extra spiegel die het licht naar dat punt toe brengt en die spiegel houdt daardoor wat licht tegen.

Refractor telescopen

Refractor telescopen maken gebruik van bolle lenzen aan de voorkant van de kijkbuis, dit resulteert erin dat het licht wordt gebroken. Doordat het licht wordt gebroken kan het beeld heel erg worden vergroot. Met deze soort telescopen kun je heel goed de structuren van planeten dicht bij aarde observeren, dit maakt wel dat deze soort telescopen redelijk duur zijn.

Catadioptrische telescopen

Catadioptrische telescopen zijn een combinatie van reflector en refractor telescopen. Deze telescoop soort maakt gebruik van holle spiegels en bolle lenzen waardoor heel veel onzorgvuldigheden gecorrigeerd worden. Het nadeel hiervan is dat de kosten van deze soort telescopen erg hoog zijn.

Microscopen

Microscopen zijn mini telescopen om kleine objecten goed te kunnen observeren van dichtbij. Koop je microscopen nu in het ruime assortiment van de Boer Drachten! Er zijn doorzicht-, opzicht- en door- en opzicht microscopen. Doorzichtmicroscopen zijn geschikt voor hele kleine objecten zoals cellen. Opzichtmicroscopen zijn beter voor de iets grotere objecten zoals stenen of munten. Door- en opzicht microscopen zijn hier een combinatie van. Beslis van te voren dus goed wat je gaat onderzoeken!

Spotting scopes

Spotting scopes zijn kleinere telescopen en vallen tussen verrekijkers en telescopen in. Spotting scopes zijn lichter en wendbaarder dan normale telescopen maar kunnen ook een heel mooi en stabiel beeld geven door het statief wat er op zit. Spotting scopes zijn uiterst geschikt voor het spotten van vogels en het observeren van dieren in de natuur. Bestel deze telescopen nu online bij de Boer Drachten.

Telescoop accessoires

Naast alle telescopen, microscopen en spotting scopes heeft de Boer Drachten ook een ruim aanbod aan telescoop accessoires. Van bekerloepen tot beschermtassen en adapter ringen, je vindt het allemaal bij de Boer Drachten. Bestel de accessoires nu in combinatie met de telescopen en geniet van gratis bezorgen vanaf 75 euro!

Hoe onderhoud je een telescoop?

Met de telescopen, microscopen en spotting scopes van de Boer Drachten kun je prachtige beelden bekijken van de natuur en het heelal. Het kan erg vervelend zijn wanneer je stof of een waas hebt op je vizier. Het is daarom belangrijk om de telescopen, microscopen, spotting scopes en bijbehorende spullen goed stofvrij op te ruimen. Als je je lens wilt schoonmaken zijn lensdoeken of -pennen hier geschikt voor.

Telescopen kopen bij de Boer Drachten

Ben je opzoek naar telescopen? Dan ben je bij de Boer Drachten aan het juiste adres! De Boer Drachten heeft een ruim assortiment aan verschillende soorten telescopen. Reflector-, refractor- en catadioptrische telescopen, je vindt het allemaal bij de Boer Drachten. Ook heeft de Boer Drachten alles over microscopen, spotting scopes en telescoop accessoires. Bestel het nu allemaal voor 16:00 online en je hebt het de volgende dag al in huis!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw