menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Verrekijkers kopen? - Nu online!

Verrekijkers

Verrekijkers van de Boer Drachten zijn uiterst geschikt om alles op afstand goed te kunnen observeren. Ga je op safari of ben je op een plek met veel water? Kies dan voor een stofdichte en/of waterbestendige verrekijker! Ga je op reis of ben je van plan om vogels te spotten? Dan is een lichtgewichte en compacte verrekijker meer wat voor jou. Er bestaan verschillende soorten verrekijkers zoals dakkant-, porro- of mono verrekijkers. De Boer Drachten heeft ook verrekijkers voor kinderen en verrekijkers op statief. Ben je opzoek om objecten van heel ver te observeren? Neem dan een kijkje bij ons telescopen assortiment! Bestel nu je verrekijkers voor 16:00 online en je kunt er de volgende dag al mee op pad!

Lees meer...
28 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Verschillende soorten verrekijkers

Er bestaan verschillende soorten verrekijkers zoals dakkant-, porro- of mono verrekijkers. De Boer Drachten heeft ook verrekijkers voor kinderen en verrekijkers op statief. Onderzoek van te voren goed wat voor soort verrekijker je nodig hebt. Wij lichten de verschillende soorten verrekijkers hieronder graag voor je toe:

Dakkant

Dakkant verrekijkers zijn verrekijkers waarbij de lenzen in een rechte lijn zitten, hierdoor zijn deze soort verrekijkers sterker en compacter. Door de dakkantprisma’s komt het licht recht door de verrekijker heen, daarom zijn deze verrekijkers vaak wat smaller. De voordelen van deze soort verrekijkers zijn dat ze vaak wat lichter en compacter zijn, minder gevoelig zijn voor stof en vaak langer meegaan. Het nadeel is dat ze vaak wat duurder zijn dan de porro verrekijkers.

Porro

Porro verrekijkers zijn verrekijkers waarbij het licht met een knik door de verrekijker heen gaat. Dit resulteert erin dat deze verrekijkers vaak wat groter zijn. De voordelen van deze soort verrekijkers zijn dat ze goedkoper zijn dan de dakkant variant en een beter beeld geven van diepte. Het nadeel is dat ze vaak minder lang mee gaan en dit komt omdat ze groter en zwaarder zijn en dus zijn het kwetsbaardere verrekijkers.

Mono

Mono verrekijkers zijn verrekijkers waar je maar met  één oog doorheen kijkt. Dit is hetzelfde als bij een telescoop alleen telescopen hebben een veel hogere vergrotingsfactor. Het voordeel is dat deze soort verrekijkers heel compact en licht zijn maar het grote nadeel is dat diepte veel lastiger te zien is door de mono verrekijkers.

Verrekijkers voor kinderen

De Boer Drachten heeft ook verrekijkers voor kinderen. Verschillende verrekijkers voor de kleine ontdekkers die graag naar buiten gaan. Laat ze nu op ontdekkingsreis gaan en koop de verrekijkers voor kinderen bij de Boer Drachten!

Verrekijkers op statief

Verrekijkers op statief vind je ook bij de Boer Drachten. Een verrekijker statief bevestig je eenvoudig aan de verrekijker en het statief zorgt voor een optimaal kijk beeld. Doordat alle trillingen nu tot een minimum worden beperkt ontstaat er een nog fijner beeld wanneer je door je verrekijker kijkt met het statief dan wanneer je hem zelf vast houdt.

Hoe stel je een verrekijker scherp?

De scherpte van de verrekijkers is heel makkelijk in te stellen door aan de knop op de verrekijker te draaien. Elke verrekijker heeft een andere diepte en diameter voor een ander kijkbeeld. De getallen op de verrekijker geven de lensdiameter en de vergrotingsfactor aan. 10x42 houdt in dat de lensdiameter 42 mm is en het beeld 10x wordt vergroot.

Verrekijkers kopen bij de Boer Drachten

Ben je opzoek naar verrekijkers? Dan ben je bij de Boer Drachten aan het juiste adres! De Boer Drachten heeft een ruim assortiment aan verschillende soorten verrekijkers. Van dakkant- tot porro- en mono verrekijkers, je vindt het allemaal bij de Boer Drachten. Bestel nu je verrekijkers online en je hebt ze de volgende dag al in huis!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw