menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Zonnedoeken kopen? - Gratis verzending!

Zonnedoeken

Zonnedoeken zijn de perfecte oplossing voor het creëren van wat extra schaduw op je terras, in je tuin of zelfs in je huis. De doeken uit ons assortiment hang je namelijk overal gemakkelijk op. Zo kan je genieten van buiten maar ben je wel beschermd tegen de felle zon. In ons uitgebreide assortiment vind je ze in verschillende kleuren en afmetingen. Voor iedere tuin, balkon of terras hebben wij de juiste zonnedoeken in ons assortiment!

Lees meer...
31 artikelen gevonden
Sorteer op:
CamoBob Schaduwnet Driehoek Naturel/Zand
CamoBob Schaduwnet Driehoek Naturel/Zand
vanaf  € 144,45 (per stuk)
CamoBob Schaduwnet Driehoek Grijs
CamoBob Schaduwnet Driehoek Grijs
vanaf  € 144,45 (per stuk)
CamoBob Schaduwnet Vierkant Grijs
CamoBob Schaduwnet Vierkant Grijs
vanaf  € 185,11 (per stuk)
Vergelijken (0)

Wat je moet weten over zonnedoeken

Zonnedoeken zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ze dienen tegenwoordig vaak als alternatief voor de traditionele parasols. Een groot voordeel van de doeken, ten opzichte van de parasol, is dat ze het hele seizoen kunnen blijven hangen. Het materiaal is namelijk bestand tegen regen en wind. Een parasol moet daarentegen steeds worden opgeborgen. Ook heb je geen last meer van de parasolvoet die steeds in de weg staat. Zonnedoeken zijn dus een ruimtebesparende optie in de tuin!

Zonnedoeken van verschillende merken

De zonnedoeken in het assortiment van de Boer Drachten zijn van verschillende merken. Merken welke staan voor een hoge prijs-kwaliteitverhouding. Zo ben je er van verzekerd dat de schaduwdoeken jarenlang in je tuin kunnen hangen. De volgende merken vind je terug in ons assortiment:

De CamoBob schaduwdoek

CamboBob zorgt voor topkwaliteit schaduwdoeken in jouw tuin! Het merk heeft al jarenlang ervaring en maakt de beste producten tegen de meest gunstige prijzen. CamboBob is gevestigd in Chaam en richt zich al sinds 1993 op de recreatiesector. De CamboBob zonnedoeken uit ons assortiment hebben verschillende afmetingen. Hierdoor zijn ze passend voor elke tuin. Naast de driehoeks- en rechthoekige schaduw doeken, hebben we van CamboBob ook het juiste bevestigingsmateriaal.

Mevoleen en Wunderleen windbreekgaas

Mevoleen gaas is een milieuvriendelijk gaas dat ook hergebruikt kan worden. Het gaas is geschikt voor vele toepassingen, o.a. schaduw- en windbreek-, zichtdicht gaas, steiger- en containernet. Bij de Boer Drachten is Mevoleen te koop per strekkende meter. Wunderleen is een sterk doek van polyethyleen wat wordt gebruikt als zonnedoek en/of windkeringsdoek in de land en tuinbouw. Ook Wunderleen wordt per strekkende meter verkocht.

Hoe moeten zonnedoeken worden opgehangen?

Zonnedoeken kunnen op verschillende manieren worden opgehangen. Het is namelijk ook afhankelijk van waar je de zonne doeken wil ophangen. Er zijn verschillende plekken welke vaak worden voorzien van een zonnedoek. De Boer Drachten geeft je graag per ophang locatie aan waar je op moet letten tijdens het ophangen.

Zonnedoeken voor het raam hangen

Wanneer je bepaalde ramen vol op de zon hebt staan, is het fijn om deze te voorzien van schaduwdoeken. De schaduwdoeken kunnen op verschillende manieren worden vastgemaakt. Veel wordt er gebruik gemaakt van de speciale bevestigingszets welke verzinkt zijn of van RVS zijn. Maar ook zuignappen kunnen worden gebruikt om de zonnedoek op te hangen.

Zonnedoek boven het balkon hangen

Een waterdichte zonnedoek kan ook een fijne toevoeging zijn op het balkon. Zeker wanneer er veel de zon op staat. In de schaduw is het aangenamer zitten en zal je ook langer en vaker gebruik maken van het balkon. De schaduwdoek kan het beste bevestigd worden aan schroeven welke in de muur zitten. Met haken en nylontouw wordt het doek op zijn plek gehangen. Samen zijn ze soepel waardoor de wind zijn spel met het doek kan spelen. Hierdoor zal het doek niet kapot gaan.

Zonnedoeken in de tuin hangen

Wanneer je een zonnedoek in de tuin of over een terras wil hangen, zijn er verschillende manieren om deze te bevestigen. Bevestig de doek altijd vanuit de lijnen van de doek, dus bij de punten. Wanneer je de doeken in je tuin of boven je terras wil hangen, kan dat op verschillende manieren. Denk hierbij aan het hangen aan één of meerdere palen,

Aan de schutting of aan de muur. Wanneer je de doeken op de juiste manier bevestigd, kunnen ze tot de eerste sneeuw blijven hangen.

Tips van de Boer voor de zonnedoeken

Zonnedoeken wil je natuurlijk zo lang mogelijk mee laten gaan. Niet alleen is het juist bevestigen dan belangrijk, ook het opbergen is van belang. De Boer Drachten heeft de belangrijkste tips voor je samengevat. Zo blijft het schaduwdoek jarenlang bruikbaar.

  • Bevestig het schaduwdoek altijd op een hellinghoek van 30 graden;
  • Gebruik RVS of Verzinkt bevestigingsmateriaal;
  • Span alle hoeken van het schaduwdoek strak;
  • Haal de doeken voor de eerste sneeuwval binnen;
  • Rol de zonnedoek altijd op wanneer je hem wil opbergen;
  • Maak het doek geregeld schoon met een doek.

Verschillende vormen zonnedoeken

In ons uitgebreide assortiment hebben we zonnedoeken in verschillende vormen. Bekend is de driehoeksvorm welke in drie punten moet worden opgehangen. Daarnaast hebben wij ook rechthoekige schaduwdoeken in ons assortiment. Bekijk van te voren goed welke vorm het beste past boven jouw terras. Alle twee de zonnedoeken kunnen gemakkelijk worden opgehangen en worden veel in de tuin gebruikt.

Zonnedoeken kopen bij de Boer Drachten

Zonnedoeken zijn ontzettend handig voor in de tuin, op het balkon of voor de ramen. Ze zorgen gelijk voor meer schaduw. Hierdoor kan je ook tijdens de warmste zomeruurtjes heerlijk buiten vertoeven. De Boer Drachten heeft verschillende soorten schaduwdoeken in haar assortiment. Hierdoor ben je altijd verzekerd van de betere keuze. Er is altijd een zonnedoek wat bij jouw wensen past.

Op onze website zijn de verschillende doeken makkelijk met elkaar te vergelijken. Vergeet wanneer je een doek besteld ook niet de bevestigingsmaterialen erbij te bestellen. Wil je liever de mogelijkheden over de schaduwdoeken bespreken? Dan ben je van harte welkom in onze winkels in Hazerswoude-Dorp en Drachten.

Woon je niet in de buurt van onze winkels, maar heb je wel advies nodig? Neem dan telefonisch of per mail contact op met onze klantenservice. Zij staan 6 dagen in de week voor je klaar om je te helpen met al je vragen over de zonnedoeken.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw