menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Vogelhuisjes kopen?🐦 – Ruim assortiment

Vogelhuisjes

Vogelhuisjes zijn aan te raden voor iedere vogelliefhebber. Vogels hebben het namelijk steeds moeilijker doordat er zo veel huizen en gebouwen zijn gebouwd. Door de bomenkap is het lastig om een geschikte broedplaats te vinden. Naast dat een broedplaats vinden lastig is, zijn er ook problemen bij het vinden van geschikt voedsel. Erg vervelend allemaal natuurlijk. Gelukkig kan jij de vogels helpen door het plaatsen van vogelhuisjes in de tuin!

Lees meer...
16 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Waarom vogelhuisjes nodig zijn

Vogelhuisjes zijn nodig om vogels een beschutte plek te kunnen bieden waar ze kunnen broeden. Tegenwoordig is er steeds minder natuur te vinden waar een geschikte broedplaats is. Door een vogelhuisje in je tuin te plaatsen help je mee dat probleem op te lossen. Daarnaast vrolijk je je tuin ook nog een keer op! Wanneer je uit je raam kijkt geniet je van een tuin met vogels.

Naast vogelhuisjes welke een beschutte broedplaats bieden, zijn er ook speciale voederhuisjes verkrijgbaar. Deze huisjes zijn uitsluiten bedoeld voor het vogelvoer. Vaak zijn de dispenser transparant. Hierdoor kan je precies zien hoeveel voer er nog in de vogelhuisjes zit.

Moderne vogelhuisjes voor aan de gevel

Moderne vogelhuisjes vind je in het ruime assortiment van De Boer Drachten. Naast klassieke houten huisjes voor vogels hebben we ook plastic varianten. Onze moderne vogelhuisjes zijn van Emsa.

EMSA vogelhuisjes

Wanneer je op zoek bent naar een strak en modern vogelhuis, is Emsa het merk waar je naar moet kijken. In ons ruime assortiment hebben wij de Emsa Landhaus vogelhuisjes en voerdispencers. Deze strakke modellen passen in iedere tuin. Naast neutrale kleuren, grijs en zwart, zijn de vogel huisjes ook in opvallendere kleuren verkrijgbaar. Denk hierbij aan groen en grijsblauw.

Klassieke vogelhuisjes

Naast de moderne vogelhuisjes zijn er ook klassieke modellen verkrijgbaar. Denk hierbij aan de houten modellen. Natuurlijk kan je zelf de houten huisjes ook nog schilderen. Vooral voor kinderen is dit een leuk karweitje. Zelf een vogelhuisje maken en versieren doet het goed op kinderfeestjes. Het houten huisje in ons aanbod is makkelijk in elkaar te zetten. Heb je een grote tuin? Dan zijn meerdere vogelhuisjes aan te raden.

Andere dierenhuisjes

Dat vogelhuisjes speciaal voor vogels zijn, dat weet bijna iedereen. Naast de huisjes voor de vogel heeft de Boer Drachten ook andere dieren en insectenhuisjes in haar uitgebreide assortiment. Zo biedt je voor ieder dier een beschutte plek.

Insectenhotels

Met vogelhuisjes zorg je goed voor de vogels in de tuin. Naast vogels zijn er ook tal van andere dieren en insecten welke een beschutte plek nodig hebben. Denk hierbij aan een insectenhotel speciaal voor vliegen en lieveheersbeestjes. In een insectenhotel kunnen de insecten zich nestelen. Vaak beschikt een hotel over verschillende buisjes in diverse vormen. Een fijn plekje om eitjes achter te laten. Het is belangrijk om het hotel op een beschutte, zonnige plek te plaatsen met veel bloeiende bloemen en planten in de omgeving. Insectenhotels vergroten de biodiversiteit in de tuin, net als een vogelhuisje.

Een egelhuis

Je zal het vast wel eens hebben meegemaakt. Het is avond en je loopt door je tuin. Je hoort in de struiken wat geritsel en gesnuif. Grote kans dat er een egel zit! In de avonduren gaan egels namelijk graag op zoek naar voedsel. Helaas zijn er elk jaar minder egels. Dat komt onder andere doordat ze veel worden doodgereden. Maak daarom een egelvriendelijk plekje van je tuin! Egels zitten namelijk graag op een beschutte plek voor de winter, in bijvoorbeeld een speciaal egelhuisje.

Een bijenkorf

Een bijenkorf is speciaal voor bijen net als vogelhuisjes speciaal voor vogels zijn. Met een al gemaakte bijenkorf hoeven de bijen zelf niet meer aan de slag. Ze kunnen zich nestelen in de gaatjes en hier hun eitjes leggen. In de herfst en winter kan het dak van de bijenkorf worden opengeklapt om het nest goed te bekijken en schoon te maken. Op de al gemaakte korven komen alleen maar solitaire bijen af. De bijenkorf moet minimaal 1.5 meter van de grond worden opgehangen. Zo schijnt de zon er s ’ochtends op en hangt de korf in de middag in de schaduw.

Een gevlochten eenden korf

Vogelhuisjes zijn natuurlijk niet geschikt voor elk gevederd dier. Voor de eend zijn er speciale eenden korven. Een eendenkorf is een gevlochten nestkast geschikt voor verschillende eendensoorten en waterhoentjes. Tijdens de broedperiode wordt het ei beschermd door de korf. Een eend is zelf in deze periode extra kwetsbaar voor roofdieren. Hang bij voorkeur de eendenmand in de winterperiode op. In maart begint namelijk het broedseizoen. Hang je de korf net van te voren op, dan kunnen de eenden nog even aan hun nieuwe verblijf wennen!

Waar hang je vogelhuisjes op?

Vogelhuisjes kan je op verschillende manieren ophangen. Afhankelijk hiervan komen de vogels op de huisjes af. Bij voorkeur bevestig je de huisjes aan een muur of stevige paal. Let er hier bij op dat het er niet in kan regenen en dat er geen wind op staat. Daarnaast moeten vogelhuisjes niet in de volle zon hangen. Er zijn vogels welke de voorkeur geven aan huisjes welke 2 of 3 meter van de grond hangen. Andere vogels verkiezen juist een plek welke wat hoger hangt. Hang in je tuin daarnaast ook vetbollen, pindaslingers en ander vogelvoer. Vogels komen hier maar al te graag op af. Ze zullen zich dan sneller willen nestelen in je vogelhuisjes.

Waar moet je op letten bij het kopen van vogelhuisjes?

Vogel huisjes kopen hoeft helemaal niet lastig te zijn. Toch zijn er een aantal factoren waar je op moet letten bij de aanschaf. De Boer Drachten zet voor jou de meest belangrijke tips op een rijtje:

  • Kies voor de juiste invliegopening. De invliegopening bepaald welke vogels wel in het huisje én niet in het huisje kunnen.
  • Kies een huisje dat niet erg opvalt. Opvallende objecten en erg felle kleuren lokken roofdieren!
  • Houd bij de tuinaanleg rekening met vogels. Maak de tuin diervriendelijk door bomen, bloemen en kleurrijke struiken te plaatsen.
  • Maak elk jaar het nestkastje goed schoon en verwijder de oude nest resten uit het jaar ervoor.
  • Koop een vogelhuisje dat stevig genoeg is!

Vogelhuisjes kopen

Vogelhuisjes koop je eenvoudig online via de website van De Boer Drachten. Op onze uitgebreide website vind je diverse vogelhuisjes, maar ook andere dierenhuisjes. Denk hierbij aan insectenhotels, lieveheersbeestjes huisjes en bijenkorven. Voor elke vogel of insect vind je bij ons een geschikt huisje voor in de tuin.

Heb je vragen over een vogelhuisje dat we verkopen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan telefonisch en per mail voor je klaar om je te helpen bij het maken van de betere keuze. Ook ben je van harte welkom in onze winkel. Hier helpen onze verkoopmedewerkers je bij de verschillende vogel huisjes. 

Heb je online al wel een keuze kunnen maken? Wacht dan niet te lang met bestellen. Wanneer je voor 20:00 uur besteld, zorgen wij er voor dat je de volgende dag de vogelhuisjes in huis hebt!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw