menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Bijlen & kloofgereedschap kopen? Nu op voorraad!

Bijlen & kloofgereedschap

Bijlen en kloofgereedschappen zijn ideaal voor het omhakken van bomen en/of stammen en het hakken van hout voor in de haard. De Boer Drachten heeft een ruim assortiment met verschillende soorten bijlen en toebehoren. Er zijn 3 verschillende soorten bijlen, dit zijn hakbijlen, bosbijlen en kloofbijlen. Bekijk voor dat je een bijl gaat kopen dus goed wat soort bijl je nodig hebt, zo voorkom je dat je de verkeerde bijl koopt! Bestel nu online bij de Boer Drachten je bijlen en kloofgereedschap en geniet van gratis verzending vanaf 75 euro!

Lees meer...
54 artikelen gevonden
Sorteer op:
Houten Hiep of Kapmes Steel
Houten Hiep of Kapmes Steel
€ 5,27 (per stuk)
leverbaar binnen 2-4 weken
Boombijl FGS-1.8-810 2700 gram
Boombijl FGS-1.8-810 2700 gram
€ 57,79 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Vergelijken (0)

Verschillende soorten bijlen en kloofgereedschap

In het bijlen en kloofgereedschap assortiment vind je veel verschillende soorten artikelen, van de verschillende bijlen tot de vele accessoires. Voor elke klus is er een ander soort bijl nodig, het is dus aan te raden om eerst goed te bekijken wat je gaat hakken voordat je een bijl besteld. Er zijn 3 verschillende soorten bijlen, dit zijn: hakbijlen, bosbijlen en kloofbijlen. Wij lichten de verschillende bijlen en accessoires hieronder graag voor je toe:

Hakbijlen

Hakbijlen zijn geschikt voor fijn en nauwkeurig werk, bijvoorbeeld voor kleine of middelgrote stukken hout. Doordat ze een stuk lichter zijn dan de bos- en kloofbijlen zijn hakbijlen eenvoudig mee te nemen en kunnen ze in sommige situaties zelfs met 1 hand gebruikt worden. Hakbijlen kunnen ook tijdens het koken gebruikt worden, voor bijvoorbeeld het breken van botten. Bestel nu je hakbijlen in het bijlen en kloofgereedschap assortiment van de Boer Drachten.

Bosbijlen

Bosbijlen zijn bedoelt voor het snoeien en kappen van bomen, door het smallere lemmet zijn de bosbijlen ontworpen om tegen de vezels van het hout in te snijden. Alle koppen van bosbijlen variëren van vorm, des te smaller de rand des te beter is de bijl geschikt voor het snijden in houtvezel. Bosbijlen zijn iets zwaarder en groter dan hakbijlen maar kleiner dan de kloofbijlen, een bosbijl is dus een goeie allrounder. Bestel nu je bosbijlen online bij de Boer Drachten!

Kloofbijlen

Kloofbijlen zijn de grootste en zwaarste bijlen in het bijlen en kloofgereedschap assortiment van de Boer Drachten. Deze bijlen zijn bedoelt voor het hakken van grote stammen. In tegensteling tot de bosbijlen is de kop van de kloofbijlen ontworpen om langs de vezels van het hout te snijden. De kop van de kloofbijl is dik aan de achter kant en loopt geleidelijk af naar voren, dit is zo gemaakt zodat het smalle gedeelte makkelijk in het hout kan komen en het dikke gedeelte het hout uit elkaar drukt.

Bijlen en kloofgereedschap accessoires

Naast een ruim aanbod aan hakbijlen, bosbijlen en kloofbijlen heeft de Boer Drachten ook vele bijlen- en kloofgereedschap accessoires in het assortiment. De Boer Drachten heeft vele bijlstelen in het assortiment die aan een kop van een bijl gemonteerd kunnen worden. Ook heeft de Boer Drachten veel wiggen en slijpers in het assortiment. Bestel het nu allemaal online en geniet van gratis verzending bij bestellingen vanaf 75 euro!

Bijlen en kloofgereedschap slijpen

Voor je eigen veiligheid is het aan te raden om je bijlen regelmatig te slijpen, hoe scherper je bijl hoe beter hij door het hout snijdt. Een scherpe bijl is veiliger en ook makkelijker om mee te werken. Een botte bijl schampt eerder waardoor je jezelf zou kunnen verwonden. Koop daarom nu je bijlslijper bij de Boer Drachten.

Bijlen en kloofgereedschap kopen bij de Boer Drachten

Ben je opzoek naar bijlen en kloofgereedschap? Dan ben je bij de Boer Drachten aan het juiste adres! De Boer Drachten heeft een ruim assortiment aan verschillende soorten bijlen. Van hak- tot bos- en kloofbijlen, je vindt het allemaal bij de Boer Drachten. Ook heeft de Boer Drachten vele bijlen- en kloofgereedschap accessoires. Bestel het nu allemaal in het ruime assortiment van de Boer Drachten en je hebt het de volgende dag al in huis!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw