menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Beugelzagen kopen? - Gratis verzending!

Beugelzagen

Beugelzagen helpen je om uit de bomen in je tuin de dikke takken en stammen te zagen.  Elke beugelzaag bestaat uit een metalen beugel met een smal vervangbaar zaagblad. Deze zagen kunnen worden gebruikt in de metaalindustrie en worden dan ijzerzagen genoemd. Daarnaast zijn er beugelzagen voor bomen die geschikt zijn voor in de tuin. Het verschil tussen de ijzerzaag en beugelzaag voor hout zit in het zaagblad dat is toegevoegd. Ben jij op zoek naar een beugelzaag om de bomen in je tuin mee te onderhouden? Kijk dan in het beugelzagen aanbod van De Boer Drachten!

Lees meer...
7 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Wat doen beugelzagen voor in de tuin?

Het zagen met een beugelzaag moet met de hand worden gedaan. Beugelzagen worden dan ook wel eens handzagen genoemd.  Per klus in de tuin zijn er andere opties mogelijk voor de zaagbladen van de beugelzaag.  Er zijn twee verschillende typen zaagbladen welke op de zagen geplaatst kunnen worden waardoor ze geschikt worden voor het gebruik in de tuin. Het eerste type zijn de zaagbladen met driehoek betanding, deze zijn geschikt voor droog en hard hout. Het andere type zijn de beugelzaagbladen met beitel betanding, die zijn geschikt voor groen en levend hout. Beide typen beugelzaagbladen zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. 

Bij het gebruik van een beugelzaag is de snijdende slag altijd de heengaande zaagbeweging. Je moet in dit geval druk uitoefenen op de zaagbeugel zodat de tandjes verspanen. Belangrijk is om met een zo lang mogelijke slag te zagen. Op deze manier verspreiden de tanden van het zaagblad zich gelijkmatig over de lengte van het stuk hout. Wil je een lang smal stuk zagen? Draai dan de beugel 90 graden. Met het juiste snoeigereedschap klaar je de klus het snelst! Kies naast een goede zaag dan ook voor een speciale bloemenschaar, takkenschaar en grasschaar

Een beugelzaagblad vervangen

Wanneer van beugelzagen het zaagblad versleten is moet het zaagblad worden vervangen. Gelukkig is dit heel eenvoudig zelf te doen. Belangrijk is om te beginnen met het bepalen welk zaagblad je voor de beugelzaag voor hout nodig bent. Elk merk heeft min of meer een eigen aansluitmaat. De breedte van het zaagblad staat vaak in het oude zaagblad gegraveerd. Mocht je de gegevens niet meer kunnen aflezen dan is het belangrijk om het aantal tanden te tellen.

Wanneer er 24 tandjes zijn per inch en een lengte van 12 inch, wordt dit op het zaagblad aangegeven als 12”-24. Mocht het in millimeters worden gemeten dan is de aanduiding op de zaag 300 mm-10. Het zaagblad is dan ongeveer 300 mm lang en zal 10 tandjes per 10 mm bevatten. Tandjes op een beugelzaagblad zijn gezet oftewel er is een verspringing van links naar rechts. De tandzetting zorgt er voor dat tijdens het zagen het zaagblad niet klem komt te zitten in het hout. 

Volg de volgende stappen om zelf het beugelzaagblad te vervangen:

  1. Draai het handvat los tot de spanning van het zaagblad af is. 
  2. Klik het oude zaagblad van de nopjes waar het aan vast zit
  3. Plaats het nieuwe zaagblad op de nopjes
  4. Controleer of de tanden naar de voorkant van de zaag wijzen, op het nieuwe zaagblad geeft een pijltje dit aan.
  5. Draai het handvat weer stevig vast tot er genoeg spanning op de zaag staat

 

Online beugelzagen kopen

Wil je gemakkelijk en snel een beugelzaag online kopen? Dan ben je bij De Boer Drachten aan het juiste adres. Online is het mogelijk om de beugelzagen in ons aanbod te vergelijken op basis van de lengte, het merk en de prijs. 

Vind je het toch lastig om online een keuze te maken? Kom dan naar onze vestiging en laat je adviseren door een van onze professionals. Daarnaast staat onze klantenservice telefonisch en per mail voor je klaar om je van adviezen te voorzien. Wanneer je voor vanavond 20:00 een keuze hebt kunnen maken uit de beugelzagen en bestelt heb je hem morgen al in huis!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw