menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Bloemenscharen kopen? 🌷 - Ruim aanbod!

Bloemenscharen

Bloemenscharen helpen bij het onderhouden van bloemen en kruiden in de tuin. Niet alleen voor het plukken van bloemen en kruiden, ook voor het afknippen van uitgebloeide en dode knoppen zijn deze scharen het geschikt. In het aanbod van De Boer Drachten zijn verschillende typen scharen voor bloemen aanwezig. Voor het nauwkeurig knippen van kruiden tot scharen voor snijbloemen, wij hebben het! Bestel eenvoudig online via de website of kom langs in de winkel. Bekijk nu ons volledige assortiment met bloemenscharen.

19 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Bloemenscharen voor bloemschikken

Bloemenscharen zijn wellicht een onderschatte tool om in huis te hebben. Toch zorg je er met dit schaartje voor dat je bloemen langer leven. Wanneer je een mooi boeket wil gaan bloemschikken is het belangrijk dat je op een snelle manier de stelen scherp en recht afknipt. De stelen zorgen er voor dat de bloemen de voedingsstoffen uit het water goed kunnen opnemen. Door deze voedingsstoffen blijven ze nog langer mooi. Tijdens een cursus bloemschikken zal er dan ook altijd aangeraden worden om met scherpe bloemenscharen te werken. 


Naast een schaar voor bloemen zijn takkenscharen ook belangrijk bloemschikmateriaal. Wanneer je wil bloemschikken in de herfst dan zal je waarschijnlijk veel werken met grillige takken, houtschijven en ander materiaal. Terwijl je tijdens het bloemschikken voor de kerst weer zal werken met dennengroen, lijsterbessen en eucalyptus. Per bloemen, takken en andere bloemschikmaterialen uit de tuin is het gebruik van de juiste snoeigereedschappen belangrijk. 


Verschillende soorten scharen voor bloemen

Net zoals bij het meeste snoeigereedschap zijn er ook verschillende soorten bloemenscharen te verkrijgen. Hieronder een overzicht van de verschillende typen scharen:


Soorten bloemenscharen: Geschikt voor:
Bloemenschaar met microtip Bloemenschaar met een scherpe punt. Geschikt voor precisie werkzaamheden zoals het knippen tussen bloemen en takken in.  
Solid Snip bloemenschaar De bloemenschaar voor snijbloemen. Heeft een stamstripper en geharde messen voor snijden en licht snoeien.
Bloemistenschaar Ideaal voor het knippen van zowel bloemen als scheuten. Heeft een gekarteld onderblad welke zorgt voor meer controle tijdens het knippen.

Wil je dat je bloemenschaartje lang meegaat? Vergeet dan niet om ze na elk gebruik goed schoon te maken. De schaar kan gewoon schoongemaakt worden met een sopje. Daarna is het belangrijk dat je hem goed droog dept. 

 

Bloemenscharen kopen?

Wat voor bloem of kruid je ook wil gaan snoeien, een goede schaar koop je bij De Boer Drachten. Wanneer je vandaag bestelt, dan kan je morgen al in de tuin aan de slag! Bij De Boer Drachten is er keuze uit de merken Gardena, Felco, FISKARS en Leyat. Ben je na het bekijken van het online aanbod er nog niet uit? In onze winkel staan onze specialisten klaar om je te voorzien van advies en informatie. Bekijk nu online ons volledige aanbod met de beste bloemenscharen.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw