menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Takkenscharen kopen? - Gratis verzending!

Takkenscharen

Takkenscharen zijn onmisbaar wanneer je bomen en planten in je tuin hebt staan. Zeker wanneer je veel groen in de tuin hebt staan. Met de juiste takkenschaar kun je gemakkelijk de bomen, planten en bosjes gemakkelijk onderhouden. Goed onderhoud zorgt er niet alleen voor dat de bomen en planten langer mee gaan, bloemen bloeien hierdoor ook nog mooier!  De beste takkenschaar om jouw tuinklus te klaren vind je bij De Boer Drachten. Voor zowel particulieren, hobbyisten en professionele tuiniers koop je bij De Boer Drachten alle soorten takkenscharen.

46 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Welke soorten takkenscharen zijn er?


Er zijn verschillende takkenscharen te verkrijgen. De messen van de scharen komen in twee verschillende soorten, met papegaaienbek of met aambeeld. Beide takkenscharen zijn voor andere soorten hout geschikt. In onderstaand schema staat uitgelegd welk type takkenschaar je het beste kan gebruiken:


Type takkenschaar Waarvoor het beste te gebruiken?
Takkenschaar met papegaaienbek Jong hout, dunne twijgen en bloemen. Geeft een zuivere snede dus minder kans op bacteriën en schimmels. 
Takkenschaar met aambeeld Ouder hout, dikkere takken en twijgen. Stevige schaar waardoor je zelf minder kracht hoeft te zetten. 
Telescopische takkenschaar Een telescoop snoeischaar kan vaak in lengte worden versteld. Geschikt voor bomen en planten welke hoger zijn. 
Elektrische takkenschaar Voor zwaardere werkzaamheden. Werkt met een accu welke om de zoveel snoeibeurten moet worden opgeladen.

Hoe moet ik een takkenschaar kiezen?

Wanneer je het aanbod van takkenscharen bekijkt kan het moeilijk kiezen zijn. Er zijn verschillende soorten scharen verkrijgbaar. wanneer kies je nou voor een elektrische takkenschaar of een telescopische takkenschaar? De beste takkenschaar voor jou tuinklus is van verschillende factoren afhankelijk. Wanneer je zowel hoog als laag takken uit een boom wil snoeien dan is een takkenschaar met telescoop de beste optie. 


Heb je snel last van je handen en armen tijdens het snoeien? Overweeg dan om een takkenschaar die elektrisch is aan te schaffen. In ons aanbod hebben wij scharen van verschillende merken te koop. De Gardena takkenschaar is bekend maar neem ook zeker eens een kijkje bij de takkenscharen van FISKARS, Bahco, ARS en Felco. 

 

Hoe moet ik mijn schaar onderhouden?

Om takkenscharen zo lang mogelijk mee te laten gaan is het belangrijk deze ook goed te onderhouden. Een schone takken snoeischaar voorkomt ook dat ziektes op planten worden overgedragen. Daarnaast voorkomt scherp snoeigereedschap ook snoeiwonden op de bomen, planten en bloemen. 

 

De volgende tips kunnen helpen om de levensduur van jouw takkenscharen te vergroten:

  1. Maak na gebruik de takkenschaar schoon met een droge doek. 
  2. Is hij nog niet schoon na gebruik van een droge doek? Gebruik dan warm water en een klein beetje afwasmiddel.
  3. Geef de scharnierende onderdelen en de veer regelmatig een druppel olie om roestvorming en vastzitten te voorkomen. 
  4. Slijp de messen van de schaar zodat deze goed scherp blijven. 

Koop takkenscharen makkelijk online

Takkenscharen koop je bij De Boer Drachten. Scharen voor in je tuin zowel uitschuifbaar als niet. Selecteer de knipdiameter en lengte van de steel en bekijk de takken snoeischaren van bekende merken zoals FISKARS, Felco, ARS, Gardena en Bahco. Heb je vragen over de aanschaf van een takkenschaar? Kom dan langs in de winkel of bel onze klantenservice. Wanneer je vandaag bestelt heb je hem morgen in huis! Bekijk nu ons online aanbod in kwalitatieve takkenscharen. 

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw