menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Tuingrond

Jouw tuingrond vraagt om een specifieke verzorging wanneer je een mooi grasveld wil hebben, of juist een mooie bloementuin. Zo heeft het op zijn tijd kunstmest nodig, heeft het baat bij verschillende meststoffen en kan wel eens wat compost gebruiken. Bij De Boer hebben we een ruim assortiment met producten om er voor te zorgen dat jouw tuin er op zijn best uit ziet. Bekijk nu ons ruime assortiment en bestel alles voor jouw tuingrond.

Lees meer...

De kunstmeststrooier gebruiken

Een kunstmeststrooier is een gereedschap dat gebruikt wordt om kunstmest op een efficiënte manier over een grote oppervlakte te verspreiden. Dit maakt het gemakkelijker om grote oppervlakten snel en efficiënt te bemesten, in plaats van het handmatig doen met een bemestingsstrooier of het gebruiken van een handgereedschap. Bij het kiezen van een kunstmeststrooier, is het belangrijk om te overwegen hoeveel oppervlakte je wilt bemesten en hoe vaak. Dit zal bepalen welke soort strooier het beste geschikt is voor jouw situatie. In het assortiment van De Boer vind je verschillende strooiers. Voor jouw zit er altijd de betere keuze in kunstmeststrooiers voor je tuingrond bij.

Meststoffen voor gezond tuingrond

Meststoffen zijn stoffen die worden toegevoegd aan de grond om de groei van planten te bevorderen. Er zijn verschillende factoren die bepalen welke meststof het beste geschikt is voor een bepaald type plant of groeisituatie. Het is ook belangrijk om de juiste hoeveelheid meststof te gebruiken, omdat te veel meststof schadelijk kan zijn voor de planten. Het gebruik van de juiste meststoffen kan de groei en gezondheid van planten en tuingrond aanzienlijk verbeteren.

Potgrond gebruiken in de tuin

Potgrond is een speciaal soort grond die gebruikt wordt voor het kweken van planten in potten of bloembakken. Het is een soort mengsel van grond, compost en andere voedingsstoffen die speciaal samengesteld is om de groei van planten in deze gesloten omgeving te bevorderen. Een van de belangrijkste verschillen tussen potgrond en reguliere tuingrond, is dat potgrond een lichtere structuur heeft en een hoger gehalte aan organisch materiaal bevat. Dit zorgt voor een betere wateropname en luchtdoorlatendheid, wat belangrijk is voor de groei van planten in een pot.

Worteldoek in de tuin

Worteldoek is een soort van geperforeerde folie of netwerk dat wordt gebruikt om de groei van plantenwortels te beheersen. Het wordt vaak gebruikt in tuinieren, landschapsarchitectuur en in de landbouw. Worteldoek wordt vaak geplaatst in een laag bovenop de grond, en dan bedekt met een laag grond of mulch. Dit zorgt ervoor dat de wortels van de planten zich richten naar de voedingsrijke grond onder het doek. Een worteldoek is in tuingrond aan te raden.

Compostbakken in je tuin

Compostbakken zijn container waar afval organisch materiaal kan worden verwerkt tot compost. Dit proces van composteren omvat het afbreken van organische materialen door micro-organismen, waardoor een rijke, voedingsrijke grondstof ontstaat die kan worden toegevoegd aan de tuin om de groei van planten te bevorderen. De compost die in de bak is verwerkt kan worden toegevoegd aan de tuingrond. Dit zorgt voor een verrijking van de grond met voedingsstoffen, wat zorgt voor een gezonde groei van de planten.

Graszaad voor in de tuingrond

Graszaad is een manier om een gazon aan te leggen of te verbeteren. Het is belangrijk om de juiste soort graszaad te kiezen voor de groeiomstandigheden in je tuin en voor de gewenste toepassing. Voordat je begint met het zaaien van graszaad, is het belangrijk om de grond voor te bereiden. Dit betekent dat de grond eerst moet worden opgehoogd en ontdaan van onkruid en steentjes. Hierna kan de grond worden bewerkt met een rake of hark, zodat de tuingrond egaal is.

Tuingrond kopen bij De Boer

Tuingrond en producten om je grond optimaal mee te verzorgen, koop je gemakkelijk online bij De Boer. Wij hebben diverse producten, zoals een kunstmeststrooier, meststoffen, potgrond, worteldoeken, compostbakken, graszaad en meer om je tuin in een optimale gezondheid te krijgen.

Via onze website kan je gemakkelijk ons assortiment bekijken en ook de diverse producten met elkaar vergelijken. Zo zie je in één oogopslag welke producten geschikt zijn voor jouw tuin. Elk persoon, maar ook elke tuin kan specifieke producten nodig zijn.

Wil je liever jouw producten in een winkel kopen? Dat kan ook bij De Boer. We hebben een winkel in Drachten en in Hazerswoude-Dorp. In onze winkels staat ons deskundige personeel voor je klaar om je te helpen bij het maken van de betere keuze. Zij geven je gewoon goed advies waardoor je altijd de winkel verlaat met een product in de kwaliteit waar je naar op zoek bent.

Woon je niet in de buurt van Drachten of Hazerswoude-Dorp, en heb je toch vragen? Onze klantenservice beantwoord ze graag voor je. Telefonisch en per mail staan ze voor je klaar om je vragen over tuingrond te beantwoorden.

Eigen werkplaats
Eigen werkplaats
Met 7 gespecialiseerde monteurs
Online bestellen
Online bestellen
24 uur per dag, 6 dagen per week
Kwaliteitsproducten
Kwaliteitsproducten
Meer dan 250 A-merken
Persoonlijke service
Persoonlijke service
Al meer dan 85 jaar!
Bezorgservice
Bezorgservice
Binnen NL gratis vanaf 75 euro
Grootverbruikers
Grootverbruikers
Met aantrekkelijke staffelkortingen
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw