menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Compostbakken kopen? – Bestel online!

Compostbakken

Met compostbakken in je eigen tuin kan je je eigen compost maken. In een compostvat kan je niet alleen keukenafval kwijt. De bakken zijn vaak groot genoeg voor grasmaaisel, snoeisel en ander tuinafval. Wanneer je zelf compost maakt van organisch afval zorg je er voor dat de kringloop klein blijft. Wil je ook graag zelf composteren? Bekijk dan nu ons aanbod met compostbakken.

Lees meer...
5 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Alles over compostbakken

Composteren maken het gemakkelijk om van je groente-, fruit- en tuinafval compost te maken. Natuurlijk kan je het weggooien in de Gft-container, maar wanneer je het afval composteert heb je er zelf ook nog wat aan! Wanneer je alles op de juiste manier doet heb je een gratis bodemverbeteraar gemaakt! De beste periode om het compost te strooien is in de maanden maart en april en weer in de herfst. De compost schep je gemakkelijk uit de compostbakken.

Hoe moet je een compostbak gebruiken?

Compostbakken moeten op de juiste manier worden gebruikt. Het rottingsproces van het groente-, fruit- en tuinafval  moet op een bepaalde manier verlopen. Composteren is namelijk een rottingsproces waarbij bacteriën, schimmels en andere bodemorganismen vrijkomen in combinatie met de zuurstof. Composteer je op de verkeerde manier, zonder zuurstof, kunnen lachgassen en methaan ontstaan. Beide vallen onder schadelijke broeigassen. Op de goede manier een compostbak gebruiken is dus erg belangrijk.

Benodigdheden bij compostbakken

Wanneer je graag wil gaan composteren in compostbakken zijn er ook een aantal handige benodigdheden welke wij aanraden. Zo is een speciale cultivator erg handig in gebruik. Hiermee kan je de compost rustig omscheppen in het compostvat. Daarnaast kan je met een cultivator makkelijk de compost of mest over de tuin verspreiden. Naast de cultivator hebben wij ook BSI Top Compost in ons aanbod. Top Compost helpt het composteringsproces versnellen en verbeteren. Het werkt op basis van twee activators en kan zo in de compostbakken worden geschept.

Een tuimelcompostbak kopen

Er zijn verschillende soorten compostbakken, waaronder de tuimelcompostbak. De Hozelock Easymix 2-in-1 Tuimelcomposter zorgt er voor dat het composteerproces aanzienlijk wordt versnelt. In plaats van 6 maanden wat normaal gebruikelijk is versnelt de tuimelcomposter dit tot maar 2 maanden! Daarnaast hoeft de compost ook niet meer gemengd te worden. De tuimel compostbak is geschikt voor in een kleine tuin maar ook zeker in een grote. Uniek aan de Hozelock Easymix 2-in-1 tuimelcomposter heeft een unieke gesloten trommel om nare geurtjes te voorkomen. De composter is makkelijk door de tuin te rollen in vergelijking met andere compostbakken.

Compostbakken kopen

Wil je graag compostbakken kopen? Dan helpen wij je bij de Boer Drachten graag verder. Wij hebben verschillende compostvatten in ons assortiment. Van staande groene modellen tot de tuimelcomposter van Hozelock. Naast de composteerbakken hebben we ook accessoires en benodigdheden op voorraad.

Heb je onze website bekeken en weet je nog niet welke compostbak het beste bij jouw wensen past? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij denken graag met je mee en voorzien je van gewoon goed advies. Zo weet je zeker dat je de compostbak koopt die past bij je wensen.

Wacht niet te lang en bestel alles online! Wij zorgen er voor dat alles zo snel mogelijk bij je wordt bezorgd. De compostbakken worden bezorgd met een vervoerder of onze eigen transport van de Boer!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw