menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Potgrond kopen? - Kom nu afhalen!

Potgrond

Potgrond, wanneer je een tuin of balkon hebt kan je niet zonder. Bij De Boer Drachten vind je een ruim assortiment met verschillende soorten aarde. Denk hierbij aan moestuinaarde, rozengrond en meer. In ons ruime assortiment kan je verschillende merken terug vinden. Ben je op zoek naar potgrond? Bekijk dan nu ons uitgebreide assortiment!

Lees meer...
19 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Alles wat je wil weten over potgrond

Potgrond bestaat uit een aantal natuurlijke componenten. Vaak met een basis van kokos of een ander materiaal. De basis wordt gemengd met onder andere meststoffen, kalk, schors van bomen en meer.  Door de samenstelling is de grond niet alleen bruikbaar in de tuin zoals in perken en borders maar ook voor planten welke gepot zijn. Wat zakken in huis hebben kan nooit kwaad. Kijk regelmatig of de planten, perken, potten of borders nieuwe potgrond nodig hebben.

Verschillende soorten potgrond

Potgrond is er in verschillende soorten, ieder geschikt voor een eigen doel. Zo is er grond welke speciaal is voor de rozen, de moestuin maar ook voor in de perken. Bij De Boer Drachten vind je voor ieder doeleind de betere keuze. Naast aarde hebben we ook tuinturf, koemestkorrels, aanplantaarde en bodemverbeteraar. Wil je graag stekjes maken van een bloem of plant of heb je al stekjes staan? Dan is speciaal stekpoeder aan te raden. In ons assortiment hebben wij deze van Bayer en Ecopur. Voor iedere tuin hebben wij de betere potgrond.

Hoeveel potgrond gebruiken?

Een vraag die wij vaak krijgen is hoeveel potgrond gebruikt moet worden. Natuurlijk verschilt de hoeveelheid per doeleinde. Er zijn verschillende berekeningen waarvan gebruik kan worden gemaakt voor het juiste aantal liter.

Voor potten of plantenbakken

Vaak geeft een bloemen- of plantenbak de hoeveelheid aarde of potgrond in liters nauwkeurig weer. Heb je een pot of bak gekocht waar dit niet goed op staat? Dan kan je onderstaande berekening gebruiken;

Lengte in centimeters x breedte in centimeters x hoogte in centimeters / 800 = aantal liters potgrond

Opvullen van planten

Wanneer je een gat wil opvullen in je planten of bloemenperk zal het gemakkelijk zijn om te bepalen hoeveel potgrond je moet gebruiken. Je schat hierbij de hoeveelheid in waarin je de beplanting wil plaatsen of het gedeelte dat je wil gaan vullen.

Het ophogen van de grond

Wanneer je grond wil ophogen is het belangrijk om een berekening te maken aan de hand van de volgende formule:

Lengte x breedte x diepte van de ophoging = aantal kuub nodig

Een kuub potgrond staat gelijk aan 1000 liter potgrond.

Wil je graag je moestuin ophogen? Dan kan je een laag van 6 tot 10 centimeter aanhouden. Dit is doorgaans voldoende. Belangrijk is in beide gevallen dat je de potgrond goed mixt met zand.

Potgrond van diverse merken

Bij de Boer Drachten hebben we een ruim assortiment met diverse grond, gras en planten producten van verschillende merken. Merken welke allemaal van een hoogstaande kwaliteit zijn.

Florentus tuinaarde

In ons ruime assortiment hebben we verschillende producten van het merk Florentus. Denk hierbij aan koemestkorrels, tuinturf en tuinaarde maar ook aanplantaarde en potgrond. Een groot voordeel van de producten van Florentus is dat het afgestemd is op verschillende plantensoorten. Elke plant heeft namelijk eigen behoeften op het gebied van voedingsstoffen. De tuinaarde en potgrond van Florentus sluit bij alle planten wensen aan.

ECOstyle potgrond

Op zoek naar de perfecte potgrond? ECOstyle heeft het! De gronden van ECOstyle bevatten organische mest waardoor de producten voor je planten erg voedzaam zijn. Er wordt niet gebruik gemaakt van turf maar van kokosvezels. Door de kokospotgrond krijgen je planten voldoende zuurstof en wordt het water een stuk beter vastgehouden. In ons assortiment hebben wij ook Terra-Fertiel van ECOstyle. Een bodemactivator bestaande uit schimmels, bacteriën en gisten welke verrijkt is met kalk, zeewier en kleimineralen. Een goede aanvulling op je potgrond.

DCM Vivimus potgronden

Vivimus is een middel dat de bodem verbeterd en welke rijk is aan organische stoffen waardoor voedingsstoffen weer beter worden opgenomen. Daarnaast zorgt het middel er voor dat met 22% organische stoffen het water beter en langer wordt vastgehouden in de bodem. Dit stimuleert de groei van planten en bloemen. Een goede bodem is namelijk het halve werk!

Naast bovengenoemde merken hebben we ook potgrond van Ecopur en Protect Garden in ons assortiment.

Is er een verschil tussen potgrond en tuinaarde?

Potgrond is geen tuinaarde en tuinaarde is geen potgrond. Toch wordt de vraag nog vaak gesteld of beide producten ook voor dezelfde doeleinden kan worden gebruikt. Tuinaarde bestaat vaak uit een samenstelling van tuinturf met compost. Er zitten veel organische stoffen in, maar bevat ook weinig poriën. Doordat tuinaarde tuinturf en compost bevat is het ook een zwaar product. Potgrond is lichter en heeft een luchtige samenstelling. Er zitten verschillende voedingsstoffen in welke planten goed kunnen opnemen. Tuinaarde kan goed in de grond van de tuin gemengd worden. Het is echter niet geschikt om te gebruiken in plantenpotten en bakken. In potten en bakken moet echte potgrond worden gebruikt.

Potgrond bestellen en kopen

Potgrond kan je gemakkelijk telefonisch of per mail bestellen bij de Boer Drachten. Wanneer je de bestelling hebt geplaatst zorgen wij er voor dat je na 2 uur de bestelling al kan ophalen! De potgronden zijn alleen op te halen in onze winkel aan de Jade 34 in Drachten. Bestel je het product toch online, houdt er dan rekening mee dat je het helaas niet kan retourneren!

Heb je vragen over de verschillende soorten potgronden en tuinaarde? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder met gewoon goed advies. Zo weet je zeker dat je de betere keuze in onze winkel afhaalt. In onze winkel staan daarnaast ook medewerkers voor je klaar om je te helpen. Zij denken graag met je mee en zullen je allen ins-en-outs vertellen over de merken en soorten.

Wil je dit weekend al in de tuin aan de slag? Wacht dan niet te lang! Kom langs in onze winkel in Drachten en koop nu de potgrond!
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw