menu
  • excl.
  • incl.
BTW
Heggenschaar

Heggenschaar

Met een goede heggenschaar wordt het snoeien van jouw heggen een stuk makkelijker. Heb jij in je tuin veel struiken en heggen staan? Dan is deze tool onmisbaar. Bij De Boer Drachten hebben we een ruim assortiment met verschillende heggenscharen, op accu, elektrisch, benzine en ook hand modellen. Op onze website kan je gemakkelijk de verschillende soorten bekijken. Bestel je voor 20:00 uur? Dan leveren wij vaak morgen de heggenschaar al!

Lees meer...

Alles over de heggenschaar

De heggenschaar is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van je eigen behoeftes en de werkzaamheden hebben wij de betere keuze voor jou. Zo kan je denken aan benzine (2- of 4-takt) of elektrisch. Van de elektrische uitvoering wordt de laatste jaren de accu-heggenschaar steeds populairder. Zo kan je werken zonder de uitstoot van benzine én zonder een onhandige kabel. De accu’s worden snel ontwikkeld en zijn tegenwoordig al goed in staat om veel kracht te leveren én lang mee te gaan. Bovendien is dezelfde accu vaak toepasbaar in diverse apparaten. Super handig wanneer je ook andere tools wil gebruiken naast een heggenschaar.

Soorten heggenschaar

Zoals al genoemd zijn er verschillende soorten heggenscharen op de markt verkrijgbaar. Bij De Boer Drachten vind je alle verschillende soorten.

De accu heggenschaar

Wil je een accu-heggenschaar waarbij je veel bewegingsvrijheid hebt bij het snoeien? Dan is een accu-heggenschaar aan te raden. De heggenscharen met accu hebben geen stroom nodig, dus met verlengsnoeren of een kabel hoef je niet te werken. Met een goed opgeladen accu kan je lange tijd werken. Een ander groot voordeel van deze scharen is dat ze vaak ook nog eens licht in gewicht zijn. Een accu schaar raden wij aan te gebruiken voor kleine tot middelgrote heggen. Let er bij de aanschaf op of er ook een accu en lader is meegeleverd. Heb je al andere tools van een bepaald merk? Dan zijn de accu en lader vaak multifunctioneel.

Benzine heggenscharen

Heb je een grote snoeiklus? Dan is een benzine heggenschaar de beste keuze. Net zoals een accu heggenschaar geeft een benzine heggenschaar veel bewegingsvrijheid. Je hebt geen snoer nodig om met deze scharen te werken. Een ander groot voordeel is dat je ook nooit zit met een accu welke leeg kan lopen tijdens de snoeiwerkzaamheden. Wel is deze schaar op benzine zwaarder, is er meer onderhoud nodig en maakt deze machine meer lawaai dan andere varianten.

Elektrische heggenschaar

Net zoals de accu heggenschaar is de elektrische variant de afgelopen jaren enorm populair geworden. Ook dikke takken snoeien is met dit model een eitje! Een elektrische schaar is aan te raden wanneer je een kleine tot middelgrote tuin hebt. Anders bij de modellen op accu n benzine heb je bij deze schaar wel een verlengsnoer nodig omdat de heggenschaar op stroom werkt.

Heggenschaar handmatig

 De handmatige heggenschaar is de tool welke je nodig hebt voor het preciezere werk.  Je knipt hagen, struiken en buxussen hiermee zo in de perfecte vorm. Ideaal voor wanneer je snel aan het werk wil gaan. Je hebt geen opgeladen accu nodig, benzine of een verlengsnoer. De handmatige scharen maken geen geluid en zijn daarnaast ook nog eens onderhoudsarm. Wij hebben zowel scharen met rechte messen als met een gegolfd mes blad. Heb je hoog snoeiwerk? Dan is een telescopische heggenschaar aan te raden.

Telescopische heggenscharen

Heb je hoge heggen, struiken of zelfs bomen? Dan helpt een telefonische heggenschaar je bij het snoeien. Deze handige machines zijn ook wel bekend als stokheggenschaar. Ze hebben uitschuifbare stelen of armen waardoor je ook op grote hoogtes kan werken. In ons ruime assortiment hebben wij voornamelijk modellen welke werken op accu of elektrisch zijn.

Heggenschaar kopen

Ben jij op zoek naar een heggenschaar? Wij hebben voor jou de betere keuze of het nu gaat om een elektrische, benzine of accu variant. Heb je hoog snoeiwerk? Dan raden wij je de versie aan op telescopische steel. Deze helpt je met het snoeiwerk op grote hoogten.

Op onze website kan je gemakkelijk de verschillende modellen en merken met elkaar vergelijken. Zo weet je precies welke schaar het beste bij jouw wensen past. Vind je het moeilijk om digitaal een keuze te maken? Voor vragen en advies staat onze klantenservice telefonisch en per mail voor je klaar.

Je bent ook van harte welkom in onze winkel aan de Jade in Drachten. Hier kan je ons ruime assortiment in het echt bekijken en aan ons deskundige personeel vragen stellen over de heggenscharen.

Wil je morgen al flink in de tuin aan het werk gaan en snoeien? Bestel dan vandaag, dan kan je morgen al met de heggenschaar aan de slag!

Eigen werkplaats
Eigen werkplaats
Met 7 gespecialiseerde monteurs
Online bestellen
Online bestellen
24 uur per dag, 6 dagen per week
Kwaliteitsproducten
Kwaliteitsproducten
Meer dan 250 A-merken
Persoonlijke service
Persoonlijke service
Al meer dan 85 jaar!
Bezorgservice
Bezorgservice
Binnen NL gratis vanaf 75 euro
Grootverbruikers
Grootverbruikers
Met aantrekkelijke staffelkortingen
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw