menu
 • excl.
 • incl.
BTW

Kettingzaag benzine 🌲 - Op voorraad

Kettingzaag benzine

Een kettingzaag op benzine is de meest krachtige kettingzaag om mee te werken. Wil je graag bomen en struiken uitdunnen of een goede houtvoorraad aanleggen? Met een kettingzaag werkzaam op benzine weet je zeker dat deze klussen een fluitje van een cent zijn! Bekend zijn de kettingzagen met benzine van STIHL. Een merk welke terug te vinden is in het aanbod van De Boer Drachten. Bekijk nu online het aanbod van De Boer Drachten met kettingzaag benzine modellen.

25 artikelen gevonden
Sorteer op:
actie
Stihl Benzine Kettingzaag MS 271
Stihl Benzine Kettingzaag MS 271
vanaf  € 628,10 € 536,36 (per stuk)
Stihl Benzine Kettingzaag MS 311
Stihl Benzine Kettingzaag MS 311
vanaf  € 693,39 (per stuk)
Stihl Benzine Kettingzaag MS 391
Stihl Benzine Kettingzaag MS 391
vanaf  € 785,95 (per stuk)
Stihl Benzine Kettingzaag MS 362 C-M
Stihl Benzine Kettingzaag MS 362 C-M
vanaf  € 1.032,23 (per stuk)
Vergelijken (0)

Kettingzaag op benzine, een zaag met vermogen

Een kettingzaag op benzine kenmerkt zich om het sterke vermogen. In vergelijking met accu kettingzaagen elektrische kettingzagen kan de benzine kettingzaag een stuk meer aan! De kettingzaag welke werkt op benzine wordt aangedreven op basis van een verbrandingsmotor. De kettingzaag moet worden gestart door middel van een startkoord. Wanneer je aan het startkoord hebt getrokken wordt het systeem aangedreven welke er voor zorgt dat de ketting ronddraait. Een tweetaktmotor is bij de benzine zagen het meest voorkomend.

 

Een benzine kettingzaag onderhouden

Elke eigenaar van een kettingzaag op benzine wil natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mee gaat. De kettingzaag reinigen en goed onderhouden is dan ook erg belangrijk. Elk gebruik zorgt er namelijk voor dat er sporen op de kettingzaag achterblijven. Denk hierbij aan houtresten en hars wat aan de ketting blijft kleven. Neem dan ook na elke zaagbeurt de tijd om de zaag goed schoon te maken. Alleen op deze manier houdt je hem in de beste conditie. De Boer Drachten heeft de volgende tips voor het onderhouden van de kettingzaag op benzine:

 

  1. Controleer of de kettingzaag uit staat en niet ingeschakeld kan worden tijdens de onderhoudsbeurt;
  2. Ga de ventilatiesleuven na en reinig ze waar nodig met een kwast of met perslucht;
  3. Reinig de kettingzaag grondig elke keer wanneer je hem voor 3 maanden of langer niet gebruikt;
  4. Maak de benzinetank leeg op een goed geventileerde plek;
  5. Start de motor nadat de tank leeg is. Laat de zaag net zo lang draaien totdat er geen benzine meer in de tank zit en de kettingzaag stilvalt;
  6. Reinig de bougies en de aanzuigopening wanneer er onvoldoende koellucht door heen komt;
  7. Reinig het luchtfilter door deze uit de behuizing te halen en door het vuil uit het filter te tikken.

 

De Boer Drachten heeft verschillende kettingzaag accessoires in haar aanbod welke geschikt zijn voor het onderhoud van kettingzaag op benzine modellen. Denk hierbij aan STIHL service kits, harsoplosmiddel en reinigingsmiddel voor het zaagblad.

 

Kettingzagen op benzine van bekende merken

Bij de aanschaf van een kettingzaag op benzine is het belangrijk om te bepalen van welk merk je graag de kettingzaag wil hebben. In het aanbod van De Boer Drachten zijn kettingzagen te vinden van de merken STIHL, STIGA, Makita en McCulloch. Er zijn verschillende soorten kettingzagen op benzine welke geschikt zijn voor verschillende typen werk. De kettingzagen op benzine van STIHL zijn geschikt voor zowel de professionele als particuliere gebruiker. De STIGA kettingzagen zijn gemaakt om de klus te klaren. De STIGA zagen zijn kenmerkend door de krachtige motor, het stevige zaagblad en de hoogwaardige ketting. De McCulloch kettingzagen hebben sterke motoren, zijn duurzaam en zijn ergonomisch. De zagen hebben een hoge snelheid en een laag gewicht, waardoor ze voor ieder gebruik makkelijk te gebruiken zijn. Makita heeft een benzine motorzaag met een makkelijke start stop knop. De motorzaag van Makita is compact en daardoor breed inzetbaar.

 

Wat voor benzine moet er in een kettingzaag?

De juiste brandstof gebruiken voor de kettingzaag op benzine is erg belangrijk. Deze motorzagen werken op een brandstofmengsel van benzine en motorolie. Wanneer je ongeschikte brandstoffen of mengverhoudingen gebruikt kan de motor ernstige schade krijgen. De verhouding van de olie ten opzichte van de benzine is 1:50. 1 deel olie op 50 delen benzine. Wanneer je 5 liter benzine gebruikt heb je dus 0,10 liter motorolie nodig. Gebruik merkbenzine met een minimaal octaangehalte van 90 RON. Kies ook alleen maar voor hoogwaardige tweetakt motorolie, De Boer Drachten heeft motorolie van McCulloch.

 

Kettingzaag op benzine kopen?

Een kettingzaag op benzine koop je bij De Boer Drachten. In het ruime aanbod vind je kettingzagen op brandstof van bekende merken zoals STIHL, STIGA, Makita en McCulloch. Mocht je nog twijfelen of de kettingzagen willen komen bekijken, dan kan dat in onze vestiging. Hier staat ons professionele personeel voor je klaar om je verder te adviseren over je aankoop. Heb je wel al online de motorzaag gezien welke aan je eisen voldoen? Bestel dan voor 16:00 dan heb je morgen de kettingzaag op benzine al in huis!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw