menu
 • excl.
 • incl.
BTW

Stokheggenschaar kopen? - Ruime voorraad!

Stokheggenscharen

Een stokheggenschaar is een handig tuin gereedschap dat wordt gebruikt om heggen te trimmen en te vormen. Het bestaat uit twee scherpe messen die tegen elkaar aan bewegen wanneer je de hendels van de scharen beweegt. De messen zijn vaak gemaakt van hoogwaardig staal om ervoor te zorgen dat ze scherp blijven en een precieze snit kunnen maken, zelfs bij dikke takken. In het assortiment van de Boer Drachten vind je stokheggenscharen van de bekende merken zoals Makita en Stihl. Er zijn ook veel verschillende soorten bij de Boer Drachten, variërend van elektrische modellen tot handmatige versies. Heb je hier vragen over neem dan contact op met de Boer Drachten en wij helpen je graag verder op weg met het meest professionele advies op het gebied van stokheggenscharen.

Lees meer...
18 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

De verschillende soorten stokheggenscharen

Er zijn verschillende soorten stokheggenscharen terug te vinden in het assortiment van de Boer Drachten, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten die er zijn:

 • Handmatige: Dit zijn de traditionele gereedschappen die je met de hand moet bewegen om te werken. Ze zijn goedkoper dan elektrische modellen en vereisen geen elektriciteit, maar ze zijn wat zwaarder en vereisen meer moeite om te gebruiken. 
 • Elektrische: dit type is krachtiger en gemakkelijker te gebruiken dan handmatige modellen, omdat ze worden aangedreven door elektriciteit. Ze zijn ook vaak licht van gewicht, wat het gemakkelijker maakt om ze te hanteren. Echter, ze zijn duurder en vereisen een elektriciteitsaansluiting om te kunnen werken. 
 • Benzine aangedreven: dit zijn handmatige machines die zijn aangedreven door een kleine benzinemotor. Ze zijn krachtiger dan handmatige modellen en kunnen gemakkelijk door dikkere takken snijden. Bovendien hebben ze geen snoer dat je in de weg zit, wat betekent dat je gemakkelijk overal in de tuin kunt werken. 
 • Telescoop: Dit type heeft een verlengstuk waardoor je gemakkelijk bij moeilijk bereikbare plaatsen kunt komen. Ze zijn handig voor heggen die hoger zijn of voor gebruik in tuinen met veel obstakels. 
 • Draadloze: Dit zijn elektrische machines die zijn uitgerust met een batterij, zodat je ze overal kunt gebruiken zonder dat je een elektriciteitsaansluiting nodig hebt. Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk te hanteren, maar de batterij kan na verloop van tijd leeg raken en moet opgeladen worden. 
 • Accu aangedreven: Deze apparaten werken op een accu en zijn daarom draadloos, net als draadloze modellen. Echter, in tegenstelling tot draadloze modellen, hebben ze geen snoer om aan te sluiten wanneer de accu leeg raakt. In plaats daarvan moet de accu opnieuw worden opgeladen voordat je weer verder kunt gaan.

Welke soort stokheggenscharen zijn het beste?

Er is geen beste type/soort, want het hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften wat voor jou het beste werkt. Als je bijvoorbeeld een grotere tuin hebt met veel heggen die je regelmatig moet trimmen, kan een elektrische uitvoering een goede keuze zijn vanwege de kracht en het gemak van gebruik. Heb je hier vragen over neem dan contact op met de Boer Drachten en wij helpen je met al je vragen over stokheggenscharen.

Waar gebruik je stokheggenscharen voor?

Stokheggenscharen worden gebruikt voor het snoeien en onderhouden van heggen en struiken. Deze scharen hebben een lange steel waardoor de gebruiker gemakkelijk bij de bovenkant van de haag kan komen zonder een ladder te hoeven gebruiken. Ze zijn vaak voorzien van een scherp, gebogen mes aan het einde van de steel waarmee takken en bladeren kunnen worden gesneden. Stokheggenscharen zijn ideaal voor het knippen van heggen en struiken die hoger zijn dan de gemiddelde persoon, zoals buxusheggen, taxusheggen, en andere soorten van heggen. Ook zijn ze geschikt voor het snoeien van kleinere takken en het definiëren van de vorm van de heg.

Het onderhoud van een stokheggenscharen

Het onderhouden van stokheggenscharen is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijft en goed blijft werken. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van de verschillende soorten stokheggenscharen:

 • Handmatige: Houd de messen van deze apparaten scherp door ze regelmatig te slijpen of te vervangen als ze bot zijn geworden. Controleer ook regelmatig de hendels en scharnieren op slijtage en vervang ze indien nodig. Smeer de heggenschaar regelmatig in met olie om te zorgen dat de bewegende delen soepel blijven.
 • Elektrische: Houd de messen van deze machine scherp door ze regelmatig te slijpen of te vervangen als ze bot zijn geworden. Controleer ook regelmatig de stekker en het snoer op beschadigingen en vervang ze indien nodig. Zorg ervoor dat de heggenschaar is opgeladen voordat je begint met trimmen met de stok en laad de accu op volgens de aanbevelingen van de fabrikant.
 • Benzine aangedreven: deze machines vereisen ook regelmatig onderhoud, zoals het vervangen van olie en het vervangen van de luchtfilters. Let er goed op dat je altijd de juiste brandstof gebruikt en het gereedschap goed schoonmaakt.
 • Telescoop: Houd de messen van deze gereedschappen scherp door ze regelmatig te slijpen of te vervangen als ze bot zijn geworden. Controleer ook regelmatig het verlengstuk op beschadigingen en zorg ervoor dat het soepel beweegt. Smeer de heggenschaar regelmatig in met olie om te zorgen dat de bewegende delen soepel blijven.
 • Draadloze: Houd de messen van deze machines scherp door ze regelmatig te slijpen of te vervangen als ze bot zijn geworden. Controleer ook regelmatig de batterij en laad deze op volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Smeer de heggenschaar regelmatig in met olie om te zorgen dat de bewegende delen soepel blijven.

Stokheggenscharen kopen bij de Boer Drachten

Stokheggenscharen koop je natuurlijk bij de Boer Drachten! Wij hebben een ruim assortiment met hand- en motor gevoerde modellen van de bekende merken zoals Bosch, Makita en Stihl. Heb je vragen over de verschillende soorten stokheggenscharen voor je takken en planten neem dan gerust contact op met de Boer Drachten! Wij helpen je graag verder op weg bij al je vragen. Of kom langs in onze winkel in Drachten waar ons deskundig personeel voor je klaar staat bij al je vragen. Dan kun je daarna wanneer al je vragen zijn beantwoord direct bestellen uit ons ruime assortiment.
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw