menu
 • excl.
 • incl.
BTW

Verticuteermachines bestellen? Nu extra laag geprijsd

Verticuteermachines

Verticuteermachines gebruik je om je gras gezond te houden. Deze machine zorgt er voor dat er kleine gaatjes in de grond worden gemaakt. Door deze kleine gaatjes kunnen lucht, water en voedingsstoffen beter in de grond doordringen. Bij de Boer vind je een ruim aanbod van deze machines van bekende merken zoals Gardena, Makita en Stihl. Op onze website hebben we een ruime selectie staan, maar je bent natuurlijk ook welkom in onze winkels! Bekijk hieronder alvast onze verticuteermachines.

Lees meer...
21 artikelen gevonden
Sorteer op:
Eliet Verticuteermachine E450
Eliet Verticuteermachine E450
€ 1.914,09 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
actie
230 V Verticuteerder
230 V Verticuteerder
€ 206,91 € 174,06 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
actie
230 V Verticuteerder
230 V Verticuteerder
€ 313,39 € 263,63 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
actie
Mes- Veren Balk
Mes- Veren Balk
€ 90,75 € 67,03 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Stihl Accu-Verticuteermachine RLA 240
Stihl Accu-Verticuteermachine RLA 240
€ 455,73 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Vergelijken (0)

Verschillende soorten verticuteermachines

Er zijn verschillende soorten verticuteermachines terug te vinden in het assortiment van de Boer, variërend van hand gevoerde modellen tot zelfrijdende apparaten die aangedreven worden door een motor. Wij leggen je graag de verschillen en specificaties van deze machines uit.

Verticuteermachines met motor

De machines met een motor zijn machines die met benzine zijn aangedreven voor het verticuteren van je tuin. Een verticuteermachine met benzinemotor is aan te raden voor iedereen met een groot gazon.

Hand gedreven verticuteermachines

De hand gevoerde machines zijn vaak goedkoper, maar ze vereisen meer fysieke inspanning en kunnen moeilijker te gebruiken zijn in grote gazons. Heb je een klein gazon? Dan is een met de hand aangedreven verticuteermachine wel aan te raden.

Elektrische verticuteermachines

Wanneer je op zoek bent naar een lichte verticuteermachine, is de elektrische variant hetgeen waar je naar op zoek bent. Een ander bijkomend voordeel is dat deze machine ook minder onderhoud nodig heeft dan de benzine variant.

Accu verticuteermachines

Een accu-verticuteermachine is een goede keuze als je een kleiner gazon hebt of als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie. Deze machines zijn licht van gewicht, makkelijk te gebruiken en produceren geen uitstoot. Echter de accu kan snel leeg gaan als je een groot gazon hebt.

Dus welke verticuteermachine je moet kiezen, hangt af van de grootte van je gazon, hoeveel inspanning je bereid bent te doen en of je op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie. Denk aan de grootte van je gazon, budget, en eigen voorkeur.

Wanneer verticuteermachines gebruiken?

Verticuteermachines zijn een belangrijk hulpmiddel voor het onderhouden van een mooi, gezond gazon. Ze kunnen worden gebruikt om de grond te bewerken en om onkruid te verminderen, wat kan helpen om het gazon een mooie, dichte groei te geven. Er zijn een aantal verschillende momenten waarop het gebruik van deze machines aan te raden is.

 • Voor het groeiseizoen: Een van de belangrijkste momenten is aan het begin van het groeiseizoen, wanneer het gazon begint te groeien na de winter. Door de grond te verticuteren en de graswortels bloot te leggen, kan dit helpen om het gazon een stevige en gezonde start te geven.
 • Dunner wordend gazon: Het is ook aan te raden om een machine te gebruiken voor het verticuteren van je gazon als je merkt dat je gazon dunner wordt of als je onkruid begint te zien. Door de grond te bewerken en de graswortels bloot te leggen, kan dit helpen om het gazon een gezonde en dichte groei te geven, wat kan helpen om onkruid te verminderen.
 • Na het maaien van het gazon: Een ander moment om een de machines te gebruiken is na het maaien van het gazon. Door de grond aan te pakken en de graswortels bloot te leggen, kan dit helpen om het gazon te versterken en te helpen herstellen na het maaien.

Het is ook aan te raden om na het bewerken van je grond het gazon te bemesten en te bewateren om de grond te helpen herstellen. Als je het juiste moment kiest om een de machines te gebruiken en deze op de juiste manier gebruikt, kan dit een grote bijdrage leveren aan de gezondheid en het uiterlijk van je gazon.

Tips voor het kopen van een verticuteermachine

Wanneer je een verticuteermachine wil aanschaffen, heeft De Boer verschillende tips voor je verzameld. Wanneer je de tips opvolgt weet je zeker dat je de betere keuze maakt. Houdt daarom de volgende tips in gedachten:

 • Let op de capaciteit van de machine;
 • Let op de maaibreedte;
 • Bekijk van te voren de messen welke onder de machine zitten;
 • Kijk goed naar de opbergruimte die je nodig bent;
 • Kies een aandrijving die past bij jouw perceeloppervlakte;
 • Test, wanneer mogelijk, de machine eens uit;
 • Check of er ook handige extra’s aanwezig zijn

Hoe moet je verticuteren?

Verticuteermachines moeten minimaal 1 maal per jaar uit de garage worden gehaald om te verticuteren. De beste periodes om te verticuteren zijn begin april en begin september. Volg het volgende stappenplan voor het verticuteren van je gazon;

 1. Zorg ervoor dat je gras kort gemaaid is voordat je begint met verticuteren. Dit zorgt ervoor dat het apparaat gemakkelijker door het gras kan glijden en het resultaat beter zal zijn.
 2. Kies de juiste verticuteermachine voor jouw gazon. Er zijn handmatige en elektrische modellen beschikbaar, afhankelijk van de grootte van je gazon en hoeveel inspanning je bereid bent te doen.
 3. Begin aan de rand van het gazon en werk je naar het midden toe. Zorg ervoor dat je het apparaat in een rechte lijn houdt en dat je het niet te snel over het gras beweegt.
 4. Verticuteren moet een paar keer per seizoen worden gedaan, afhankelijk van de groei van het gras. Dit zorgt ervoor dat de grond wordt geventileerd en dat overtollige mossen en onkruiden worden verwijderd.
 5. Na het verticuteren is het aan te raden om het gazon te bemesten en water te geven, zodat het gras snel weer gezond en sterk kan groeien.
 6. Als laatste maai het gazon na het verticuteren om losse mossen en grasafval te verwijderen.
 

Verticuteermachines kopen bij de Boer Drachten

Verticuteermachines koop je natuurlijk bij de Boer Drachten! Wij hebben een ruim assortiment met hand- en motor gevoerde modellen van de bekende merken zoals Gardena, Makita en Stihl. Heb je vragen over de verschillende soorten verticuteerapparaten voor je gazon neem dan gerust contact op met de Boer Drachten! Wij helpen je graag verder op weg bij al je vragen. Of kom langs in onze winkel in Drachten waar ons deskundig personeel voor je klaar staat bij al je vragen. Dan kun je daarna wanneer al je vragen zijn beantwoord direct bestellen uit ons ruime assortiment.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw