menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Siku Speelgoed kopen? - Morgen bezorgd!

Siku

Siku staat bekend om zijn modelvoertuigen die allemaal herkenbaar zijn uit het echte leven. De meest modellen zijn te krijgen in de maten 1:32, 1:50 of 1:87. Met het populaire Siku speelgoed, zoals vrachtwagens. landbouwvoertuigen, auto’s, of zelfs een bestuurbare tractor van Siku Control, sta je garant voor uren speelplezier. Spelen met het speelgoed van SIku is niet alleen heel erg leuk, maar helpt kinderen ook in de ontwikkeling. Met de levensechte modellen kunnen ze leuke situaties uit de echte wereld naspelen. De modellen van Siku staan bekend om hun hoge kwaliteit, en velen details. Hierom zijn de modelvoertuigen niet alleen populair als speelgoed voor kinderen, maar ook bij verzamelaars.

Lees meer...
145 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Ontstaan van Siku

Siku is in 1921 opgericht door Richard Sieper. Sieper was van oorsprong een fabrikant van metalen producten, zoals insignes, gespen en asbakken. Veel later, in 1950 begon de productie van kunststoffen speelgoed in het Duitse Lüdenscheid. Tot 1963 is er uitsluitend kunststoffen speelgoed gemaakt, door toenemende druk van concurrentie is besloten om naast de bekende kunststoffen modellen, ook metalen modelvoertuigen te maken. Vanaf 1968 werden er alleen nog maar metalen voertuigen gemaakt, maar nog wel met kunststoffen interieurs en andere kleine onderdelen.

Siku is een van de weinige producenten die vanaf het begin van hun bestaan vaste schalen aanhoudt. In het begin was dit 1:60, in 1975 veranderde dit naar 1:55, tegenwoordig worden er wel verschillende andere maten geproduceerd.

Siku speelgoed

Siku speelgoed is al vele jaren ontzettend populair. Het speelgoed staat bekend om de hoge kwaliteit. Bij Siku kun je landbouwvoertuigen, bouwvoertuigen en auto’s vinden, maar ook verschillende andere soorten modellen zoals brandweerwagens, sneeuwscooters, reddingshelikopters en nog veel meer verschillende soorten. De modellen van Siku zijn allemaal gebaseerd op voertuigen uit het echte leven. Veel populaire merken uit de echte wereld kun je ook terugvinden in het assortiment van Siku, zoals John Deere, Claas, Fendt, Deutz, Man, maar ook automerken zoals BMW, Mercedes, en Jeep.

Siku trekkers

Binnen het assortiment van De Boer hebben we een ontzettend ruim aanbod Siku trekkers van allerlei soorten en maten. Deze Siku trekkers zijn schaalmodellen van echte voertuigen. Je kan de populaire merken, zoals John Deere, Fendt, New Holland, Deutz en nog veel meer allemaal terugvinden in het assortiment.

Siku vrachtwagen

Er zijn veel verschillende Siku vrachtwagens te verkrijgen. Bijvoorbeeld vrachtwagens voor op de bouw of transport. Maar ook kraanwagens, brandweerwagens, unimog of vrachtwagens met diepladers. Ook zijn er modellen van kranen en heftrucks, zo kun je veel verschillende soorten situaties naspelen. 

Siku 1:32

1:32 Is de meest populaire model maat van Siku. Een model maat van 1:32 betekend dat het model 32 keer kleiner is dat het voertuig waar het model op gebaseerd is. Waar vroeger nog veel verschillende maten voorkwamen, zijn er nu 3 hoofdmaten waarin de speelgoedvoertuigen van Siku voorkomen, 1:87, 1:50 en 1:32. 

Siku Series

In de lange geschiedenis van Siku zijn er veel verschillende soorten en maten voertuigen geproduceerd, ondertussen zijn er drie hoofd series waar de meeste modellen onder vallen. 

Siku Super

De Siku super serie komt voornamelijk voor in de maten 1:87 en 1:50. In deze serie komen veel verschillende soorten voertuigen voor, zoals Siku vrachtwagens en auto’s,  Deze serie is er populair bij verzamelaars omdat de figuren van erg gedetailleerd en van hoge kwaliteit zijn. De Siku Super serie is natuurlijk ook erg geschikt om gewoon mee te spelen.

Siku Farmer

De Siku Farmer serie bestaat uit drie verschillende model maten, 1:87, 1:50 en 1:32. Zoals de naam zegt, bestaat deze serie uit allerlei verschillende landbouwvoertuigen.

Siku Farmer 1:32 is de meest voorkomende serie van Siku, met ook de meeste verschillende modellen. Deze modellen van landbouwvoertuigen hebben ontzettend veel details, en werkende onderdelen. Zoals bijvoorbeeld werkende sturen, trekhaken, karren en noem het maar op. Deze details maakt de serie vooral populair bij wat oudere kinderen en verzamelaars.

Siku Farmer 1:50 is de tussenmaat voor de farmer modellen. Vaak zijn deze modellen iets minder in werking dan bijvoorbeeld de 1:32 tractor. Denk hierbij aan het niet kunnen sturen, of een deurtje die niet open kan. Wel hebben deze modellen nog werkende onderdelen, en veel verdere details.

Siku Farmer 1:87 is de kleinste model maat. De details zijn hierin ook nog terug te vinden. Ze zijn vaak robuuster dan de 1:32 en 1:50 modellen, vaak zijn er nog wel een aantal onderdelen die beweegbaar zijn. Zoals een cabine of deur. Dit maakt ze erg geschikt als speelgoed. 

Siku Control

De Siku Control modellen worden allemaal geproduceerd op schaal 1:32. Deze serie wordt geproduceerd sinds 2004, en bevat allerlei soorten bestuurbare trekkers. 

Siku 360 graden afbeeldingen

Van veel van onze modellen zijn op onze site 360 graden afbeeldingen beschikbaar. Zo kun je verschillende modellen tot in details bekijken, zonder dat je naar de winkel hoeft..

Siku kopen bij De Boer Drachten

Op zoek naar Siku trekkers, vrachtwagens, auto’s of dan ook maar? Zoek niet verder. Bij De Boer Drachten hebben we een ruim assortiment aan modelvoertuigen van het merk Siku. In ons assortiment hebben we veel verschillende 1:32, 1:50 & 1:87 schaalmodellen. Wij leveren vanuit eigen voorraad, dit betekend dat als je voor 23:59 besteld, je je Siku speelgoed morgen al in huis hebt! Haal je het liever gelijk op? Of wil je het speelgoed eerst even in het echt bekijken? Kom dan gerust langs in onze winkel in Drachten, waar we je graag verder helpen. 

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw