menu
  • excl.
  • incl.
BTW
Snoeigereedschappen

Snoeigereedschappen

Het snoeien van je boom, heg of struik vraagt om de beste snoeigereedschapppen. Een druif snoeien is bijvoorbeeld anders dan je boerenjasmijn of vlinderstruik. Zorg daarom voor een perfecte knipdiameter die past bij je snoeiklus. Bij de Boer Drachten zijn wij specialist in gereedschappen voor snoeien. Van nauwkeurig knippen tot het snoeien van je boom. Met goed gereedschap, snoei en zaag je als een echte tuinier. Bestel eenvoudig online of kom langs in de winkel! Bekijk nu ons volledige assortiment handmatige, pneumatische en elektrische snoeigereedschappen.

Alles van Snoeigereedschappen

Welke snoeigereedschappen passen bij mijn snoeiklus?

De dikte van je takken is vaak bepalend in je keuze voor snoeigereedschappen die je het beste kunt gebruiken. Voordat je aan de slag gaat met het snoeien van coniferen of andere snoeiklussen bepaal je daarom de takdikte. Bij De Boer drachten kies je eenvoudig het juiste gereedschap met geschikte snoei prestaties. Afhankelijk van je snoeiklus kies je bij De Boer Drachten uit een groot aanbod snoeigereedschap zoals:


  • Bloemenschaar - Nauwkeurig snoeien: Door de puntige vorm kun je met een bloemenschaar of rozenschaar heel nauwkeurig knippen.
  • Snoeischaar - Dunne takken: Met een snoeischaar snoei je twijgen en dunne takken.
  • Takkenschaar - Grovere takken: De wat dikkere takken snoei je met een een takkenschaar.
  • Snoeizaag - Dikke takken: Een snoeizaag gebruik je om takken uit een boom of struik te zagen.
  • Beugelzaag - Stammen en dikke takken: Voor dikke takken en boomstammen kun je het beste een beugelzaag gebruiken.
  • Heggenschaar - Het vormen van heggen: Voor (bij)knippen en in vorm knippen van een Conifeer of Taxus gebruik je een heggenschaar.
  • Grasschaar - Afwerkingen grasranden: Met een grasschaar zorg je voor een mooie afwerking van grasranden of een lichte afwerking van een rechte buxus.
  • Fruitplukkers - Fruit oogsten: Om fruitbomen eenvoudig te oogsten maak je gebruik fruitpluk gereedschap.

Wanneer gebruik ik mijn snoeigereedschappen?

Het uitzoeken welke snoeigereedschappen je nodig hebt en in welke maand je het beste kunt snoeien is een klus op zich. In onderstaande snoeikalender vind je eenvoudig wanneer de meest voorkomende soorten bomen, planten en struiken gesnoeid kunnen worden. Wil je meer advies bij de keuze voor gereedschappen bij snoeiklussen? Neem gerust contact op met een snoei specialist van De Boer Drachten. Bekijk in welke maanden je gebruikt maakt van je snoeigereedschappen.


Snoeikalender


Snoeimaand Snoei soort
Januari/Februari Blauweregen
Fruitbomen (Appelboom, perenboom etc.)
Bomen
Struiken
Heesters
Maart/April Rozen
Winterjasmijn
Lavendel
Boltrompetboom
Caryopteris
Leilinde
Vlinderstruik
Hortensia
Bolcatalpa
Siergras
Mei/Juni Buxus
Hagen (Conifeer, Hulst, Taxus)
Winterheide
Voorjaarsbloeiers
Juli Blauweregen
Steenvruchtbomen
Vaste planten
Berk
Esdoorn
Notenboom
Haagbeuk
Augustus/September Buxus
November/December Knotbomen
Leibomen
Druif

Links- en rechtshandig snoeigereedschap

Snoei je linkshandig, dan is rechtshandig gereedschap soms lastig in gebruik. Het overgrote deel van het tuingereedschap is gemaakt voor rechtshandigen. Bij De Boer Drachten vind je professioneel gereedschap voor alle tuinklussen. Van merken als Felco en GARDENA hebben wij bovendien een speciaal aanbod voor de linkshandige snoeier. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op over het gebruik van linkshandige snoeigereedschappen.


Snoeigereedschappen Kopen?

Wat je ook snoeit, goede gereedschappen koop je bij De Boer Drachten. Als je vandaag bestelt, dan kun je morgen al beginnen aan je klus. Selecteer eenvoudig de juiste snoei tools met de juiste prestaties. Wil je meer weten met welk materiaal je het beste kan snoeien? Spreek een specialist bij De Boer Drachten. Bekijk nu online in onze webshop het volledige aanbod met de beste snoeigereedschappen.

Eigen werkplaats
Eigen werkplaats
Met 7 gespecialiseerde monteurs
Online bestellen
Online bestellen
24 uur per dag, 6 dagen per week
Kwaliteitsproducten
Kwaliteitsproducten
Meer dan 250 A-merken
Persoonlijke service
Persoonlijke service
Al meer dan 85 jaar!
Bezorgservice
Bezorgservice
Binnen NL gratis vanaf 75 euro
Grootverbruikers
Grootverbruikers
Met aantrekkelijke staffelkortingen
De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw