menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Buxusschaar kopen? - Ruim assortiment

Buxusschaar

Met een buxusschaar onderhoud je gemakkelijk jouw buxushaag en zorg je voor een prachtig uitziende groene tuin. Een buxus leent zich uitstekend om wat langer te houden maar ook om mooi in allerlei verschillende vormen te snoeien. Daarnaast heeft je buxus ook maar weinig onderhoud nodig. Twee keer een goede snoeibeurt per jaar is vaak al voldoende! Maak het onderhoud makkelijk door een speciale buxusschaar aan te schaffen.

Lees meer...
11 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Waarom een buxusschaar gebruiken?

Een buxusschaar is speciaal ontwikkeld voor het gebruik op buxusbollen of op een buxushaag. Hierbij is gedacht aan de verschillende vormen welke een buxus kan hebben.  Heb je alleen maar rechte buxushagen? Kies dan voor een buxusschaar met een lang recht blad.  In ons ruime assortiment met verschillende buxusscharen vind je modellen op accu terug van de merken Gardena, Makita en STIHL. Deze merken hebben allemaal een hoge prijskwaliteit verhouding. Kies dus voor een Makita, STIHL of Gardena buxusschaar.

Wanneer een buxus snoeien?

De buxusschaar moet je minimaal twee keer per jaar er bij pakken, en het liefst vier keer per jaar voor het mooiste snoeiresultaat. De eerste keer dat je de buxus snoeit is rond eind mei. De tweede of laatste keer snoei je de haag of bollen begin september. Daartussen kun je hem ook nog een aantal keer snoeien wanneer je denkt dat de heggen te snel groeien en de vorm verliezen. Let er wel op dat je altijd snoeit wanneer het bewolkt is. Schijnt de zon volop? Dan is het niet aan te raden om te gaan snoeien omdat de blaadjes anders verbranden. Wil je toch tijdens zonnig weer de buxusschaar er bij pakken? Besproei de buxus dan eerst met water en leg na de tijd een fleecedoek over de buxus heen.

Een accu buxusschaar kopen

Wanneer je een buxusschaar wil kopen zal je waarschijnlijk ook veel modellen op accu tegenkomen. Modellen op accu zijn stil, zuinig en hebben weinig onderhoud  nodig. Belangrijk is wel om bij de keuze voor een model op accu rekening te houden met het voltage. Heb je veel buxushagen of bollen in je tuin? Dan is een schaar met een hoger voltage aan te raden. Afhankelijk van het model is één acculading voldoende voor een werktijd van 30 tot 125 minuten. Let er bij de aankoop van een buxusschaar op accu op het kan verschillen of er een oplader is bijgeleverd.

Buxusschaar vs. Heggenschaar

Heb je een buxushaag en weet je niet zeker of je een buxusschaar of heggenschaar hiervoor wil gebruiken? Wij zetten de verschillen van beide gereedschappen voor je op een rijtje zodat je een goede keuze kan maken.

Kenmerk

Buxusschaar

Heggenschaar

Lengte zaagblad

Maximaal 25 centimeter

Tussen de 30 en 75 centimeter

Bedienen

Met 1 hand

Met twee handen

Functionaliteit

Multifunctioneel

Eendimensionaal

Vormen

Vrij vorm

Recht

Met een buxusschaar kan je vooral veel meer een vorm maken in de buxus ten opzichte van een heggenschaar. Een heggenschaar is wel geschikt voor grotere oppervlakten.

Buxusscharen van verschillende merken

In ons ruime assortiment met verschillende buxus en grasscharen van De Boer Drachten vind je verschillende bekende en vertrouwde merken terug. Denk hierbij aan Gardena, Makita en STIHL. Ook voor accessoires voor je accu buxusschaar of heggenschaar kan je bij ons terecht.

Gardena buxusschaar

Wij hebben een groot assortiment met Gardena buxusscharen en grasscharen. Gardena is al jaren een vast merk in ons assortiment en  biedt innovatieve oplossingen voor het dagelijkse tuinieren.  Gardena is de laatste jaren uitgegroeid tot een merk voor hoogwaardig tuingereedschap in Europa. De Gardena buxusschaar kan multidisciplinair worden ingezet, je tovert hem zo om tot een grasschaar! Handig, want zo hoef je niet allemaal verschillende losse tools aan te schaffen. De scharen van Gardena zijn voorzien zijn voorzien van twee verschillende messen en daardoor zijn ze ideaal voor zowel een buxus als voor gras.

Makita buxusschaar

Makita is het merk wanneer je op zoek bent naar handgereedschap op accu voor in de tuin, bouw, industrie, schoonmaak en meer. Al meer dan 45 jaar is het merk Makita een begrip. Makita heeft in haar aanbod een aantal grasscharen waar de messen van vervangen kunnen worden door een buxusschaar. Dit kan allemaal zonder gereedschap en is zo klaar! De scharen van Makita zijn met accu en hebben een handige indicator welke de status van het apparaat aangeeft.

STIHL Buxusschaar

STIHL biedt precies de juiste machines voor al jouw tuinwerk. Al meer dan 90 jaar werkt STIHL aan het maken van tuin producten van een hoge kwaliteit, prestaties en gebruiksgemak. Van het merk STIHL hebben wij een complete accu buxusschaar set in ons aanbod. Bij deze set zit een lichte en complete accu buxus- en grasschaar, een AS 2 accu, een AL 1 lader, 1 x een struik mes met een lengte van 20 centimeter, een mesbeschermer, gras mes van 12 centimeter en een beschermer en een handige transport tas. De handgreep is een ergonomische rubberen handgreep.

Hoe verzorg je een buxus?

In vergelijking met andere planten is de buxus een gemakkelijke plant in het onderhoud. Het is een echte klassieker welke je veel zal tegenkomen in de tuin. De buxus is makkelijk te snoeien in bollen en kegels of te gebruiken als een dichte haag. Het is belangrijk om elk seizoen, dus vier keer in het jaar, de plant buxusmest te geven en een hand kalk. Heb je een buxus waarvan de bladeren geel worden? Dan staat hij waarschijnlijk te droog. Heb je een buxus in de tuin staan welke je wil verplanten? Dan kan je dit het beste in het voorjaar doen. Naast de aanschaf van een goede buxusschaar heb je maar weinig meer nodig voor een mooie groene buxus.

Buxusschaar kopen?

Ben je van plan om een buxusschaar te kopen? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod met verschillende gras- en buxusscharen. Wij hebben bekende merken in ons aanbod zoals Makita, STIHL en Gardena. Alle drie vertrouwde merken met een hoog kwaliteitsniveau. De verschillende modellen kan je gemakkelijk met elkaar vergelijken op onze website.

Vind je het moeilijk om uit ons uitgebreide aanbod een keuze te maken? Neem dan telefonisch of per mail contact op met onze klantenservice. Zij geven je een eerlijk advies en zorgen er voor dat jij de buxusschaar zal vinden die precies bij jouw wensen past. Wil je liever ons ruime assortiment in het echt komen bekijken? Dat kan! Je bent van harte welkom om langs te komen op onze vestiging aan de Jade in Drachten. Hier staat ons deskundige personeel voor je klaar om je te helpen.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw