menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Elektrische Kettingzaag kopen?

Elektrische kettingzaag

Ben je op zoek naar een elektrische kettingzaag? Dan hoef je niet verder te zoeken. Bij de Boer Drachten hebben we een zeer uitgebreid assortiment met de beste merken kettingzagen. Koop vandaag nog online en je kunt in de meeste gevallen al morgen gebruik maken van je elektrische kettingzaag.

Lees meer...
13 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Waarvoor wordt een elektrische kettingzaag gebruikt?

Een elektrische kettingzaag is een handig hulpmiddel voor het afzagen van takken in bomen of struiken of voor het kloven van hout wat je wilt gaan gebruiken in je houtkachel. Doordat een elektrische motorzaag klein en licht in gewicht is zijn ze vooral geschikt voor lichte klussen rondom je woning. Wil je grotere klussen aanpakken of dikkere bomen afzagen dan kun je beter kiezen voor een variant op benzine. Deze modellen zijn vaak wat krachtiger. De elektrische zagen in ons assortiment variëren in zaagblad lengte tussen 25 tot 50 cm. De zaagblad lengte kies je door goed te bepalen waarvoor je de zaag wilt gebruiken. Voor dikkere bomen is een grotere zaagblad lengte nodig dan voor de dunnere takken.

De voordelen van elektrische kettingzagen

Een elektrische kettingzaag is perfect voor gebruik rondom je woning of voor de wat kleinere klussen. Ten opzichte van een benzine kettingzaag is de elektrische variant een stuk lichter in gebruik. De elektrische variant is ook milieuvriendelijker, je hoeft namelijk geen benzine te gebruiken zodat je geen last hebt van uitlaatgassen. Ook is de elektrische motorzaag een stuk stiller, dus als je in een drukke woonwijk woont zullen de mensen geen last hebben van een hoop lawaai. Een nadeel kan zijn dat je met een elektrische zaag te maken hebt met een snoer, deze kan in de weg zitten en er is altijd een stopcontact in de buurt nodig. Je kunt daarom ook kiezen voor accu kettingzagen. Deze hebben geen snoer maar wel de andere voordelen van een elektrische kettingzaag. Bovendien kan de accu ook voor andere tuinmachines worden gebruikt. 

Diverse merken

Bij ons in de webshop vindt je een zeer groot en divers assortiment elektrische kettingzagen. Wij verkopen diverse goede merken zoals bijvoorbeeld:

• STIHL 
• Makita
• Stiga
• Mc Cullogh

De meest bekende zijn wel de STIHL kettingzagen. STIHL is een specialist op het gebied van tuinmachines en heeft een ruim assortiment benzine-, accu- en elektrische kettingzagen. STIHL biedt naast hun ruime assortiment motorzagen ook een groot assortiment accessoires en onderdelen zoals zaagkettingen en zaagbladen maar ook op het gebied van onderhoud en beschermende kleding. Eén van de meest verkochte elektrische motorzagen is de Makita kettingzaag. Deze zagen zijn van een hele goede kwaliteit en zijn in aanschaf ook niet zo duur. Een ideale hulp voor het zagen van je brandhout.

Onderhoud

Het is aan te raden regelmatig je zaag te onderhouden. Maak in ieder geval na elke zaagbeurt de kettingzaag goed schoon en vet het ketting in. Wil je liever gebruik maken van onze eigen werkplaats dan kan dat natuurlijk ook. Onze specialisten kunnen de kettingzaag voor je nakijken en onderhouden. Met ons eigen vervoer kunnen we de elektrische kettingzaag halen en brengen in een groot deel van Nederland. En mocht er onverhoopt iets kapot gaan dan kunnen ze dit voor je repareren.

Veilig werken met de elektrische kettingzaag

Voor het werken met een elektrische kettingzaag is veiligheid heel belangrijk. Je wilt natuurlijk geen rondvliegende houtsnippers in je ogen krijgen of per ongeluk met de zaag je been raken. Het is aan te raden om met het gebruik van een elektrische kettingzaag altijd een veiligheidsbril en een werkbroek met snijbescherming te dragen. Zodra de kettingzaag de broek raakt zal het kettingwiel worden geblokkeerd. Bij de Boer Drachten hebben we een ruim assortiment veiligheidskleding waaruit je kunt kiezen. Zo heeft bijvoorbeeld STIHL een gehele lijn veiligheidskleding speciaal voor gebruik met kettingzagen: veiligheidsbrillen, veiligheidshandschoenen, zaagbroeken en gehoorbescherming.

Bestel je elektrische kettingzaag online

Heb je een goede keuze kunnen maken voor je elektrische kettingzaag dan kun je deze makkelijk online bestellen. De meeste modellen zijn uit voorraad leverbaar. Wil je toch liever nog gebruik maken van het advies van onze specialisten dan kun je ons altijd bellen of mailen. We geven je graag een goed en gedegen advies. Ook bij ons in onze winkel in Drachten ben je natuurlijk van harte welkom, daar helpen onze medewerkers je graag met het kiezen van de juiste elektrische kettingzaag.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw