menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Afrastering

Afrastering
Categorie header

Afrastering

Een goede en veilige afrastering is voor elke boer, rundveehouder of particulier onmisbaar. Bij De Boer Drachten vind je verschillende soorten afrastering voor o.a. koeien, paarden, schapen en huisdieren. Naast afrastering voor boeren hebben we ook afrasteringsmateriaal voor particulieren. Deze afrastering is geschikt voor in de tuin. Bekijk hieronder ons assortiment schrikdraadapparaten, isolatoren, schrikdraad, haspels, palen, bielzen, gaas, landhekken en nog veel meer!

De-boer-drachten-Afrastering-Koeien-en-kalveren
De-boer-drachten-Afrastering-Schapen-en-geiten
De-boer-drachten-Afrastering-Honden-en-katten
De-boer-drachten-Afrastering-Paarden-en-ponys
Categorie splitter
Schrikdraadaparaat
Isolatoren
Schriklint
haspels en toebehoren
Schrikdraadpalen
palen en bielzen
Gaas en puntdraad
Afrasteringgereedschap
Landhekken
Categorie splitter

Soorten afrastering

Op deze pagina vind je meer informatie over alle soorten afrastering van De Boer Drachten. Per diersoort is het belangrijk om de afrastering erop af te stemmen. Voor een koe gebruik je namelijk een andere soort afrastering dan voor een paard. Bekijk hieronder al onze soorten:

Afrastering voor koeien

Als de koeien in het voorjaar de wei weer in gaan is het belangrijk om veilige afrastering voor koeien te hebben. Er is keuze uit permante- of tijdelijke (schrikdraad) afrastering. Een permanente afrastering wordt gemaakt op plaatsen waar continue een afscheiding nodig is. Hiervoor worden in de meeste gevallen gecreosoteerde of gecelcuriseerde houten palen gebruikt, vaak in combinatie met schrikdraad. Afrasteren met puntdraad of gaas is ook een optie. Gegalvaniseerde landhekken van De Boer Drachten zijn daarbij bijzonder betrouwbaar en handzaam als damafsluiting.

Een tijdelijke afrastering wordt gebruikt voor rantsoenbeweiding of andere werkzaamheden waarbij tijdelijk het vee gekeerd moet worden. Onze haspels, schrikdraad en schrikdraadpalen zijn uitermate geschikt om snel een tijdelijke afrastering op te zetten en weer te verwijderen.

Paarden

Bij paarden is de zichtbaarheid van de afrastering erg belangrijk. Schriklint of schrikkoord is hiervoor zeer geschikt. Onze voorkeur heeft het schriklint, omdat schriklint veiliger is voor het paard in vergelijking met schrikkoord. Schriklint breekt namelijk sneller en hierdoor loopt het paard minder snel verwondingen op.

Afrastering voor schapen

Afrastering voor schapen is op verschillende manieren in te vullen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van verzinkt schapengaas, maar schrikdraad of schriknetten (schapennetten) is hierbij ook een betrouwbare optie. Schapen en lammeren zijn klein van stuk en hebben daardoor een lage afrastering nodig. Verzinkt schapengaas (schapegaas) en schrikdraadnetten hebben mazen die naar de grond toe steeds kleiner worden, waardoor ook de lammeren niet gemakkelijk kunnen uitbreken.

​Afrastering voor honden en katten

Voor het weren van ongewenste dieren in jouw tuin worden complete (gemakkelijk uit te breiden) sets voor afrastering aangeboden. Ook voor huis- en hobbydieren heeft De Boer Drachten met bijvoorbeeld schriknetten een passende oplossing.

Schrikdraadapparaten

Het benodigde type schrikdraadapparaat hangt af van de lengte van de afrastering en ligging van het af te rasteren perceel. Veel schrikdraadapparaten werken op het lichtnet (230 volt), maar waar toepassing hiervan niet mogelijk is verkopen wij schrikdraadapparaten op batterij en accu, eventueel ondersteund door zonne-energie.

Afrasteringspalen

Als je permanente afrastering hebt, is het verstandig om houten palen te gebruiken. Hierbij heb je keuze uit: vario palen, veerstalen palen, krulstaart palen, glasfiber palen, eco palen, stijgbeugelpalen en Line Post palen. Voor elke diersoort is hierdoor passende oplossing als het gaat om afrastering.

Schapengaas

Met schapengaas zorg je ervoor dat jouw schapen eenvoudig blijven waar ze horen.  Schapengaas zorgt ervoor dat het weiland wordt afgerasterd. Het gaas bestaat uit rechthoekige brede gaten die aan de onderkant smaller worden. Dit om te voorkomen dat schapen er onder door kruipen of hun kop er door heen steken. Je hebt keuze uit licht- en zwaar schapengaas. Bekijk hieronder het assortiment schapengaas van de Boer Drachten.

Schriknetten

Met schriknetten beschik je over kwalitatieve afrastering voor schapen. Schriknetten zijn er in verschillende soorten en maten. Bij De Boer Drachten vind je o.a. schapennetten, geitennetten, turbonetten en combinetten. Schriknetten zijn gemakkelijk met elkaar te verbinden en pasgeboren lammeren kunnen zo gemakkelijk in alle veiligheid meeweiden.

Schriklint en schrikkoord

Vind schriklint en schrikkoord voor paarden bij De Boer Drachten. Schriklint en schrikkoord zijn geschikt voor het afrasteren van jouw weide met paarden. Een goed schriklint zorgt ervoor dat paarden niet gewond raken en dat het schriklint duidelijk zichtbaar is. Vergeleken met prikkeldraad is de kans op verwondingen bij schriklint minimaal.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw