menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Afrastering

Deboerdrachten-afrastering-poortgreep

Afrastering nodig voor de hond, katten, paarden, schapen, koeien of andere dieren? Een geschikte omheining vind je snel in ons grote assortiment. Dankzij onze hoogwaardige oplossingen is afrasteren heel simpel. We hebben vanzelfsprekend veel hulpmiddelen voor boeren, maar ook voor particulieren. Denk bijvoorbeeld aan een geschikte tuinafrastering. Vind snel wat je nodig hebt en koop direct online!!

Schrikdraadaparaat
Isolatoren
Schriklint
haspels en toebehoren
Afrasteringsnetten
Schrikdraadpalen
Gaas en puntdraad
palen en bielzen
Landhekken
Afrasteringgereedschap
Categorie splitter
Deboerdrachten-afrastering-Koeien-en-kalveren
Deboerdrachten-afrastering-schapen-en-geiten
Deboerdrachten-afrastering-Paarden-en-ponys
Deboerdrachten-afrastering-honden-en-katten
Categorie splitter

Verschillende soorten afrastering kopen

Kwalitatief hoogwaardige weide afrastering is belangrijk. Het voorkomt namelijk dat dieren ontsnappen uit een afgebakend gebied. Daarom hebben wij omheiningen voor een aantal verschillende diersoorten. Elke situatie vraagt om een andere oplossing. Daarom vind je diverse componenten in ons assortiment:

Schrikdraad
Landhekken
Gaas
Afrasteringsnetten
Afrasterdraad

Natuurlijk ben je er nog niet met alleen een draad of stuk gaashekwerk. Onder meer schrikdraadapparaten, schrikdraadhaspels, isolatoren en afrasteringspalen zijn nodig om het hekwerk compleet te maken. Het opbouwen van een bekabelde of houten afrastering kan met speciaal afrasteringgereedschap, zoals een palenboor en sleg. Natuurlijk verkopen wij deze gereedschappen ook.

Tijdelijk gebruik

Soms is een mobiele of verplaatsbare afrastering handig, wanneer de dieren regelmatig van plek wisselen. Vooral bij rantsoenbeweiding is dit belangrijk. Maar er kunnen ook andere redenen zijn om dieren op wisselende plekken te laten grazen. Hoe dan ook, vaak genoeg is een  permanente barrière voldoende, onder meer voor de weide of tuin. Heeft u hulp nodig? Dankzij onze jarenlange ervaring weten we wat het best past bij je situatie. Bel of mail direct!
 

De hoogte van afrastering per diersoort

Welk type afrasteringsmateriaal je kiest, hangt natuurlijk vooral af van het type dier. Paarden en koeien zijn grote dieren en hebben dan ook een wat hogere omheining nodig. Werk je met paarden, dan is het handig om schriklint en schrikkoord te gebruiken voor de zichtbaarheid. Vergeet dit dus niet bij een paardenwei.

Schapen zijn een stuk kleiner en hebben dan ook genoeg aan een lagere barrière. Je ziet hier vaak het gebruik van schapengaas terug, dat onderaan kleinere mazen heeft. Dit voorkomt dat lammetjes door het gaas kunnen ontsnappen. Per diersoort zetten we de meeste gekozen hoogtes voor je op een rij:

Paarden: 140 cm
Koeien: 110 cm
Geiten: 140 cm
Pony’s: 120 cm
Schapen: 100 cm
Varkens: 50 cm
Konijnen: 50 cm
Honden: 80 cm
Katten, kippen, overig gevogelte: 80 cm

Wel of geen stroom

Wanneer je kiest voor elektrische ijzerdraad als afrastering, is het belangrijk om rekening te houden met de spanning. Paarden, varkens en veel huisdieren kunnen weinig spanning verdragen. Schapen en geiten laten zich juist weer minder snel afschrikken. 

Een stroomdraad is overigens lang niet altijd nodig. Je kunt soms net zo goed kiezen voor kippen- of schapengaas. Zo’n gaashekwerk is makkelijk aan te leggen. Heb je ook gedacht aan een toegangspoort voor het weiland? Hiervoor hebben wij diverse landhekken beschikbaar. Zo kunnen jij en de dieren snel het terrein betreden.

Omheining eenvoudig opbouwen

Het opbouwen van een afrastering is niet heel moeilijk. Wanneer je het juiste type met het bijbehorende gereedschap hebt, kun je direct aan de slag gaan. Kies je voor een permanente omheining, heb je afraster paaltjes of palen nodig. 

Wij bieden hierbij de keuze uit onder meer vario palen, veerstalen palen, krulstaart palen, glasfiber palen, eco palen, stijgbeugelpalen en line post palen. Een groot deel is gemaakt van hout, maar ook verschillende soorten kunststof komen voor. Wij kiezen in ons aanbod alleen voor hoge kwaliteit, zodat je omheining verzekerd is van een lange levensduur.

Ook voor thuis

Niet alleen bij de weide hoort een geschikte afrastering. Het is goed mogelijk om ook een hek rondom de tuin te bouwen. De tuinafrastering geeft niet alleen de grenzen van de tuin aan, maar houdt ook huisdieren binnen een gewenst gebied. Ideaal voor wie honden of katten heeft. Tegelijk is een tuinomheining nodig om ongewenste dieren buiten de deur te houden. IJzerdraad of tuingaas biedt uitkomst. Als je besluit de tuin af te gaan rasteren, profiteer je bij de Boer Drachten van een groot assortiment met veel opties.

Bestel jouw afrastering eenvoudig online

Veel van onze klanten zijn ervaren vakmensen en weten precies wat ze willen. Maar er zijn ook genoeg mensen die wat meer advies nodig hebben. Ons deskundige personeel helpt je graag met het vinden van de juiste omheining. Neem dus contact met ons op, want dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we je alles vertellen over de juiste keuze voor een afrastering.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw