menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Spuitlicentie

gewasbescherming

De Boer Drachten biedt cursussen aan voor het behalen van uw spuitlicentie voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en ongediertebestrijding. U heeft een licentie nodig bij het gebruik van bepaalde middelen. In Nederland is het volgen van een cursus hiervoor verplicht. De cursussen van De Boer Drachten kenmerken zich door het praktisch gericht zijn. U heeft keuze tot het volgen van een basiscursus voor het behalen van de spuitlicentie of een verleningscursus.


Wanneer heb ik een spuitlicentie nodig?

Een spuitlicentie is nodig wanneer u met professionele gewasbeschermingsmiddelen of onkruidbestrijdingsmiddelen wil gaan werken. Een licentie is niet alleen voor het mogen gebruiken van de middelen, ook heb je deze nodig als je het product wil kopen en wil opslaan. Er zijn verschillende bewijzen van vakbekwaamheid. Welk bewijs u nodig heeft is afhankelijk van de werkzaamheden die u wil uitvoeren. In Nederland maken we het volgende onderscheidt.

 

Spuitlicentie 1: Uitvoeren gewasbescherming

Deze licentie is nodig voor mensen welke dagelijks werken in de praktijk met gewasbeschermingsmiddelen. Dat kan zijn in opdracht van een ander doordat ze in loondienst werken en agrariërs welke geboren zijn voor 01-01-1996, mits er geen personeel in dienst is die gewasbeschermingshandelingen uitvoert. De cursus om spuitlicentie 1 te halen richt zich het veilig omgaan met de gewasbeschermingsmiddelen, hoe u de berekening maakt van het oplossingsmiddel en doet u kennis op over de apparatuur zoals drukspuiten welke u kan gebruiken. Naast de cursus voor deze licentie is er ook een cursus voor spuitlicentie 2.

 

Spuitlicentie 2: Bedrijfsvoeren Gewasbescherming

De bedrijfsvoeren gewasbescherming licentie is bedoeld voor bedrijfseigenaren die op een professionele wijze chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruiken en geboren zijn op of na 1 januari 1996. Daarnaast is deze cursus ook voor bedrijfseigenaren geboren voor 1 januari 1996 die personeel in dienst hebben die gewasbeschermingshandelingen uitvoeren. Om spuitlicentie 2 te halen moet u eerst de cursus voor spuitlicentie 1 hebben afgerond.

 

Cursus knaagdierenbestrijding

In de cursus knaagdierenbestrijding (ratten en muizen) worden de volgende punten behandeld: herkenning ratten en muizen, leef gedrag, werking middelen, veiligheid en omgeving en alternatieve bestrijdingsmethoden. Je kan deze cursus alleen volgen als je al in bezit bent van de basiscursus licentie 1.

 

Bureau Erkenningen

Bureau Erkenningen is een overheidsinstantie welke controleert, faciliteert en organiseert met betrekking tot de spuitlicentie. Heeft u nog vragen over de spuitlicenties? Kijk dan op de website van Bureau Erkenningen.

 

Spuitlicentie cursus data

Op dit moment zijn er geen datums bekend

 

Spuitlicentie halen bij De Boer Drachten

Wil u uw spuitlicentie halen of moet u een verleningscursus doen? Dan kan dat bij De Boer Drachten. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de datums waarop er cursusplaatsen beschikbaar zijn. Helaas hebben wij door de coronacrisis nog geen mogelijkheid gevonden om de cursussen weer fysiek aan u aan te bieden. Zodra wij weer cursussen beschikbaar hebben informeren wij u over de mogelijkheid en haalt u zo snel mogelijk uw spuitlicentie.  

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw