menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Nieuw ERP biedt De Boer nieuwe inzichten

Gepubliceerd op 1 mei 2018
Nieuw ERP biedt De Boer nieuwe inzichten

De Boer Drachten heeft de afgelopen maanden stappen gemaakt richting een verdere groei van het bedrijf. Het verouderde ERP (Enterprise Resource Planning)-systeem werd vervangen door het Microsoft gestuurde AGP. Waar bij het werken met het vorige centrale systeem soms tegen een muur op werd gelopen, daar openen deuren zich in de software van AGP.

Sinds enkele jaren ervaart De Boer een flinke groeispurt. Met meer aandacht voor de webshop en marketing, steeg het aantal verkopen fors. De versnelling in de groei van het bedrijf kende echter ook enkele stuiptrekkingen doordat de verkoopsoftware en de ontwikkelingen bij De Boer niet meer synchroon liepen. Reden was dan ook om op zoek te gaan naar een softwarepakket dat meer bood. Zorgvuldig werd gekeken wat de behoeftes waren binnen het bedrijf en daarmee werd het vizier op toekomstige obstakels op scherp gezet bij het filteren van de verschillende ERP software-aanbieders. Aan het eind bleef het vernieuwende AGP over.

Het bedrijf kent vele mogelijkheden tot automatisering, wat voor De Boer betekent dat vele zorgen uit handen worden genomen. Hierbij valt te denken aan herinneringen richting leveranciers en de communicatie naar de klant toe. Maar ook wordt bijvoorbeeld de afdeling expeditie van enkele taken ontlast.

AGP geeft De Boer hiermee de technologische innovatie om de groeispurt te doen verlengen. Medewerkers van De Boer waren enkele maanden bezig het nieuwe ERP te leren kennen en samen met AGP het systeem onder water te implementeren. Begin maart kwam het daadwerkelijke overzetten waarmee in het begin nog enkele plooien glad gestreken moesten worden. Met deze nazorg ging de aanwezigheid van de Brabantse kennis gepaard. Iets meer dan een week was nodig voor De Boer om weer bijna volledig op eigen benen te staan. Het kostte het bedrijf veel arbeid en geld, maar daarbij werd het ondersteund door de KEI regeling van het Europees Sociaal Fonds, vor de ingehuurde consultants van AGP.

De opstartperikelen zijn inmiddels vrijwel verdwenen waardoor de volledige aandacht weer gericht kan worden op de klanten van De Boer Drachten.

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw