menu
 • excl.
 • incl.
BTW

Grastapijt kopen? 🌱 - Gratis verzending!

Kunstgras

Grastapijt

Wil je graag grastapijt voor op je balkon, gazon of ergens anders in de tuin? Bij de Boer Drachten vind je verschillende soorten kunstgras voor iedere gelegenheid. Bovendien creëer je met het tapijt een constante en egale grasmat. In ons assortiment hebben we matten van verschillende kwaliteit. Zo vind je zeker de betere keuze voor jou in ons aanbod. Bekijk nu ons grastapijt en bestel!

Lees meer...
5 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Grastapijt in verschillende soorten

Grastapijt is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo is er tapijt welke laagpolig is maar ook tapijt wat heel erg lijkt op gras. Afhankelijk van jou wensen hebben wij het tapijt wat past bij je wensen. Een kunstgrasmat verkeerd altijd in perfecte conditie. Geen kale plekken, of geel gras meer, maar altijd mooi en groen. Laagpolig kunstgrastapijt is geschikt voor onder speeltoestellen, zwembaden of tuinmeubilair. Het natuurlijk uitziende grastapijt is geschikt voor in de tuin of op het balkon.

Hoe leg je grastapijt?

Wil je grastapijt leggen in je tuin waar je eerst gras had? Dan zijn er een aantal stappen welke je kan volgen. De Boer Drachten zet ze graag voor je op een rijtje. Zo weet je zeker dat je een strak perceel of oppervlakte krijgt met kunstgrastapijt. De volgende stappen kan je voor het leggen volgen:

 1. Verwijder al het oude gras
 2. Breng een egaal zandbed aan
 3. Water het zandbed in en vlak het zandbed uit
 4. Leg het onderzeil op het geëgaliseerde zandbed
 5. Rol het kunstgras uit
 6. Trek eventuele plooien recht
 7. Snijdt de randen
 8. Lijm de naden vast
 9. Sla haken in het kunstgras voor extra stevigheid
 10. Borstel het kunstgras op.

Grastapijt op het balkon gebruiken

Grastapijt is niet alleen populair om te gebruiken in de tuin. Ook het balkon wordt vaak voorzien van een laagje grastapijt. Het tapijt is natuurlijk een stuk zachter aan de voeten dan hout of metaal. Onze grastapijten hebben we onder andere in de afmeting 100 x 200 cm. Deze afmeting is erg geschikt om te gebruiken op veel balkons. De Boer Drachten adviseert verder om kortpolig kunstgras te gebruiken. Dit wordt minder snel platgelopen. Met het groene tapijt creëer je een echt buitengevoel.

Grastapijt aanbrengen op het balkon

Wil je graag grastapijt op het balkon? Dan kan je deze zelf gemakkelijk aanbrengen. Natuurlijk moet je ook hier er voor zorgen dat de ondergrond vlak moet zijn. Zorg er daarnaast ook voor dat het balkon is voorzien van een waterafvoer. Heb je een balkon met groeven? Dan loont het om een onderdoek te gebruiken. Rol het kunstgras uit en trek de eventueel plooien recht. Verlijm daarna het kunstgras of gebruik speciaal dubbelzijdig tape voor het grastapijt.

De grond egaliseren voor grastapijt

Naast dat je bij De Boer Drachten terecht kan voor grastapijt hebben wij ook een egalisatiedoek. Deze egalisatiedoek kan je gebruiken op verschillende ondergronden. Denk hierbij aan aarde, zand of houten planken. Onkruid kan niet door het doek heen komen waardoor het soms ook wenselijk is om op tegels of beton de doek te leggen. De egalisatiedoek voor kunstgras is 400 x 100 centimeter. Bestel hem gelijk samen met je grastapijt.

Grastapijt kopen

Bij de Boer Drachten vind je de betere keuze in grastapijt. Als je kunstgras bij ons aanschaf profiteer je van onze service en zorgen wij er voor dat je alles snel geleverd krijgt. Bij ons heb je een ruime keuze aan diverse soorten kunstgrastapijt, van laag tot hoogpolig. Vergelijk op onze website gemakkelijk de verschillende tapijten met elkaar.

Heb je nog vragen over de verschillende soorten of het egalisatiedoek? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan je graag telefonisch en per mail te woord en helpen je bij het maken van een keuze. Ook in onze winkels in Drachten en Hazerswoude-Dorp staat ons personeel voor je klaar om je te adviseren.

Wacht niet te lang en bestel vandaag nog het grastapijt. Dan heb je het vaak morgen al in huis!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw