menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Gronddoeken kopen? - Nu op voorraad!

Gronddoeken

Gronddoeken zijn ideaal tegen onkruid. Een gronddoek is namelijk zo gemaakt zo dat het zuurstof en water wel door laat, maar onkruid niet. Met een gronddoek van de Boer verzeker je jezelf ervan dat onkruid geen schade aan kan richten aan je planten. Bekijk nu online ons ruime assortiment met gronddoekpennen en gronddoeken.

Lees meer...
16 artikelen gevonden
Sorteer op:
Vergelijken (0)

Gronddoeken gebruiken

Gronddoeken kunnen op verschillende manieren worden ingezet, bijvoorbeeld in de moestuin, onder de tegels of onder (natuurlijke) bodembedekkers. Ook is een gronddoek goed te gebruiken op de camping. Hieronder worden de mogelijkheden van gronddoeken kort toegelicht:

In de moestuin

Gronddoeken kan je goed gebruiken in de moestuin. Leg het doek over de modder heen en maak vervolgens gaten waar je planten door heen kunnen komen. Zo kunnen je planten volop bloeien en groeit er alleen wat jij wilt dat er groeit. De gronddoeken zorgen ervoor dat het water en zuurstof wordt doorgelaten maar andere planten en licht worden tegengehouden. 

Onder de tegels

Gronddoeken zijn ook aan te raden bij het aanleggen van tegels, door het doek wordt namelijk het onkruid tegen gehouden. Het gronddoek zorgt er ook voor dat de druk beter wordt verspreid en helpt daardoor tegen verzakking van de tegels.

Onder (natuurlijke) bodembedekkers

Als je een grind-/schors pad aan gaat leggen is het zeer verstandig om daar een gronddoek bij te gebruiken. Het houdt wortels en onkruid tegen en zorgt ervoor dat de druk verdeelt wordt, waardoor de grond niet verzakt. Ook is het opruimen van het pad heel gemakkelijk omdat alles blijft liggen op de gronddoeken.

Op de camping

Gronddoeken kunnen ook heel handig van pas komen op de camping. Bij veel campings moet je tegenwoordig een zuurstof-doorlatend gronddoek gebruiken. Ook is het handig tegen gras en/of modder omdat dit niet door het doek heen kan komen. Water blijft ook niet liggen want dat wordt doorgelaten door de gronddoeken.

Gronddoek aanbrengen

Gronddoeken aanbrengen is heel eenvoudig maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Zorg er altijd voor dat de ondergrond waar je je doek op gaat leggen egaal is. Als dat niet het geval is zul je dit na het leggen duidelijk zien. Zorg altijd voor voldoende overlapping van de doeken (circa 10 cm), zo voorkom je dat er onkruid tussen de doeken door kan groeien. Zorg ervoor dat je het gronddoek altijd strak vast zet met de gronddoekpennen en vervang het doek als er grote gaten in komen. Als je in het doek gaat snijden is het verstandig dat je de snijrand daarna dicht schroeit met een aansteker. Zo voorkom je dat de rand gaat rafelen.

Gronddoeken kopen bij de Boer Drachten

Gronddoeken zijn online te bestellen bij de Boer Drachten. In ons assortiment hebben we ook gronddoekpennen. Hiermee kun je de gronddoeken heel makkelijk vast zetten. Bestel vandaag nog en wij zorgen ervoor dat je je gronddoek morgen al in huis hebt!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw