menu
  • excl.
  • incl.
BTW

Graszaad kopen? 🌱

Graszaad

Graszaad bestel je gemakkelijk online bij De Boer Drachten. Wij hebben verschillende soorten graszaad in ons assortiment. Speciaal voor het gazon, bermen, dijken, recreatie en sportvelden en ook voor in de weide. Wij helpen je graag bij het inzaaien van gras. Naast het zaad hebben wij ook bloemenmengsels welke er voor zorgen dat bijen en vlinders worden aangetrokken. Wacht niet te lang met bestellen zodat je zo snel mogelijk kan beginnen met het zaaien van het graszaad. 

Lees meer...
20 artikelen gevonden
Sorteer op:
Azstyle Graszaad Inzaaien
Azstyle Graszaad Inzaaien
vanaf  € 7,26 (per pak)
ECOstyle Graszaad Herstel
ECOstyle Graszaad Herstel
vanaf  € 4,54 (per pak)
BSI Sport en Speel Graszaad
BSI Sport en Speel Graszaad
vanaf  € 9,18 (per stuk)
(1)
BSI Graszaad Snel Herstel
BSI Graszaad Snel Herstel
vanaf  € 9,60 (per stuk)
(1)
Graszaad Green Star - Speelgazon
Graszaad Green Star - Speelgazon
vanaf  € 41,76 (per zak)
(3)
Graszaad Green Star - Gazon (Speciale Mengsels)
Graszaad Green Star - Gazon (Speciale Mengsels)
vanaf  € 91,42 (per zak)
(1)
Graszaad Green Star - Sportveld
Graszaad Green Star - Sportveld
vanaf  € 32,68 (per zak)
actie
Graszaad Green Star - Dijken
Graszaad Green Star - Dijken
vanaf  € 99,23 € 87,37 (per stuk)
Graszaad Field Star - Grasland / Weidegras
Graszaad Field Star - Grasland / Weidegras
vanaf  € 69,69 (per zak)
(1)
Graszaad Horse Star - Paardenweide
Graszaad Horse Star - Paardenweide
vanaf  € 85,57 (per zak)
Horse Star Kruidenmengsel - 250 Gram
Horse Star Kruidenmengsel - 250 Gram
€ 17,20 (per pak)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Graszaad Green Star - Schaduwgazon
Graszaad Green Star - Schaduwgazon
vanaf  € 42,13 (per stuk)
Graszaad Green Star - Recreatie
Graszaad Green Star - Recreatie
vanaf  € 90,72 (per zak)
Greenstar Graszaad Schaduwrijk
Greenstar Graszaad Schaduwrijk
vanaf  € 9,74 (per stuk)
BSI Graszaad Promo 2 In 1
BSI Graszaad Promo 2 In 1
vanaf  € 31,32 (per stuk)
BSI Graszaad Snel Herstel 250 gr
BSI Graszaad Snel Herstel 250 gr
€ 6,80 (per stuk)
leverbaar binnen 2-5 werkdagen
Vergelijken (0)

Alles wat je moet weten over graszaad

Een zak met graszaad bestaat vaak uit een mix van verschillende grasrassen. Elk ras heeft specifieke eigenschappen zoals bijvoorbeeld: snel kiemend, fijn bladerig en goed voor schaduwrijke plekken. Het is belangrijk om voordat je de graszaden wil kopen goed na te denken over waarvoor je het gras wil gaan gebruiken. Bedenk van te voren bijvoorbeeld of het gazon intensief zal worden gebruikt of juist niet, hoeveel zon er op deze plek komt te staan en of je al heel erg snel als resultaat een groene grasmat wil zien.

Verschillende soorten graszaad

In ons ruime aanbod vind je verschillende soorten graszaad, geschikt voor verschillende gazontypen. Voor het ontwikkelen van grond, gras en tuinplanten ben je bij De Boer Drachten op de juiste plek. De meest voorkomende soorten hebben wij voor jou op een rijtje gezet met de belangrijkste specificaties.

Speelgazon graszaad

Wil je dat je kinderen vrij kunnen rennen en spelen op het gazon? Dan is het van belang om hier ook rekening mee te houden bij de keuze voor je graszaad. Er is speciaal speelgazon zaad verkrijgbaar welke geschikt zijn voor intensief gebruik. Dit gazonzaad kiemt snel en kan tegen een stootje en herstelt zich snel. Het gras voor op de speelgazons bestaat uit een mix van grove en fijnere grassoorten waaronder het bekende Engelse raaigras.

Schaduw graszaad

Heb je een gazon waarbij veel stukken in de schaduw liggen? Graszaad voor schaduwgazons zijn gemaakt voor schaduwrijke plekken. Dus ook in de schaduw zal er een mooie grasmat gaan groeien. Naast dat graszaad voor op schaduwrijke plekken tegen de schaduw kan heeft het vaak ook een hoge droogheidstolerantie. Hierdoor zijn deze grassen geschikt als sier- en schaduwgazon.

Graszaad voor weidegras

Wanneer je graszaad nodig hebt voor in de weide is het belangrijk om de dieren welke in de weide staan in gedachten te houden. Paarden grazen dieper dan koeien en de grasmat zal door paarden dan ook zwaarder belast worden. Daarnaast zijn paarden in vergelijking met andere grazers ook selectiever, alleen de meest smakelijke grassen pikken zij uit de weide. Onkruid en minder lekkere grassoorten laten ze gewoon staan. Er zijn daarom speciale weidegras zaden op de markt voor paardenweiden.

Naast graszaad voor de paardenweide is er ook graszaad voor maaien en beweiden. Deze zaden zijn te gebruiken op vrijwel alle gronden en zijn standvastig en geven een dichte zode.

Sportveld gazon zaden

De speciale graszaden voor sportvelden zorgen er voor dat alles er binnen een mum van tijd goed uit ziet. Ook het herstellen van sportvelden gaat erg snel. Het graszaad geeft een strakke uitstraling en heeft een goed herstelvermogen. Het mengsel van graszaden is bestand tegen kort maaien.

Zaad voor dijken en bermen

De grasmat van dijken vraagt om extra stevigheid, erosiebestendigheid, maar moet ook smakelijk zijn voor het vee (schapen) wat de dijken afgraast. De ideale grasmat voor een berm heeft weer andere eisen, bijvoorbeeld veel maaien. De Boer Drachten levert voor elke situatie en grondsoort het juiste graszaad mengsel.

Hoeveel graszaad per m2?

Op de verpakking van graszaad staat precies hoeveel je per m2 nodig hebt. Een kilo gazonzaad is vaak voldoende voor een oppervlakte van 40 tot 50 m2. Zowel te veel zaad als te weinig zaad kan in beide gevallen voor problemen zorgen. Wanneer je te weinig gazonzaad gebruikt zal er nooit een mooie volle grasmat gevormd kunnen worden. Gebruik je te veel dan zullen de jonge graszaden verstikken en zich slecht of niet ontwikkelen. Lees dus van te voren goed de beschrijving zodat je precies weet hoeveel graszaad je nodig bent.

Hoeveel graszaad je nodig hebt bepaal je door het berekenen van de oppervlakte van je gazon. De lengte doe je keer de breedte, dus lengte x breedte = het oppervlakte. Bestel voor de zekerheid altijd wat extra graszaad mee zodat je ook kale plekken nog wat extra kan bestrooien.

Wanneer moet je graszaad zaaien?

Bijna het hele jaar door kan je graszaad zaaien in Nederland. Wel zijn er maanden die de voorkeur hebben, van februari tot oktober, mits de bodemtemperatuur boven de 10 °C graden is. Zaaien in het najaar heeft als voordeel dat de bodem nog wat warm is door de zomer. In het voorjaar zaaien kan natuurlijk ook. Wel heeft het zaadje dan meer energie nodig in het creëren van en blad. Hierdoor zullen de wortels zich minder goed ontwikkelen. Voor de groei van graszaden heeft De Boer Drachten ook verschillende producten in haar assortiment. Denk hierbij aan meststoffen en kunstmeststrooiers.

Hoe moet je graszaad zaaien?

Wanneer je wil gaan zaaien is het belangrijk om de bodem vrij te maken van onkruid en gras. Wanneer de bodem helemaal schoon is kan je beginnen met spitten. Spitten doe je op zo’n 25 tot 30 centimeter. Bij het spitten haal je ook de wortels en ander afval wat in de bodemlaag zit weg. Hierna geef je je gazon wat extra voeding, meststoffen, als booster voor het jonge gras. De Boer Drachten adviseert het gebruik van meststoffen op organische basis.

Hark alles weer wat los wanneer je de meststoffen hebt gestrooid. Je hebt nu de grond helemaal voorbereid en kan beginnen met het zaaien van het graszaad. Probeer zo regelmatig mogelijk te zaaien. Hierna hark je alles zachtjes de grond in. Wordt er voor de komende periode geen regen voorspelt? Geef dan zelf de grond voldoende water, maar overdrijf niet! Pas wanneer het graszaad voldoende ontkiemt is mag je weer op het gazon gaan lopen.

Moet je graszaad inharken?

Moet je graszaad inharken is een veel gestelde vraag welke wij regelmatig krijgen. Graszaad mag zeker ingeharkt worden maar dit hoeft niet diep! Ook hoef je het graszaad niet met compost of potgrond te bedekken. Zo verstik je juist de graszaadjes. Het zaad hoef je dus maar heel licht in te harken voor een goed bodemcontact en het meest optimale resultaat. Het meest belangrijke is dat er voldoende contact met de grond is. Gebeurt dit niet dan kan het zaadje wel ontkiemen maar hebben de wortels te weinig of geen contact met de vochtige grond.

Graszaad kopen

Graszaad kopen doe je bij De Boer Drachten. Wij hebben een ruim assortiment met verschillende graszaden direct uit voorraad leverbaar. Zo vind je bij ons niet alleen ECOstyle graszaad maar ook BSI, Green star en Horse star gazonzaden. Zelfs voor de bijen en vlinders in jouw tuin hebben we mooie bloemenmengsels verkrijgbaar.

Vind je het lastig om op onze website een keuze te maken? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan je graag telefonisch of per mail te woord over de verschillende zaden voor je gazon. Wil je liever persoonlijk advies krijgen van een collega in de winkel? Dan ben je van harte welkom om langs te komen!

Wacht niet te lang met bestellen zodat je morgen al kan zaaien met het graszaad!

De Boer Drachten
Winkelt u privé
Toon prijzen incl. btw
Winkelt u zakelijk
Toon prijzen excl. btw